Tillbaka

Nyheter

Safari - Från bilköer till trädtoppar

Publicerad onsdag 27:e maj 2015 kl 08:44
Lejon 359 medium

Safariparken öppnade år 1972, sju år efter att Kolmården haft premiär. Att kunna uppleva vilda djur sedda från sin bil, som på en riktig safari i Afrika, lockade besökare från hela Sverige och kön blev milslång. Ett problem som löstes med den linbana som i dag är Safari.

Genom fyra hägn kunde Kolmården, erbjuda besökarna något ingen annan djurpark kunde; att från egen bil komma nära vilda djur. Kjell Andersson är en av de första som anställdes till Safariparken och han var där när Safariparken öppnade.

– Ja, det var nog uppåt en mils kö skulle jag tro. Trycket var enormt, berättar Kjell.

Kjell började på Kolmården som bilmekaniker, men som uppvuxen på bondgård blev övergången till djurvårdare rätt naturlig. Att vara bilmekaniker hade dock sina fördelar i andra situationer.

– Under högsäsong, de första åren, kunde vi ha 20-30 bilar som kokade och blev stillaståendes mitt bland djuren. Det var ändå rätt odramatiska ögonblick, men det orsakade väldigt långa bilköer.

Med åren blev bilarna bättre och bilstopp blev ovanligare, men med ökande besökarantal var bilköer fortfarande ett stort problem. Under 80-talet infördes ett ”tåg”, som bestod av ett lokliknande fordon som drog en rad inglasade vagnar. Det gjordes även bussturer för att minska trycket av bilar. Och så fungerade Safariparken fram till 2011 när den nya linbanan blev klar.

Stökiga babianer

De fyra djurhägnen bestod av delarna savann, nordiska djur, lejon och babianer. Den sistnämnda togs bort efter några år eftersom det blev en rätt stökig upplevelse.

– Babianer är fenomenala klättrare och problemlösare. Det hjälpte inte hur vi än byggde, så klurade de ändå ut hur de skulle ta sig ut. Vid flera tillfällen hände det att babianer rymde och stack över till grannhusen i Kolmården för att palla äpplen.

De kunde även rymma ut i djurparken, ta sig in i personalrummen och sno personalens mat. Det var droppen, säger Kjell och ler. Sagt och gjort. 60-70 busiga babianer fick flytta och lämna plats åt andra djur.

Högtflygande planer

År 2008 börjar arbetet på allvar med det stora projektet att bygga en linbana över Safariparken.

– Jag blev ansvarig för den gamla linbanan 1996 och förstås högst involverad i projektet med den nya linbanan. Vi hade ingen ny plats i parken att anlägga den, så utmaningen blev att bygga linbanan över den befintliga Safariparken. Problemet var då att den behövde korsa sig själv, säger Kjell.

Kolmården kontaktade många företag, men en Österrikisk leverantör blev lösningen.

– Jag vet inte hur det är i dag, men när Safari hade premiär 2011 var vår linbana den enda i världen som korsade sig själv, säger Kjell stolt.

Safari från ovan

Banans längd är 2 638 meter och tar cirka 30 minuter att åka. Safari går som lägst 2,5 meter över marken och som högst 20 meter. Den har 78 stycken gondoler och tar runt mer än 1 200 personer i timmen med 8 personer per gondol.

– Säkerheten har alltid varit a och o, oavsett om det var i gamla Safariparken eller den nya linbanan. Både när det gäller besökarna och djuren, avslutar Kjell. 

Vildare nyheter!

Vill du veta mer om våra djur och vår vardag, få vilda nyheter och spännande erbjudanden? Prenumerera på nyhetsbrev från Kolmården.

Namn

E-postadress