Godiståget

Ing r i entren2 medium

I Bamses Värld på Kolmården hittar du den hisnande berg- och dalbanan Godiståget, som du säkert känner igen från filmen Bamse och Tjuvstaden. Följ med på en kittlande tur för både stora och små.

Har du sett filmen ”Bamse och Tjuvstaden”? Då kommer du bland annat att känna igen Godiståget när du besöker Bamses Värld. I färgglada vagnar tar den med dig på en spännande åktur över både berg och vatten. I filmen är Godiståget lastat med godis, men på Kolmården har vi istället gjort plats för dig, så ta gärna chansen och följ med på en pirrig färd.

Godiståget påminner mycket om berg- och dalbanan Delfinexpressen i både känsla och storlek. Banan sträcker sig ungefär 190 meter och dess högsta punkt är 8 meter över marken. I denna hisnande upplevelse rullar du fram i en hastighet av 40 km i timmen och på knappa 40 sekunder har du tagit dig runt.

* I alla våra attraktioner gäller lämplig klädsel, dvs byxor/shorts/kjol/klänning och tröja/överdel. Skor på fötterna om du kan gå och strumpor om du kan sitta men inte gå.

* Våra attraktioner är väderberoende och kan hålla stängt vid åska och kyla.

Om Godiståget

Längdkrav: 95 cm
Banans längd: 190 meter
Högsta punkt: 8 meter
Hastighet: 40 km/h
Kapacitet: 700 personer/h