Tillbaka

Nyheter

Välkommen att fira Rhino weekend!

Publicerad måndag 19:e september 2016 kl 16:23
Trubbnosh rning bloggen medium

World Rhino Day firas årligen över hela världen och är ett sätt att uppmärksamma noshörningens utsatta situation i det vilda och sprida kunskap och engagemang hos människor världen över. Och det behövs. 

Urtidsdjuret noshörning har funnits på jorden i 50 miljoner år, men den dystra sanningen är att vi idag har endast fem noshörningsarter, varav tre är akut hotade; det är den högsta graden av utrotningshot. Och boven i dramat är vi människor som hänsynslöst jagar noshörningen i jakten på deras horn, som i vissa delar av världen är en eftertraktad statussymbol och som felaktigt tros ha nästintill magiskt läkande egenskaper.

 

Noshörningsevent på Kolmården

Trubbnoshörningen är nära hotad och också den noshörningsart som vi har här på Kolmården. Under hela helgen 23-25 september firar vi Rhino weekend (internationella World Rhino Day är den 22 september) där du som besökare får möjlighet att lära dig mer om noshörningen och även vad du konkret kan göra för att rädda den från utrotning. Alla som vill får en låtsastatuering i form av en noshörning för att visa sitt stöd och den som vill kan skänka en slant till Kolmårdens insamlingsstiftelse (KIS) som stöttar noshörningsprojektet Ngulia, som också finns på plats i parken.

 

Startades av WWF

World Rhino Day startades av WWF i Sydafrika år 2010 som en hyllning till noshörningen. Många organisationer, djurparker och privatpersoner runt hela världen engagerar sig denna dag på olika sätt, små som stora, för att samla in pengar och nå ut med livsviktig kunskap för att kunna rädda noshörningen.

 

Läs mer om  

Vildare nyheter!

Vill du veta mer om våra djur och vår vardag, få vilda nyheter och spännande erbjudanden? Prenumerera på nyhetsbrev från Kolmården.

Namn

E-postadress