Viktoria

Ing r i entren2 medium

I sjön i Bamses Värld på Kolmården ligger Bamses båt Viktoria och guppar. Kliv ombord för en hisnande färd på ett gungande hav.

I berättelsen ”Bamse och sjörövarna” måste Bamse och hans vänner bygga sig en båt. Vargen har nämligen snott Farmors skattkarta och gett den till sjörövarna, och det enda sättet att komma ifatt den är att ge sig ut till havs. Bamse, Skalman och Lille Skutt bygger tillsammans båten som Skalman gjort en ritning till. Bamse döper den efter sin mamma och den får namnet Viktoria. När båten är klar tar världens starkaste björn upp den på en hand och bär ner till vattnet.

Nu är båten sjösatt i Bamses Värld på Kolmården. När passagerarna går på och stormen kommer så kastas båten av och an på vågorna – inte bara fram och tillbaka utan även i sidled och snurrandes.  Välkommen på en spännande tur på ett stormigt hav!

*Av säkerhetsskäl ska små barn 1-4år åka med en vuxen och kunna sitta upp själv.

* I alla våra attraktioner gäller lämplig klädsel, dvs byxor/shorts/kjol/klänning och tröja/överdel. Skor på fötterna om du kan gå och strumpor om du kan sitta men inte gå.

Om Viktoria

Längdkrav: 100 cm (utan vuxen)*
Åktid: 40 sekunder