Mat & logi

Matupplevelser

Välkommen till bords! Här är maten är smakupplevelse, så väl till frukost, lunch, fika och middag. Maten som serveras här är i största möjliga mån miljövänlig, tillagad på råvaror valda med omsorg och omtanke om djur och natur.

I hotellets restaurang Marrakech serveras frukost, lunch och middag. Till lunch avnjuts en välsmakande buffé med gedigen salladsbuffé. På kvällen serveras en omsorgsfullt komponerad tvårättersmiddag. För det festligare tillfället kompletterar ni med fördel tvårättersmenyn med en avrundande dessert med något gott att dricka till. Restaurangen har kapacitet att servera 300 gäster per sittning.

Festlokal

För större konferensgrupper som önskar äta middag avskilt kan festvåningen användas. Den är belägen på plan fyra, med fantastisk utsikt över Bråviken och en stor scen som perfekt yta att ha egen underhållning i samband med middagen.

För större arrangemang där man önskar en helt unik upplevelse kan Delfinlagunen möbleras.

 

Drycker

Ett glas vin eller en kall öl förhöjer ofta smakupplevelserna kring middagsbordet och en avec till kaffet är ofta en god avslutning på en härlig middag. Personalen på Vildmarkshotellet är mycket kunniga och hjälper er gärna att ta fram dryckesförslag som passar just er.

Fika

På Vildmarkshotellet får ni en smakupplevelse till fikat som ni sent kommer glömma! Här serveras fika för alla smaker, i stora mängder färskt direkt från vårt eget bageri. Frukt, mackor, kakor, bullar, kulinariska bakelser och pajer är bara några av de saker du kan komma att stöta på under fikapausen på Vildmarkshotellet.

Grön mat

En av Kolmårdens basverksamheter att arbeta med bevarandet av djur och natur. Därför är det ett naturligt ställningstagande att arbeta med råvaror som inte leder till miljö­påverkan. En stor del i arbetet med miljövänlig mat är lokalt odlade råvaror, där vi har utvecklat ett samarbete mellan nära gårdar som vet vilken kvalitet vi efterfrågar. Det gör att vi kan servera lokala råvaror i allt från fisk och kött till grönsaker och mjöl. Vildmarkshotellets är frukost KRAV-märkt.

Rum

Vildmarkshotellet har totalt 213 hotellrum; samtliga med WC, dusch, TV och telefon. Många av rummen har bedårande utsikt över Bråviken, övriga har fönster som vetter mot Kolmårdsskogen eller balkong på hotellets entrésida. Nedan följer en kortare presentation av våra olika rumstyper.

The Kilimanjaro Suite

Vildmarkshotellets lyxiga svit är inredd i varmt afrikansk stil. Sviten består av ett sovrum, ett vardagsrum och badrum. Till sviten finns också en 30 kvm stor terrass med sagolik utsikt över Bråviken, där ni kan njuta av solnedgången över havet och förundras över den makalösa utsikten.

Här finns plats för upp till fyra personer. I sovrummet finns en kingsize dubbelsäng och i vardagsrummet en bäddbar soffa med plats för två personer. Badrummet består av ett rymligt träbadkar, duschrum, bastu och toalett. 

Visste du att naturupplevelser minskar stress och psykisk ohälsa? Kanske är det därför Vildmarkshotellet är en sagolik plats för avkoppling – omgivet av lövsus, fågelkvitter och fantastisk havsutsikt.

 

Juniorsviter

Vildmarkshotellets lyxiga Juniorsviter är omkring 40 kvm stora och består av sovrum, vardagsrum och badrum. Alla Juniorsviter har också en rymlig balkong om drygt åtta kvm.

Här finns plats för upp till sex personer. I sovrummet finns en dubbelsäng och i vardagsrummet finns två extrabäddar i sängskåp, samt en bäddsoffa med plats för två personer. Bäddarna i sängskåp fälls ut till en överbädd och en underbädd.

Samtliga Juniorsviter har också ett badrum med badkar, dusch och toalett. 

Dubbelrum

Dubbelrummen på Vildmarkshotellet är smakfullt inredda i en mjuk afrikansk anda. Nästan alla rum har balkong  – många med makalös utsikt över Bråviken. Andra rum har utsikt mot skogen, vilket också är väldigt mysigt.

I dessa rum finns två separata bäddar som går att dra ihop till en dubbelsäng. Det finns också plats för en extrabädd. Badrummen har toalett och dusch.

Sammanlagt finns plats för tre personer i dessa rum, men de kan också bokas som enkelrum.

Dubbelrum med havsutsikt

Våra Dubbelrum med havsutsikt har balkong med milsvid vy över vackra Bråviken. Rummen är inredda i härlig vildmarksanda med en dubbelsäng i queensize-storlek eller två bekväma sängar som går att göra till en dubbelsäng. Här finns även våra nya sängskåp för två extra personer och i några av rummen istället en bekväm extrasäng i fullstorlek. Rummen är utrustade med allt ni behöver för en härlig vistelse med Wifi, TV och uttag för teknikprylar.

Vid bokning av hotellrum ingår alltid:

  • En generös frukostbuffé
  • Fri tillgång till spa med bastu och bad
  • Fri tillgång till gym
  • Duschprodukter och hårtork i badrummen
  • Fri parkering
  • Dygnet-runt-öppen reception

Familjerum

Familjerummen på Vildmarkshotellet är större än våra dubbelrum, med plats för upp till fyra personer. Majoriteten av rummen har balkong – många med makalös utsikt över Bråviken. Andra rum har utsikt mot skogen och några ligger i suoterräng. 

Här finns två separata bäddar som går att dra ihop till en dubbelsäng. Dessutom finns det två extrabäddar i sängskåp. Bäddarna i sängskåp är juniorstorlek, alltså 65x175 cm. Detta gäller inte familjerummen i markplan, vars bäddar i sängskåp är vuxenstorlek (80x200 cm). I familjerummen som ligger i suterräng och även markplan, kan även en extrabädd ställas in, och därmed finns plats för upp till fem personer. Övriga familjerum har plats för upp till fyra personer.

Samtliga rum har också badrum med toalett och dusch.

Med reservation för eventuella ändringar i utbud och priser.