Vildmarkshotellet

Förläng äventyret

Vildmarkshotellet välkomnar med ett varmt afrikanskt tema - året runt! Hotellet ligger alldeles intill djurparken, med sagolik utsikt över Bråviken. Det är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell, men också ett mycket populärt konferensresmål.

Vildmarkshotellet är ett stort hotell med gemytlig känsla. Här finns 213 rum, ett brett konferensutbud, spaavdelning, lekrum, restaurang och barer. Det som gör Vildmarkshotellet till ett fantastiskt boende och semesterresmål är såväl närheten till djurparken, som lugnet och den sagolika utsikten över Bråviken. Här finns utrymme att leka och busa, liksom att bara koppla av och njuta.

African Spa & Relax >>

African Spa & Relax är en plats för såväl avkoppling som energi. Här kan du koppla av till en härlig spa-behandling, njuta i ett bubbelbad med nära vänner och dryck från poolbaren, och sola på den enorma terrassen med utsikt över Bråviken. Eller varför inte bara bada, simma och leka i de fantastiska inom- och utomhuspoolerna? Läs mer >>

Vildmarkshotellet är utvald och stolt medlem av Svenska Möten. Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.

Att Vildmarkshotellet är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem. Vildmarkshotellet äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk.

 

Miljöansvar

Miljö och hållbarhet är en viktig del av Vildmarkshotellets arbete och profil. Att ta hand om vår natur ligger högst på agendan för hela Destination Kolmården. Sedan 2001 Svanen-certifierat och märkt som Grönt Hotell av Norrköpings kommun. Detta innebär att vi regelbundet kontrolleras enligt ett kontrollprogram som har Nordens hårdaste kriterier för miljö. I programmet mäter vi på daglig nivå t.ex. vår energiförbrukning, vattenåtgång, vikt av avfall etc. Detta ligger till grund för ett strategiskt arbete med ett enda mål; att minska vår miljöpåverkan.

På Kolmårdens parkeringar finns nu ett antal laddplatser för elbilar, där våra besökare enkelt kan se tillgängligeheten via appen från clever.

Som del i arbetet med Corporate Responsibility ligger miljöarbetet, men också socialt ansvar och säkerhet. Sedan 2011 är Vildmarkshotellet säkerhetscertifierat genom Safehotels Alliance. Det innebär att hotellet har tydliga proaktiva och operativa planer för det systematiska säkerhetsarbetet; exempelvis brandskydd, extraordinära händelser och konferenssäkerhet. Stora resurser läggs också årligen på utbildningar för personalen inom HLR, DHLR, Förstahjälpen och operativt Brandskyddsarbete.

Genom medverkan i olika sociala projekt, som till exempel Min Stora Dag och lokala samarbeten, bidrar vi både finansiellt och med vår kompetens i frågor som berör många människor. Nyligen påbörjades också ett lokalt där Kolmården, som en stor arbetsgivare i regionen, vill slussa in fler personer till lärlingsplatser inom hotellet. Detta skapar fler arbetstillfällen för framförallt ungdomar, men är också positivt för rotationen och tillväxten i vår interna kompetensbank.

Vildmarkshotellet

Antal stjärnor: 4
Antal rum: 213
Antal sviter: 5
Antal bäddar: 870
Konferenskapacitet: 12 lokaler, 6 grupprum
Bemanning reception: Dygnet runt
Rökfritt: Ja
Rumservice: Ja
WiFi: Kostnadsfritt
Parkering: Fri

Våra rum

Vildmarkshotellet har totalt 213 hotellrum; samtliga med WC, dusch, TV och telefon. Många av rummen har bedårande utsikt över Bråviken, övriga har fönster som vetter mot Kolmårdsskogen eller balkong på hotellets entrésida. Nedan följer en kortare presentation av våra olika rumstyper.

The Kilimanjaro Suite

Vildmarkshotellets lyxiga svit är inredd i varmt afrikansk stil. Sviten består av ett sovrum, ett vardagsrum och badrum. Till sviten finns också en 30 kvm stor terrass med sagolik utsikt över Bråviken, där ni kan njuta av solnedgången över havet och förundras över den makalösa utsikten.

Här finns plats för upp till fyra personer. I sovrummet finns en kingsize dubbelsäng och i vardagsrummet en bäddbar soffa med plats för två personer. Badrummet består av ett rymligt träbadkar, duschrum, bastu och toalett. 

Visste du att naturupplevelser minskar stress och psykisk ohälsa? Kanske är det därför Vildmarkshotellet är en sagolik plats för avkoppling – omgivet av lövsus, fågelkvitter och fantastisk havsutsikt.

 

Juniorsviter

Vildmarkshotellets lyxiga Juniorsviter är omkring 40 kvm stora och består av sovrum, vardagsrum och badrum. Alla Juniorsviter har också en rymlig balkong om drygt åtta kvm.

Här finns plats för upp till sex personer. I sovrummet finns en dubbelsäng och i vardagsrummet finns två extrabäddar i sängskåp, samt en bäddsoffa med plats för två personer. Bäddarna i sängskåp fälls ut till en överbädd och en underbädd.

Samtliga Juniorsviter har också ett badrum med badkar, dusch och toalett. 

Dubbelrum

Dubbelrummen på Vildmarkshotellet är smakfullt inredda i en mjuk afrikansk anda. Nästan alla rum har balkong  – många med makalös utsikt över Bråviken. Andra rum har utsikt mot skogen, vilket också är väldigt mysigt.

I dessa rum finns två separata bäddar som går att dra ihop till en dubbelsäng. Det finns också plats för en extrabädd. Badrummen har toalett och dusch.

Sammanlagt finns plats för tre personer i dessa rum, men de kan också bokas som enkelrum.

Familjerum

Familjerummen på Vildmarkshotellet är större än våra dubbelrum, med plats för upp till fyra personer. Majoriteten av rummen har balkong – många med makalös utsikt över Bråviken. Andra rum har utsikt mot skogen och några ligger i suoterräng. 

Här finns två separata bäddar som går att dra ihop till en dubbelsäng. Dessutom finns det två extrabäddar i sängskåp. Bäddarna i sängskåp är juniorstorlek, alltså 65x175 cm. Detta gäller inte familjerummen i markplan, vars bäddar i sängskåp är vuxenstorlek (80x200 cm). I familjerummen som ligger i suterräng och även markplan, kan även en extrabädd ställas in, och därmed finns plats för upp till fem personer. Övriga familjerum har plats för upp till fyra personer.

Samtliga rum har också badrum med toalett och dusch.

Mat & dryck

Välkommen till bords! Här finns mat för alla smaker, såväl finare avsmakningsmenyer som buffé. Maten som serveras här är i största möjliga mån miljövänlig, tillagad på råvaror valda med omsorg och omtanke om djur och natur.

Hotellets huvudrestaurang Marrakech ligger på plan tre (entréplan), och är inredd i nordafrikansk stil. Här serveras frukost, lunch och middag. Under sommarsäsongen används även hotellets terrass för servering. För konferensgäster är det här platsen där man avnjuter våra välsmakande luncher och middagar, men här finns också möjlighet att beställa någon av våra festmenyer. För större konferensgrupper som önskar äta middag avskilt, kan vår Festvåning användas. Den är belägen på plan fyra, med fantastisk utsikt över Bråviken, och är lämplig för ett slutet sällskap som vill ha egen underhållning i samband med middagen. 

Alldeles intill Restaurang Marrakech ligger också hotellets bar, Safaribaren, där man bland annat kan njuta av en drink innan middagen. En våning ner ligger Club Zanzibar – en nattklubb inspirerad av den lilla ön med samma namn utanför Afrikas ostkust. Här finns barservering och dansgolv.

Grön mat

En av Kolmårdens basverksamheter är att arbeta med bevarandet av djur och natur. Därför är det ett naturligt ställningstagande att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med råvaror som inte leder till miljö­påverkan. En stor del i arbetet med miljövänlig mat är ekologiska och närodlade råvaror. Att kontinuerligt utöka utbudet av närproducerade och ekologiska varor är vår målsättning. Vid val av kött väljer vi främst leverantörer som kan garantera bra kvalitet samt god djurhållning från svenska gårdar. Vildmarkshotellets frukost är KRAV-märkt (=minst 25 % av råvarorna är KRAV-märkta).

Allergier

Har du någon allergi eller intolerans? Här finns så väl vegetariska som allergivänliga alternativ. Prata med personalen på plats så hjälper vi dig med dina önskemål. Eller ring direkt till vår kökspersonal, på  010-708 77 64, om du har frågor du vill ha svar på redan nu.

Boka bord

För större sällskap, fler än 9 personer, går det bra att boka bord. Hovmästare når ni på 010-708 77 71 efter kl. 14.00.