Norsk

Eventyret begynner her

Opplev et av Nordens beste eventyr! Med 150 hektar boltreplass og over en halv million besøkende per sesong, er Kolmården et av Nordens største og beste turistmål. Opplevelsesparken ligger sør for Stockholm og er kjent for sin fantastiske stemning og natur.

Her finner du 750 dyr fra hele verden og opplevelser for hele familien! Delfinshowet Life er blitt en internasjonal suksess, med delfiner som hopper rett inn i hjertet. Prøv den verdensunike kabelbanen Safari, hvor du svever vektløst over løver og sjiraffer. I Tiger World kommer du ansikt til ansikt med verdens største kattedyr, mens fuglene i rovfuglshowet Wings suser rundt rett over hodet på deg.

Du møter også Bamse og vennene hans i en ny, magisk verden! 

Det finnes gode overnattingsmuligheter for enhver smak. Bo på det Afrika-inspirerte Vildmarkshotellet rett ved dyrehagen, med eventyrlig utsikt mot havet, eller flytt inn i dyrenes nabolag i den magiske teltbyen Safari Camp.

Velkommen til en av verdens vakreste temaparker!
 

Delfinshowet Life

Delfinshowet Life er en internasjonal suksess som allerede har rørt og engasjert tusenvis av mennesker over hele verden! Gjør deg klar for et show i verdensklasse, fylt med latter, spenning, følelsesladet stemning og fascinerende opplevelser.

Bamses verden

Se, hør og opplev Bamses verden. Det er så virkelig at det er som å være i historien. Et 20 mål stort område rommer en magisk verden, fylt av tivoliattraksjoner, lekeområder, parkmiljøer, butikker og spisesteder.

Safari

Safari gir en fantastisk opplevelse av nærhet til ville dyr, og er en unik attraksjon uten sidestykke blant verdens dyreparker. Her svever du nærmest vektløst ut over landskapet. Det eneste du hører er vinden i tretoppene. Under lunter bjørner, elger, sjiraffer og løver rundt.

Rovfuglshowet Wings

Rovfuglshowet Wings er et spennende og fascinerende show med frittflygende fugler! Her er det du som er gjest hos fuglene, så hold armer og bein nede: snart suser en hubro forbi rett over hodet på deg.

Tiger World

I Tiger World kan du komme så nær en tiger at du nesten kjenner den puste på deg. I den lange tunnelen er det bare glassruter mellom deg og tigrene ...

Elefantvisning

I Kolosseum møter du Kolmårdens sjarmerende elefanter – ikke minst elefantungen Namsai, et ekte sjarmtroll. Gå heller ikke glipp av elefantvisningen, hvor vi forteller mer om individene og arten og viser hvordan man trener en elefant.

Tivoliattraksjoner

Både Marine World og Bamses verden har massevis av karuseller og baner for barna. Blant annet finner du to kilende gode berg-og-dal-baner, to gyngende skip og en bilbane. De aller minste kan blant annet kose seg i karusellen Bamses honningkrukker. Og i 2016 lanserer vi Sveriges beste berg-og-dal-bane, Wildfire!

Dyrevisninger

Over hele dyreparken møter du dyrepassere på forskjellige visninger, hvor de mater, trener eller jobber med dyrenes miljø. Her får du vite mer om våre sjarmerende dyreindivider, om artene og hvordan vi arbeider. Du kan blant annet se lærerike visninger om bjørner, surikater, søramerikanske dyr og tigre.

Alle opplevelser er inkludert i inngangsbilletten! 

Åpningstider 2017

14 – 17 April 10 am – 5 pm
22 - 23 April 10 am – 5 pm
29 -30 April 10 am – 5 pm
1 May 10 am – 5 pm
5 – 7 May 10 am – 5 pm
12 – 14 May 10 am – 5 pm
19 – 21 May 10 am – 5 pm

25 May – 2 July 10 am – 6 pm

3 july – 6 August 10 am – 8 pm

7 – 20 August 10 am – 6 pm

25 – 27 August 10 am – 5 pm
1 – 3 September 10 am – 5 pm
8 – 10 September 10 am – 5 pm
15 – 17 September 10 am – 5 pm
22 – 24 September 10 am – 5 pm
29 – 30 September 10 am – 5 pm
1 October 10 am – 5 pm
7 – 8 October 10 am – 5 pm
14 - 15 October 10 am – 5 pm
21 – 22 October 10 am – 5 pm
28 – 29 October 10 am – 5 pm

Finn frem til oss

Det er lett å komme seg til Kolmården. Dyreparken ligger ca. 170 km sør for Stockholm, med skilting fra E4. Det ligger tre forskjellige flyplasser i nærheten, og flere buss- og toglinjer fra både Sør- og Nord-Sverige passerer Kolmården stasjon.

Fly

Det ligger tre flyplasser i nærheten av Kolmården. Arlanda er Sveriges største flyplass og ligger nord for Stockholm. Fra Arlanda går det buss (Arlanda express), og fra Stockholm går det tog og buss mot Kolmården. Norrköping flyplass ligger kun 30 km fra Kolmården, og turen kan tas med vanlig rutebuss. Den tredje flyplassen er Skavsta, som ligger knapt 50 km fra Kolmården. Også herfra går det både buss og tog.

Buss

Det går buss hver dag til og fra Kolmården, blant annet fra nærområdene Norrköping, Krokek og Nyköping. For mer informasjon om rutetider og priser, besøk Östgötatrafikens og Swebus' nettsider.

Tog

Med tog kan du komme så godt som helt frem til Kolmården, nesten uansett hvor i Sverige du reiser fra. Toget stopper på Kolmården stasjon eller Norrköping stasjon, derfra går det buss helt til dyreparkens hovedinngang. For rutetider og priser, besøk jernbaneselskapet SJs nettsider.

Bil

Det er lett å komme seg til Kolmården med bil, uansett om du kommer fra nord eller sør. Parken ligger rundt 10 km fra E4, med skilting fra avkjøringene. 

Overnatting

Vildmarkshotellet

Vildmarkshotellet ligger helt inntil Kolmården, med eventyrlig utsikt mot havet og egen inngang til dyreparken. Dette 4-stjernershotellet er kåret til et av Sveriges mest barnevennlige hoteller, med massevis av aktiviteter for de minste. Det har også et spa- og relax-anlegg med innen- og utendørsbasseng, boblebad, badstue og mye annet moro. Når du overnatter på Vildmarkshotellet, er inngangsbilletter for to dager til Kolmården inkludert.

Inngangsbillett til Kolmården
Overnatter du på Vildmarkshotellet, får du inngangsbillett for to dager til Kolmården. Inngangsbilletten inkluderer alle show og visninger, Bamses verden og et ubegrenset antall turer med attraksjonene og med Safari. Den internasjonale suksessen Delfinshowet Life er også inkludert i billetten, med mulighet for å kjøpe plassgaranti.

Mat og drikke
Her får du mat som passer for enhver smak og alder! På hotellets restaurant, Marrakech, serveres det frokost og middag gjennom hele sommeren. Maten som serveres er i størst mulig grad miljøvennlig, bærekraftig og kortreist, med blant annet sertifisert økologisk frokost.

Safari Camp

I Safari Camp bor du med ville dyr som nabo. Den ekte afrikanske teltbyen ligger midt i Safari, blant savannens ville antiloper, sebraer og sjiraffer og Skandinavias elger, hjorter og bjørner. Kvelden nytes med grilling ved leirbålet, og når mørket har senket seg, venter et nært møte med dyrenes konge – løven.

Safari Camp består av 15 dobbeltromstelt og totalt 30 senge- og spiseplasser. Det bor to personer i hver telt, men det er mulig å bestille plass til en tredje person i teltet. Denne personen tar da med sin egen luftmadrass/liggeunderlag.

Velkommen til en opplevelse du sent vil glemme!

For bestilling og mer informasjon, kontakt oss på + 46 10 708 70 00.

Spørsmål og svar

Hjelpemidler

Hvor finner jeg kart over dyreparken?
Parkkartet er tilgjengelig i hovedinngangen og i hotellresepsjonen. Det ligger også en animert 3D-versjon på http://www.kolmarden.com/djurpark/karta.

Hvor kan jeg se programmet for en bestemt dag?
Dagens program, med tider for blant annet show og visninger, finner du ved hovedinngangen og på kolmarden.com.

Hvor finnes det armbånd til barnas håndledd?
Armbånd til barna finnes til høyre innenfor hovedinngangen.

Er det toaletter for funksjonshemmede og stellebord i parken?
Det er stellebord på alle områder, bortsett fra ved Zoo-skolen og Kolosseum. Toalett for funksjonshemmede finnes på alle områder, bortsett fra Zoo-skolen.

Kan man kjøpe regntøy og paraply i dyreparken?
Vi selger regnponchos og paraplyer i alle våre butikker i dyreparken, i tillegg selges det ponchos i billettkassene.

Kan man leie barnetraller?
Barnetraller kan leies innenfor hovedinngangen for SEK 40.

Mat og drikke

Hvor mange restauranter er det i parken?
Hver dag har parken mellom tre og ti åpne restauranter med forskjellig utvalg. I tillegg er det flere steder som tilbyr drikke og iskrem. Åpningstidene finner du i dagsprogrammet som du henter ved dyreparkens hovedinngang.

Finnes det spesialkost, som gluten- og laktosefri mat?
Nesten alle restaurantene tilbyr spesialkost som f.eks. er gluten- eller laktosefri. Det finnes også flere vegetariske alternativer. Ta kontakt med personalet på den enkelte restauranten for nærmere informasjon om utvalget.

Betaling

Hvor kan jeg kjøpe inngangsbilletter?
Inngangsbilletter kjøper du når du kommer til Kolmården, i billettkassene som ligger ved parkeringsplassen.

Kan jeg betale med euro i parken?
Alle kassene i parken kan ta betalt i euro, men da til lavere kurs enn i banker og vekslingskontorer. Vekslepenger gis i SEK.

Kan man ta ut kontanter i parken?
Det finnes uttaksautomat utenfor dyreparkens hovedinngang. I tillegg kan man ta ut penger med kort i billettkassene, i butikken ved hovedinngangen, butikken i Bamses verden og i Seaside Store i Marine World (maksimalt SEK 500). Det kan ikke tas ut kontanter med kort fra American Express og Diners.

Kan jeg betale med kort?
Alle billettkasser, butikker og restauranter i parken, tar kort. I spillattraksjonene våre kan man kun betale kontant.

Hva er inkludert i inngangsbilletten?
Alle opplevelser i dyreparken er inkludert i inngangsbilletten. Det inkluderer blant annet delfinshowet Life, ubegrenset med turer i karuseller, baner og Safari, alle show og visninger og Bamses verden. Det eneste som ikke er inkludert i inngangsbilletten, er mat og drikke, eksklusive opplevelser og suvenirer.

Retningslinjer

Er det tillatt å grille i dyreparken?
På grunn av brannfare, er det grill- og bålforbud i hele dyreparken.

Kan jeg ta med kjæledyr til dyreparken?
Det er ikke tillatt med kjæledyr i dyreparken. Kjæledyr skal heller ikke etterlates uten tilsyn i bilen hvis det er fare for at temperaturen i bilen kan bli høyere enn +25 grader C. Kjæledyr bør derfor bli hjemme eller bo på pensjonat mens du besøker dyreparken. Det er flere hundepensjonater i nærheten av dyreparken, blant annet:
Björnmossens Hundpensionat: +46 73 078 81 98
Timmergata Hundpensionat: +46 73 388 57 82

Er det tillatt å røyke i dyreparken?
Vi har som mål å være en røykfri dyrepark, derfor henviser vi våre røykende gjester til egne røykeområder som finnes flere steder i parken. Røykeområdene er merket med et hvitt skilt med en svart lighter på og finnes også med samme symbol på parkkartet.

Priser

Priser: Inngangspriser

Billettype Voksen Barn (3–12 år)
Inngang 1 dag SEK 429 SEK 379
Inngang 2 dager SEK 549 SEK 499
Årskort SEK 1299 SEK 899
Inkl. moms

Inngangsbilletten inkluderer alle attraksjonene, fri bruk av karusellene, Safari og alle spennende og lærerike show og visninger!

Prisene er inkl. mva.

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11

Priser: Overnatting, Safari Camp

Pris per person
Voksen SEK 1 599
Barn (3–12 år) SEK 849
Inkl. moms

Priser er inkl. mva. og gjelder 1 natt.

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11

Price: Hotel accommodation, Vildmarkshotellet

Family size Off-season Mid-season and Friday nights during off-season Peak season and all Saturday nights
2 adults and 2 children SEK 3,895 SEK 4,395 SEK 4,695
2 adults SEK 2,897 SEK 3,397 SEK 3,697
2 adults and 1 child SEK 3,396 SEK 3,896 SEK 4,196
2 adults and 3 children SEK 4,394 SEK 4,894 SEK 5,194
1 adult and 1 child SEK 2,847 SEK 3,347 SEK 3,647
1 adult and 2 children SEK 3,346 SEK 3,846 SEK 4,146
Inkl. moms

Rates are for one night’s accommodation in a family room on the park entrance/forest side and include VAT and a two-day admission pass.

Off-season: 29/4-23/6 and 26/8-2/10, rates valid Sunday–Thursday nights.
Mid-season: 24/6-3/7 and 15-21/8 rates valid Sunday–Friday nights.
Peak season: 5-8/5 and 4/7-14/8

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11

For bestilling og mer informasjon, kontakt oss på + 46 10 708 70 00.