Tillgänglighet

Bra att veta för dig med funktionshinder:

Terrängen i djurparken är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden. 

Parkering

Handikapparkering finns intill biljettkassorna. Ordinarie p-avgift gäller, se nedan. Parkeringsavgiften betalas via våra biljettautomater på parkeringen, i biljettkassorna eller via SMSpark.se zonkod 5220.

Ledsagare

Ledsagare eller assistent till en gäst med synlig eller dold funktionsnedsättning har fri entré vid uppvisande av ett intyg från vårdgivare, assistansbolag eller kommun. Kontakta biljettkassorna för mer information.

Bilkörning i parken

Med hänsyn till våra gäster, personal och djur är det inte möjligt att köra bil i parken. Vi erbjuder istället våra gäster med synliga eller dolda funktionshinder möjligheten att ha med en ledsagare/personlig assistent utan kostnad om det krävs för att kunna tillgodogöra sig parken på ett bra sätt. Kontakta biljettkassorna så hjälper vi dig.

 

Ledarhund

Ledarhund i sele och väst får följa med in i djurparken utan extra kostnad. Vid inpassering ska vaccinationsintyg uppvisas.

Hörslinga

Certifierad hörslinga finns vid vår delfinföreställning LIFE i Delfinarium. Hörslingan hittar ni på sektion C, D och E.

Åkattraktioner

För att underlätta för besökare med funktionsnedsättning, har vi tagit fram ett Tillgänglighetsarmband. Armbandet gör det möjligt att använda utgången som entré vid våra åkattraktioner (gäller ej Sjörövarskeppet, där utgången inte är anpassad att användas till inpassering). Detta gäller dig som sitter i rullstol och för ledsagare/assisten. Även gäster med dold funktionsnedsättning får använda tillgänglighetsarmbandet, mot uppvisande av giltigt intyg. Ledsagare/assistent bör vara behjälplig vid i- och urstigning av attraktionen. Gästen har rätt att tillsammans med sin familj och vänner, max 5 personer, åka två varv i attraktionen i direkt följd, för att sedan få kliva ur attraktionen och komma tillbaka vid ett senare tillfälle. Det finns dock undantagsfall från denna regel.

  • Om det inte är någon kö, får gästen åka fler varv om den önskar.
  • I Safarilinbanan, där hela sällskapet på max 8 personer få gå in via utgången. Om det är köbildning får gästen i Safarilinbanan endast åka ett varv i attraktionen i direkt följd, för att sedan kliva ur attraktionen och komma tillbaka vid ett senare tillfälle.

Delfinshowen Life

Med tillgänglighetsarmbandet har dessutom hela sällskapet möjlighet att komma in via entrén för förbokade platser vid Delfinshowen Life, dock inte använda de förbokade platserna. Sällskapet behöver vara på plats minst 15 minuter innan delfinshowen börjar.

Rullstolar

Kolmården erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster får låna. Rullstolarna lämnas ut via Entrébutiken direkt till höger innanför huvudentrén och kan ej förbokas.

Djurvisningar och föreställningar

Alla våra djurvisningar genomförs med högtalare och det finns avsedda platser för rullstolar vid våra större visningar och shower. Kom gärna i god tid till visningar och shower så har vi större möjlighet att hjälpa er till en bra plats. 

Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar.

WC

Handikapptoaletter finns på följande platser:
Entrén
Bamses Värld
Barnens lantgård
Restaurang Safari
Tiger World
Marine World
Safari-linbanan
Kolosseum
Kulmården

Parkering

Heldag Per halvtimma
Parkering 100 kr 12 kr
Inkl. moms

Parkeringsavgiften betalas på plats i våra biljettautomater, biljettkassor eller via SMS. Se anslag på parkeringen.

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11