Tillgänglighet

Bra att veta för dig med funktionshinder:

Terrängen i djurparken är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden. 

Parkering

Handikapparkering finns intill biljettkassorna.

Ledsagare

Fri entré mot uppvisande av kort eller liknande i biljettkassorna som intygar arbete som Personlig assistent eller ledsagare. Detta gäller endast person som är i tjänst och är i sällskap av den assistansberättigade. Om inte särskilt intyg finns för behov av dubbelassistans beviljas endast en Personlig assistent/Ledsagare fri entré.

Hörslinga

Certifierad hörslinga finns vid vår delfinföreställning LIFE i Delfinarium. Hörslingan hittar ni på sektion C, D och E.

Tillgänglighetsarmband

För att underlätta för besökare med funktionsnedsättning så har vi tagit fram ett Tillgänglighetsarmband.

Armbandet lämnas ut till den funktionshindrade mot uppvisande av intyg vid entrékassorna. Det möjliggör att personen tillsammans med ytterligare en person kan använda utgång som entré vid alla våra åkattraktioner förutom Sjörövarskeppet (Här är utgången inte anpassad för att använda till inpassering, kontakta personalen på plats för vägledning så får ni hjälp genom ordinarie entré till attraktionen). Detta gäller vid två tillfällen i direkt följd, per attraktion. Ni är således välkomna tillbaka till samma attraktion vid ett senare tillfälle under dagen.

Med armbandet har dessutom hela sällskapet möjlighet att gå före kön vid linbanan Safari. Det möjliggör också att hela sällskapet/familjen kan gå in via entrén för förbokade platser vid Delfinshowen Life, dock inte använda de förbokade platserna. Sällskapet behöver vara på plats minst 15 minuter innan delfinshowen börjar.


Rullstolar

Kolmården erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster får låna. Rullstolarna lämnas ut via Entrébutiken direkt till höger innanför huvudentrén och kan ej förbokas.
 

Bil i djurparken

För den som har svårt att gå eller av annan anledning har förhinder att ta sig fram till fots, finns möjlighet att ta egen bil in i djurparken. Grindkort, körtillstånd och karta över körvägen lämnas ut i biljettkassorna för 200 kr i deposition och 60 kr i avgift. Det finns två parkeringsplatser som man får åka till, Aparium och Kulmården. Man parkerar sedan bilen och får därmed kortare avstånd till våra olika områden. Antalet grindkort och körtillstånd är begränsat och kan ej förbokas.

Djurvisningar och föreställningar

Alla våra djurvisningar genomförs med högtalare och det finns avsedda platser för rullstolar vid våra större visningar och shower. Kom gärna i god tid till visningar och shower så har vi större möjlighet att hjälpa er till en bra plats. 

Åkattraktioner

Våra attraktioner är tillgängliga för rullstolsburna. Det finns möjlighet till entré via utgång vid alla attraktioner förutom Sjörövarskeppet, genom att visa upp ert Tillgänglighetsarmband. Tveka inte att kontakta vår personal om du har behov av extra hjälp.

Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar.

WC

Handikapptoaletter finns på följande platser:
Entrén
Bamses Värld
Barnens lantgård
Restaurang Safari
Tiger World
Marine World
Safari-linbanan
Kolosseum
Kulmården