Nya Vildmarkshotellet

Vildmarkshotellet

Mitt i Kolmårdens vildmark, precis intill djurparken och med en makalös utsikt över Bråvikens vatten ligger Vildmarkshotellet. Hela hotellet har under vintern renoverats för att till sommaren välkomna gäster till nya rum som harmoniserar med omgivande natur. 

Vildmarkshotellet presenterar 213 nyrenoverade rum som finns i olika storlekar för att passa alla familjer. Här finns också ett familjespa för både avkoppling, bad och lek med pooler såväl ute som inne och möjlighet till härliga spabehandlingar. 

Här har vi också byggt två nya restauranger och en stor terass med havsutsikt. Vildmarkshotellet är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell med barnaktiviteter, stort lekrum och en middagsmeny som passar alla åldrar! 

Vildmarkshotellets unika läge gör besöket på hotellet till en naturupplevelse i sig. Runt Vildmarkshotellet finns naturreservat med löpnings- och vandringsleder och milsvid utsikt över det vackra landskapet. Har du tur får du se vilda havsörnar som fångar fisk i soluppgången på din tur i Kolmårdens urskogar. För den som hellre håller till på hotellet finns också ett nybyggt gym med fönster mot havet. 

Vildmarkshotellet

Antal stjärnor: 4
Antal rum: 213
Antal sviter: 5
Antal bäddar: 870
Pool ute : Ja
Pool inne: Ja
Konferenskapacitet: 12 lokaler, 6 grupprum
Bemanning reception: Dygnet runt
Rökfritt: Ja
Rumservice: Ja
WiFi: Kostnadsfritt
Parkering: Fri

Mat & dryck

Välkommen till bords! Här finns mat för alla smaker. Maten som serveras här är i största möjliga mån miljövänlig, tillagad på råvaror valda med omsorg och omtanke om djur och natur.

Vi presenterar två helt nya bar och- restaurangkoncept och gör plats för ännu fler gäster. Njut av god mat, dryck och fantastisk utsikt på vår nyrenoverade terrass! Maten som serveras hos oss är i största möjliga mån miljövänlig och tillagad på råvaror valda med omsorg och omtanke för både djur och natur.

Grön mat

Att värna om djur och natur är Vildmarkshotellets och Kolmårdens hjärtefråga. Därför är det helt naturligt för oss att erbjuda mat med stor kvalitet, men med liten miljöpåverkan. En del i det arbetet är att kontinuerligt utöka utbudet av närproducerade och ekologiska varor, där vi har utvecklat ett samarbete med närliggande gårdar. Det gör att vi kan servera lokala råvaror så som fisk, kött, grönsaker och mjöl. Vid val av kött väljer vi främst leverantörer som kan garantera bra kvalitet och god djurhållning från svenska gårdar. Vildmarkshotellets frukost är KRAV-märkt (=minst 25 % av råvarorna är KRAV-märkta).

 

Hållbarhet

Miljöansvar

Miljö och hållbarhet är en viktig del av Vildmarkshotellets arbete och profil. Att ta hand om vår natur ligger högst på agendan för hela Destination Kolmården. Sedan 2001 Svanen-certifierat och märkt som Grönt Hotell av Norrköpings kommun. Detta innebär att vi regelbundet kontrolleras enligt ett kontrollprogram som har Nordens hårdaste kriterier för miljö. I programmet mäter vi på daglig nivå t.ex. vår energiförbrukning, vattenåtgång, vikt av avfall etc. Detta ligger till grund för ett strategiskt arbete med ett enda mål; att minska vår miljöpåverkan.

På Kolmårdens parkeringar finns nu ett antal laddplatser för elbilar, där våra besökare enkelt kan se tillgängligeheten via appen från clever.

Som del i arbetet med Corporate Responsibility ligger miljöarbetet, men också socialt ansvar och säkerhet. Sedan 2011 är Vildmarkshotellet säkerhetscertifierat genom Safehotels Alliance. Det innebär att hotellet har tydliga proaktiva och operativa planer för det systematiska säkerhetsarbetet; exempelvis brandskydd, extraordinära händelser och konferenssäkerhet. Stora resurser läggs också årligen på utbildningar för personalen inom HLR, DHLR, Förstahjälpen och operativt Brandskyddsarbete.

Genom medverkan i olika sociala projekt, som till exempel Min Stora Dag och lokala samarbeten, bidrar vi både finansiellt och med vår kompetens i frågor som berör många människor. Nyligen påbörjades också ett lokalt där Kolmården, som en stor arbetsgivare i regionen, vill slussa in fler personer till lärlingsplatser inom hotellet. Detta skapar fler arbetstillfällen för framförallt ungdomar, men är också positivt för rotationen och tillväxten i vår interna kompetensbank.