Tips & råd

Hjälpmedel

Finns det handikapptoaletter och skötbord i parken?
I alla områden förutom vid Kolosseum finns det skötbord. Handikapptoalett finns i alla områden. Se mer om hur vår park är handikappsanpassad här>>

Var kan jag se det aktuella dagsprogrammet?
Aktuellt dagsprogram med tider för bland annat shower och visningar hittar du här >>. Dagsprogram finns även vid huvudentrén samt i vår app Kolmården idag som ni hittar på iTunes och Google Play.

Var finns det märkband att sätta runt barnens handled?
Märkband till barnen finns till höger innanför entrén.

Var hittar jag en karta över djurparken?
Parkkartan finns  i fysisk form i entrén och i hotellreceptionen. Den finns också i en animerad 3d-variant på vår hemsida, den hittar du här>>

Finns det regnkläder och paraply att köpa i djurparken?
Vi säljer regnponchos och paraplyer i samtliga våra butiker i djurparken, ponchos säljs också i biljettkassorna.

Finns det skrindor att hyra?
Skrindor finns att hyra innanför huvudentrén för 50 kronor/dag.

Finns det barnvargnar att hyra?
Barnvagnar finns att hyra vid skrindorna innanför huvudentrén för 80 kronor/dag.

Avstånd & färdmedel

Hur långa avstånd är det i djurparken?
Terrängen i djurparken är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden. 

Är det tillåtet att färdas med hjälpmedel så som t.ex. cykel i djurparken?
Då djurparken är väldigt kuperad och många personer vistas på samma plats samtidigt, är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med hooverboards, cykel, rollerblades, kickboard eller skateboard in i djurparken. 

Kan jag ladda min elbil hos er?
Ja, Kolmården har fyra stycken uttag på stora parkeringen för djurparkens gäster och på Vildmarkshotellet finns även fyra uttag. Uttagen är av typ 2, 11-22 kW.  Kolmården bjuder på kostnaden för laddningen. Plats kan ej förbokas och således inte garanteras. 

Borttappad

Vad händer med borttappade föremål?
Borttappade föremål efterfrågas i Entrébutiken vid djurparkens huvudentré eller i hotellets reception. Där samlas alla upphittade föremål. Om föremålet ännu inte är hittat tas uppgifter och telefonnummer av gästen, varpå Entrébutiken eller hotellreceptionen hör av sig när föremålet hittats.

Vad händer om jag tappar bort mitt barn?
Om du tappar bort ditt barn hjälper personalen dig mer än gärna att leta. Personalen tar ditt namn, telefonnummer och uppgifter om barnet och gör sedan ett allmänt utrop på komradion så att all djurparkens personal kan hjälpa till att leta. Uppletandet efter barn går snabbt och effektivt.

Kan man ha med barnvagnen överallt i parken?
Av säkerthetsskäl (bl.a. för att kunna utrymma vid eventuell brand), så lämnas barnvagnarna utanför under delfinshowen. Det finns en bra barnvagnparkering där under tak. Under föreställningarna ställs också barnvagnarna åt sidan, så att så många som möjligt kan få plats att se showen. Vid Safari finns också en barnvagnsparkering under tak där barnvagnen lämnas under åkturen. Om det finns en insats till barnvagnen så går det bra att ta med sig den, det gäller såväl Safari som Delfinshowen och de andra föreställningarna.

Betalning

Var kan jag köpa entrébiljetter?
Entrébiljetter köper du enklast här på vår hemsida, då får du gå direkt in i djurparken och slipper att köa. Biljetter levereras som sms eller utskiftsbara biljetter. Du kan också köpa dina biljetter på plats i biljettkassorna.

Kan jag betala med Euro i parken?
I alla kassor i parken kan man betala med Euro, men till en sämre kurs än hos banker och växlingskontor.

Kan man göra kontantuttag någonstans?
Uttagsautomat finns utanför djurparkens huvudentré. Uttag med bankkort kan även göras i våra biljettkassor, Entrébutiken, Brummelisas Leksaker och Seaside Store (maxbelopp är 500 kr). Kontantuttag kan inte göras med kontokort från American Express och Diners.

Kan jag betala med kontokort?
I alla biljettkassor, butiker, chokladhjul och restauranger i parken kan man betala med kontokort.

Kan jag betala med rikskuponger eller rikskortet?
Rikskuponger och Rikskortet tas emot som betalning i restaurangerna inne i djurparken, dock ej på Vildmarkshotellet.

Vad kostar parkeringen och hur betalar jag?
Parkeringen kostar 100 kr för en heldag eller 12 kr för 30 minuter. Parkeringsavgiften betalas via våra biljettautomater på parkeringen, i biljettkassorna eller via SMSpark.se zonkod 5220.

Kan jag parkera över natten?
Parkeringen är endast öppen dagtid mellan 07 och 21 alla dagar.  

Riktlinjer

Är det tillåtet att grilla i djurparken?
På grund av brandrisk råder grill- och eldningsförbud i hela djurparken.

Får jag ta med mig husdjur in i djurparken?
Husdjur är inte tillåtna inne i djurparken. Husdjuret får heller inte lämnas utan tillsyn i bilen om det finns risk att temperaturen i fordonet överstiger +25 grader C. Vi hänvisar därför till att lämna husdjuret hemma eller på ett pensionat under vistelsen. Vi har flera hundpensionat i närheten av djurparken, bland annat:
Timmergata Hundpensionat, 0733-885782
Björnmossens hundpensionat, 0730-788198
 

Är det okej att röka inne i djurparken?
Vi strävar efter att vara en rökfri djurpark och hänvisar därför våra rökande gäster till våra rökrutor som finns placerade runt om i parken. Rökrutorna är markerade med en vit skylt med en svart tändare på och finns även utmärkta med samma symbol på parkkartan.

Får jag köra bil i parken om jag har handikapp/funktionsnedsättning

Med hänsyn till våra gäster, personal och djur är det inte möjligt att köra bil i parken. Vi erbjuder istället våra gäster med synliga eller dolda funktionshinder möjligheten att ha med en ledsagare/personlig assistent utan kostnad om det krävs för att kunna tillgodogöra sig parken på ett bra sätt. Kontakta biljettkassorna så hjälper vi dig.