Om hotellet

Om hotellet

Vildmarkshotellet välkomnar med ett varmt afrikanskt tema - året runt! Hotellet ligger alldeles intill djurparken, med sagolik utsikt över Bråviken. Det är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell, men också ett mycket populärt konferensresmål.

Vildmarkshotellet är ett stort hotell med gemytlig känsla. Här finns 213 rum, ett brett konferensutbud, spaavdelning, lekrum, restaurang, barer och nattklubb. Det som gör Vildmarkshotellet till ett fantastiskt boende och semesterresmål är såväl närheten till djurparken, som lugnet och den sagolika utsikten över Bråviken. Här finns utrymme att leka och busa, liksom att bara koppla av och njuta.

African Spa & Relax >>

African Spa & Relax är en plats för såväl avkoppling som energi. Här kan du koppla av till en härlig spa-behandling, njuta i ett bubbelbad med nära vänner och dryck från poolbaren, och sola på den enorma terrassen med utsikt över Bråviken. Eller varför inte bara bada, simma och leka i de fantastiska inom- och utomhuspoolerna? Läs mer >>

Miljöansvar

Miljö och hållbarhet är en viktig del av Vildmarkshotellets arbete och profil. Att ta hand om vår natur ligger högst på agendan för hela Destination Kolmården. Sedan 2001 Svanen-certifierat och märkt som Grönt Hotell av Norrköpings kommun. Detta innebär att vi regelbundet kontrolleras enligt ett kontrollprogram som har Nordens hårdaste kriterier för miljö. I programmet mäter vi på daglig nivå t.ex. vår energiförbrukning, vattenåtgång, vikt av avfall etc. Detta ligger till grund för ett strategiskt arbete med ett enda mål; att minska vår miljöpåverkan.

Som del i arbetet med Corporate Responsibility ligger miljöarbetet, men också socialt ansvar och säkerhet. Sedan 2011 är Vildmarkshotellet säkerhetscertifierat genom Safehotels Alliance. Det innebär att hotellet har tydliga proaktiva och operativa planer för det systematiska säkerhetsarbetet; exempelvis brandskydd, extraordinära händelser och konferenssäkerhet. Stora resurser läggs också årligen på utbildningar för personalen inom HLR, DHLR, Förstahjälpen och operativt Brandskyddsarbete.

Genom medverkan i olika sociala projekt, som till exempel Min Stora Dag och lokala samarbeten, bidrar vi både finansiellt och med vår kompetens i frågor som berör många människor. Nyligen påbörjades också ett lokalt där Kolmården, som en stor arbetsgivare i regionen, vill slussa in fler personer till lärlingsplatser inom hotellet. Detta skapar fler arbetstillfällen för framförallt ungdomar, men är också positivt för rotationen och tillväxten i vår interna kompetensbank.

Vildmarkshotellet

Antal stjärnor: 4
Antal rum: 213
Antal sviter: 5
Antal bäddar: 870
Konferenskapacitet: 12 lokaler, 6 grprum
Bemanning reception: Dygnet runt
Rökfritt: Ja
Rumservice: Ja
WiFi: Kostnadsfritt
Parkering: Fri

Mat & dryck

Välkommen till bords! Här finns mat för alla smaker, såväl finare avsmakningsmenyer som buffé. Maten som serveras här är i största möjliga mån miljövänlig, tillagad på råvaror valda med omsorg och omtanke om djur och natur.

Hotellets huvudrestaurang Marrakech ligger på plan tre (entréplan), och är inredd i nordafrikansk stil. Här serveras frukost, lunch och middag. Under sommarsäsongen används även hotellets terrass för servering. För konferensgäster är det här platsen där man avnjuter våra välsmakande luncher och middagar, men här finns också möjlighet att beställa någon av våra festmenyer. För större konferensgrupper som önskar äta middag avskilt, kan vår Festvåning användas. Den är belägen på plan fyra, med fantastisk utsikt över Bråviken, och är lämplig för ett slutet sällskap som vill ha egen underhållning i samband med middagen. Vi erbjuder även à la carte och Bamses kvällsbuffé, se menyerna i filerna nedan.

Alldeles intill Restaurang Marrakech ligger också hotellets bar, Safaribaren, där man bland annat kan njuta av en drink innan middagen. En våning ner ligger Club Zanzibar – en nattklubb inspirerad av den lilla ön med samma namn utanför Afrikas ostkust. Här finns barservering och dansgolv.

Grön mat
En av Kolmårdens basverksamheter är att arbeta med bevarandet av djur och natur. Därför är det ett naturligt ställningstagande att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med råvaror som inte leder till miljö­påverkan. Vildmarkshotellets Food & Beverage Manager Christian Klaar har en hög ambitionsnivå vad gäller miljövänlig mat, och utsågs år 2011 till ”Årets gröna Inspiratör” av Norrköpings kommun. En stor del i arbetet med miljövänlig mat är ekologiska och närodlade råvaror. Att kontinuerligt utöka utbudet av närproducerade och ekologiska varor är vår målsättning. Vid val av kött väljer vi främst leverantörer som kan garantera bra kvalitet samt god djurhållning från svenska gårdar. Vildmarkshotellets frukost är KRAV-märkt (=minst 25 % av råvarorna är KRAV-märkta).

Allergier

Har du någon allergi eller intolerans? Här finns så väl vegetariska som allergivänliga alternativ. Prata med personalen på plats så hjälper vi dig med dina önskemål. Eller ring oss i restaurangen, på  010-708 77 64, om du har frågor du vill ha svar på redan nu.

Rum

Vildmarkshotellet har totalt 213 hotellrum; samtliga med WC, dusch, TV och telefon. Många av rummen har bedårande utsikt över Bråviken, övriga har fönster som vetter mot Kolmårdsskogen eller balkong på hotellets entrésida. Nedan följer en kortare presentation av våra olika rumstyper.

Dubbelrum

Dubbelrummen finns både på hotellets entrésida som med utsikt över sagolika Bråviken. De är omkring 14 kvm stora och består av två ordinarie enkelsängar och möjlighet till en extrasäng. Kan mot tillägg bokas som enkelrum.

The Kilimanjaro Suite

Denna lyxiga svit är inredd i varmt afrikansk stil. Här har ni badrum med stort träbadkar, privat bastu och en möblerad terrass om 30 kvm med sagolik utsikt över Bråviken. Förutom det, består den 30 kvm stora sviten av ett sovrum med dubbelsäng och ett vardagsrum med två sängplatser i bäddsoffa.

Juniorsviter

Våra juniorsviter är omkring 40 kvm stora och består av ett sovrum med dubbelsäng samt ett vardagsrum med två bäddar i sängskåp och två sovplatser i bäddsoffa. Bäddarna i sängskåp fälls ut till en överbädd och en underbädd. Alla juniorsviter har också badrum med badkar samt en balkong om drygt åtta kvm.

Familjerum

Dessa mysiga rum är gjorda för familjen om mellan fyra till fem personer. Rummen ligger mot skogen och består av två ordinarie enkelsängar, två bäddar i sängskåp och möjlighet till en extrasäng. Bäddarna i sängskåp fälls ut till en överbädd och en underbädd. En del av familjerummen ligger på entréplan, andra i souterräng.

Det finns även dubbelrum som kan användas som familjenrum för uppåt fyra personer. Rummen är omkring 14 kvm stora och består av två ordinarie enkelsängar samt två juniorbäddar i sängskåp, som fälls ut till en överbädd och en underbädd. Nästan alla dessa rum har balkong, en del med sagolik utsikt över Bråviken och andra mot hotellets entréplan.