Tillgänglighet

Bra att veta för dig med funktionshinder:

Terrängen i djurparken är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden. 

Parkering

Handikapparkering finns intill biljettkassorna. Ordinarie p-avgift gäller, 80 kr för en heldag eller 12 kr för 30 minuter. Parkeringsavgiften betalas via våra biljettautomater på parkeringen, i biljettkassorna eller via SMSpark.se zonkod 5220.

Ledsagare

Ledsagare eller assistent till gäst med synlig eller dold funktionsnedsättning har fri entré och bör om möjligt ha med sig intyg från exempelvis vårdgivare, assistansbolag eller kommun. Kontakta biljettkassorna för mer information.

Ledarhund

Ledarhund i sele och väst får följa med in i djurparken utan extra kostnad. Vid inpassering skall vaccinationsintyg uppvisas.

Hörslinga

Certifierad hörslinga finns vid vår delfinföreställning LIFE i Delfinarium. Hörslingan hittar ni på sektion C, D och E.

Tillgänglighetsarmband

För att underlätta för besökare med funktionsnedsättning så har vi tagit fram ett Tillgänglighetsarmband. Armbandet lämnas ut till den funktionshindrade vid entrékassorna. Det möjliggör att personen tillsammans med sitt sällskap (max 5 personer) kan använda utgång som entré vid alla våra åkattraktioner förutom Sjörövarskeppet (där utgången inte anpassad för att använda till inpassering, kontakta personalen på plats för vägledning så får ni hjälp genom ordinarie entré till attraktionen). Detta gäller vid två tillfällen i direkt följd, per attraktion. Ni är således välkomna tillbaka till samma attraktion vid ett senare tillfälle under dagen.

Med armbandet har dessutom hela sällskapet (max 5 personer) möjlighet att komma in via entrén för förbokade platser vid Delfinshowen Life, dock inte använda de förbokade platserna. Sällskapet behöver vara på plats minst 15 minuter innan delfinshowen börjar.


Rullstolar

Kolmården erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster får låna. Rullstolarna lämnas ut via Entrébutiken direkt till höger innanför huvudentrén och kan ej förbokas.
 

Bil i djurparken

För den som har svårt att gå eller av annan anledning har förhinder att ta sig fram till fots, finns möjlighet att ta egen bil in i djurparken. Grindkort, körtillstånd och karta över körvägen lämnas ut i biljettkassorna för 200 kr i deposition och 80 kr i avgift. Det finns två parkeringsplatser som man får åka till, Aparium och Kulmården. Man parkerar sedan bilen och får därmed kortare avstånd till våra olika områden. Antalet grindkort och körtillstånd är begränsat och kan ej förbokas.

Djurvisningar och föreställningar

Alla våra djurvisningar genomförs med högtalare och det finns avsedda platser för rullstolar vid våra större visningar och shower. Kom gärna i god tid till visningar och shower så har vi större möjlighet att hjälpa er till en bra plats. 

Åkattraktioner

Våra attraktioner är tillgängliga för rullstolsburna. Det finns möjlighet till entré via utgång vid alla attraktioner förutom Sjörövarskeppet, genom att visa upp ert Tillgänglighetsarmband. Tveka inte att kontakta vår personal om du har behov av extra hjälp.

Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar.

WC

Handikapptoaletter finns på följande platser:
Entrén
Bamses Värld
Barnens lantgård
Restaurang Safari
Tiger World
Marine World
Safari-linbanan
Kolosseum
Kulmården