Suomeksi

Seikkailu alkaa täältä

Koe yksi Pohjoismaiden parhaista seikkailuista! Kolmården kuuluu Pohjoismaiden suurimpiin ja parhaisiin turistikohteisiin, ja sen 150 hehtaarin alueella vierailee vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää. Tukholman eteläpuolella sijaitseva elämyspuisto on tunnettu upeasta luonnostaan ja ympäristöstään.

Nähtävillä on 750 eläintä maailman kaikista kolkista, ja tarjoamme jännittäviä kokemuksia koko perheelle! Life-delfiinishow on maailmanmenestys, jossa delfiinit hyppäävät suoraan sydämeesi. Ainutlaatuisella Safari-köysiradalla voit leijua kevyesti leijonien ja kirahvien yllä. Tiger Worldissa pääset silmätysten maailman suurimpien kissaeläinten kanssa, ja Wings-petolintushow'ssa linnut suhahtavat ylitsesi melkein pelottavan läheltä.

Tapaat myös Bamsen ystävineen uudessa, ihastuttavassa maailmassa. 

Meillä on majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Voit asua Afrikka-henkisessä Vildmarkshotelletissa eläinpuiston vieressä nauttien henkeäsalpaavasta merinäköalasta tai majoittua jännittävään Safari Camp -telttakylään aivan eläinten naapuriin.

Tervetuloa teemapuistoon, joka on yksi maailman kauneimmista!

Life-delfiinishow

Life-delfiinishow on maailmanmenestys, joka on jo nyt ihastuttanut ja temmannut mukaansa tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa! Valmistaudu maailmanluokan kokemukseen, joka on täynnä naurua, väristyksiä, hienoa tunnelmaa ja lumoavia elämyksiä.

Bamsen maailma

Näe, kuule ja koe Bamsen maailma, joka tuntuu uskomattoman todelliselta. Ihastuttava maailma levittäytyy 20 000 neliömetrin alueelle, joka on täynnä erilaisia ratoja, leikkialueita, puistoja, kauppoja ja ruokailumahdollisuuksia.

Safari

Safarilla koet upeat villieläimet lähietäisyydeltä. Tämä ainutlaatuinen vetonaula hakee vertaistaan maailman eläinpuistojen joukossa. Safarilla leijut kevyesti maiseman yllä. Kuulet vain puiden huminaa, kun karhut, hirvet, kirahvit ja leijonat kulkevat alapuolellasi.

Wings-petolintushow

Wings-petolintushow on jännittävä, lumoava show, jonka pääosassa ovat vapaina lentävät linnut. Olet lintujen vieraana, joten pidä kätesi ja jalkasi alhaalla – pian ylitsesi lentää huuhkaja melkein pelottavan läheltä!

Tiger World

Tiger Worldissa pääset niin lähelle tiikeriä, että voit miltei tuntea sen hengityksen. Pitkässä tunnelissa vain lasiruudut erottavat sinut tiikereistä…

Norsunäytös

Kolosseumissa tapaat Kolmårdenin ihastuttavat norsut. Mukana on myös Namsai-poikanen, joka on todellinen hurmuri.  Osallistu norsunäytökseen, jossa kerromme lisää norsuyksilöistä ja koko lajista sekä näytämme, miten norsuja koulutetaan.

Radat

Marine Worldissa ja Bamsen maalimassa on monia erilaisia ratoja lapsille. Tarjolla on esimerkiksi kaksi kutkuttavaa maisemarataa, kaksi keinuvaa laivaa sekä autorata. Perheen pienimmille on omistettu Bamsen hunajapurkkikaruselli. Vuonna 2016 avataan lisäksi Ruotsin paras maisemarata, Wildfire!

Eläinnäytökset

Kaikkialla puistossa tapaat eläintenhoitajia, jotka näyttävät, miten eläimiä ruokitaan ja koulutetaan ja miten niiden ympäristöä elävöitetään. Saat myös tietoa hurmaavista eläinyksilöistämme, lajeista ja työstämme niiden parissa. Voit seurata esimerkiksi opettavaisia näytöksiä, joiden pääosissa ovat karhut, nelisormimangustit, Etelä-Amerikan eläimet ja tiikerit.

Kaikki elämykset sisältyvät pääsymaksuun! 

Aukioloajat 2017

14 – 17 April 10 am – 5 pm
22 - 23 April 10 am – 5 pm
29 -30 April 10 am – 5 pm
1 May 10 am – 5 pm
5 – 7 May 10 am – 5 pm
12 – 14 May 10 am – 5 pm
19 – 21 May 10 am – 5 pm

25 May – 2 July 10 am – 6 pm

3 july – 6 August 10 am – 8 pm

7 – 20 August 10 am – 6 pm

25 – 27 August 10 am – 5 pm
1 – 3 September 10 am – 5 pm
8 – 10 September 10 am – 5 pm
15 – 17 September 10 am – 5 pm
22 – 24 September 10 am – 5 pm
29 – 30 September 10 am – 5 pm
1 October 10 am – 5 pm
7 – 8 October 10 am – 5 pm
14 - 15 October 10 am – 5 pm
21 – 22 October 10 am – 5 pm
28 – 29 October 10 am – 5 pm

Saapuminen

Pääset Kolmårdeniin helposti. Eläinpuisto sijaitsee noin 170 km etelään Tukholmasta, ja opasteet ohjaavat perille E4-tieltä. Lähistöllä on kolme eri lentokenttää, ja Kolmårdenin asemalle tulee useita bussi- ja junayhteyksiä sekä etelän että pohjoisen suunnalta.

Lentoyhteydet

Kolmårdenin lähellä on kolme eri lentokenttää. Tukholman pohjoispuolella sijaitseva Arlanda on Ruotsin suurin lentokenttä. Arlandasta pääset Kolmårdeniin bussilla (Arlanda express) ja Tukholmasta sekä junalla että bussilla. Vain 30 kilometrin päässä sijaitsee Norrköpingin lentokenttä, jolta pääset Kolmårdeniin ÖstgötaTrafiken-yhtiön busseilla. Kolmas lähilentokenttä on Skavsta, joka sijaitsee vajaan 50 kilometrin päässä Kolmårdenista. Myös Skavstasta pääset Kolmårdeniin bussilla ja junalla.

Bussiyhteydet

Kolmårdeniin kulkee päivittäin busseja esimerkiksi läheisistä Norrköpingistä, Krokekista ja Nyköpingistä. Lisätietoja aikatauluista ja hinnoista on ÖstgötaTrafikenin ja Swebusin kotisivuilla.

Junayhteydet

Junalla pääset Kolmårdeniin lähes kaikkialta Ruotsista. Junat pysähtyvät Kolmårdenin asemalla tai Norrköpingin asemalla, jolta on bussiyhteys suoraan eläinpuiston pääsisäänkäynnille. Aikataulut ja hinnat löydät SJ-rautatieyhtiön kotisivuilta.

Autolla

Kolmårdeniin on helppo tulla autolla niin pohjoisen kuin etelänkin suunnalta. Puisto sijaitsee noin 10 kilometrin päässä E4-tieltä, ja perille löydät seuraamalla liittymien opasteita.

Majoitus

Vildmarkshotellet

Aivan Kolmårdenin vieressä sijaitsevasta Vildmarkshotelletista avautuu henkeäsalpaava merinäköala, ja hotellista on oma sisäänkäynti eläinpuistoon. Tämä neljän tähden hotelli on nimetty Ruotsin lapsiystävällisimmäksi hotelliksi, ja tarjolla on paljon tekemistä perheen pienimmille. Hotellissa on myös Spa- ja rentoutumisosasto sisä- ja ulkoaltaineen, porealtaineen ja saunoineen sekä paljon muuta mukavaa. Kun majoitut Vildmarkshotelletissa, huoneen hintaan sisältyy kahden päivän sisäänpääsy Kolmårdeniin.

Sisäänpääsy Kolmårdeniin
Majoittuessasi Vildmarkshotelletissa huoneen hintaan sisältyy kahden päivän sisäänpääsy Kolmårdeniin. Sisäänpääsyyn sisältyvät kaikki show't ja näytökset, Bamsen maailma sekä rajoittamaton pääsy radoille ja Safarille. Sisäänpääsyyn sisältyy myös maailmanmenestykseksi muodostunut Life-delfiinishow, johon saat lisämaksusta numeroidut paikat.

Ruoka ja juoma
Meillä on ruokaa joka makuun ja kaiken ikäisille! Hotellin Marrakech-ravintolassa on tarjolla aamiaista ja päivällistä koko kesän. Tarjoiltava ruoka on mahdollisimman ympäristöystävällistä ja kestävästi tuotettua lähiruokaa, ja esimerkiksi aamupalallemme on myönnetty luomutuotannon KRAV-sertifikaatti.

Safari Camp

Safari Campissa asut villieläinten naapurissa. Aito afrikkalainen telttakylä sijaitsee Safari-alueella keskellä savannin villejä antilooppeja, seeproja ja kirahveja sekä pohjoismaisia hirviä, peuroja ja karhuja.  Illalla nautitaan grillatusta ruoasta leirinuotiolla, ja pimeyden laskeuduttua odottaa kohtaaminen eläinten kuninkaan, leijonan, kanssa.

Safari Camp koostuu 15:stä kahden huoneen teltasta, joissa on yhteensä 30 yöpymis- ja ruokailupaikkaa. Kussakin teltassa on kaksi vuodetta, mutta telttaan voi varata paikan myös kolmannelle. Lisäpaikalle on otettava mukaan oma ilmapatja/makuualusta.

Tervetuloa unohtumattomaan elämykseen!

Varaukset ja tiedustelut numerosta +46 10 708 70 00.

Kysymyksiä ja vastauksia

Apuvälineet

Mistä löydän eläinpuiston kartan?
Puiston fyysinen kartta on sisäänkäynnin luona ja hotellin vastaanotossa. Lisäksi kartta on 3D-animaatioversiona osoitteessa http://www.kolmarden.com/djurpark/karta.

Mistä näen ajankohtaisen päiväohjelman?
Ajankohtainen päiväohjelma, joka sisältää esimerkiksi show- ja näytösajat, on pääsisäänkäynnin luona ja sähköisessä muodossa osoitteessa kolmarden.com.

Mistä saan merkkirannekkeet lapsille?
Lasten merkkirannekkeita jaetaan sisäänkäynnin edessä oikealla puolella.

Onko puistossa WC:itä liikuntarajoitteisille ja hoitopöytiä vauvoille?
Hoitopöytiä on kaikilla alueilla lukuun ottamatta Zooskolania ja Kolosseumia. Liikuntarajoitteisille tarkoitettuja WC:itä on kaikilla alueilla lukuun ottamatta Zooskolania.

Voiko eläinpuistosta ostaa sadevaatteita ja sateenvarjoja?
Sadeviittoja ja sateenvarjoja myydään eläinpuiston kaikissa myymälöissä, sadeviittoja myös lippukassoilla.

Onko tarjolla vuokrakärryjä?
Kärryjä voi vuokrata pääsisäänkäynnin edestä 40 kruunulla.

Ruoka ja juoma

Montako ravintolaa puistossa on?
Puiston jokaisena aukiolopäivänä on avoinna 3–10 erilaista ravintolaa. Lisäksi tarjolla on useita kahvi- ja jäätelöpaikkoja. Aukioloajat on merkitty päiväohjelmaan, jonka saat eläinpuiston pääsisäänkäynniltä.

Onko tarjolla erikoisruokia, kuten gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa?
Lähes kaikki ravintolat tarjoavat erikoisruokia, kuten gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa. Saatavana on myös useita kasvisruokavaihtoehtoja. Kysy erikoisruoista kunkin ravintolan henkilökunnalta.

Maksaminen

Mistä voin ostaa pääsyliput?
Pääsyliput voit ostaa paikan päältä Kolmårdenin lippukassoilta, jotka sijaitsevat pysäköintialueella.

Voinko maksaa puistossa euroilla?
Voit maksaa euroilla puiston kaikilla kassoilla, mutta vaihtokurssi on huonompi kuin pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä. Vaihtorahat annetaan kruunuina.

Voinko nostaa käteistä puiston alueelta?
Pankkiautomaatteja on eläinpuiston pääsisäänkäynnin ulkopuolella. Voit nostaa käteistä pankkikortilla myös lippukassoilta, sisäänkäynnin myymälästä, Bamsen maailman myymälästä sekä Marine Worldin Seaside Storesta (nostosumma enintään 500 kr). Käteistä ei voi nostaa American Express- ja Diners-luottokorteilla.

Voinko maksaa luottokortilla?
Voit maksaa luottokortilla kaikilla lippukassoilla sekä puiston kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Erikoiskohteissa käy ainoastaan käteinen.

Mitä sisäänpääsymaksuun sisältyy?
Sisäänpääsymaksuun Pääsylippuun sisältyvät eläinpuiston kaikki elämykset, kuten Life-delfiinishow, rajoittamaton pääsy radoille ja Safarille, kaikki show't ja näytökset sekä Bamsen maailma. Sisäänpääsymaksuun eivät sisälly ateriat, erikoistapahtumat ja matkamuistot.

Säännöt

Saako eläinpuistossa grillata?
Tulipalovaaran vuoksi grillaaminen ja avotulen teko on kielletty koko puiston alueella.

Saako puistoon tuoda lemmikkieläimiä?
Lemmikkieläinten tuominen eläinpuistoon on kielletty. Lemmikkieläimiä ei saa myöskään jättää ilman valvontaa autoon, jos on vaara, että auton sisälämpötila ylittää +25 °C. Kehotammekin jättämään lemmikit vierailun ajaksi kotiin tai muuhun hoitoon. Eläinpuiston lähellä on muun muassa useita koirahoitoloita, kuten:
Björnmossens Hundpensionat: +46 73 078 81 98
Timmergata Hundpensionat: +46 73 388 57 82

Saako eläinpuistossa tupakoida?
Pyrimme olemaan savuton eläinpuisto ja ohjaamme siksi tupakoivat vieraamme tupakointialueille, joita on eri puolilla puistoa. Tupakointialueet on merkitty valkoisella kyltillä, jossa on musta sytytin. Alueet on merkitty samalla symbolilla myös puiston karttaan.

Hinnat

Hinnat: Pääsyliput

Lipputyyppi Aikuinen Lapsi
1 päivän lippu 429 kr 379 kr
2 päivän lippu 549 kr 499 kr
Vuosikortti 1 299 kr 899 kr
Inkl. moms

Pääsylippuun sisältyvät kaikki nähtävyydet, karusellit, Safari sekä kaikki jännittävät ja opettavaiset show't ja näytökset!

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11

Hinnat: Majoitus, Safari Camp

Hinta per henkilö
Aikuinen 1 599 kr
Lapsi (3–12 vuotta) 849 kr
Inkl. moms

Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja koskevat yhden yön majoitusta.

Varaukset ja tiedustelut numerosta +46 10 708 70 00.

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11

Price: Hotel accommodation, Vildmarkshotellet

Family size Off-season Mid-season and Friday nights during off-season Peak season and all Saturday nights
2 adults and 2 children SEK 3,895 SEK 4,395 SEK 4,695
2 adults SEK 2,897 SEK 3,397 SEK 3,697
2 adults and 1 child SEK 3,396 SEK 3,896 SEK 4,196
2 adults and 3 children SEK 4,394 SEK 4,894 SEK 5,194
1 adult and 1 child SEK 2,847 SEK 3,347 SEK 3,647
1 adult and 2 children SEK 3,346 SEK 3,846 SEK 4,146
Inkl. moms

Rates are for one night’s accommodation in a family room on the park entrance/forest side and include VAT and a two-day admission pass.

Off-season: 29/4-23/6 and 26/8-2/10, rates valid Sunday–Thursday nights.
Mid-season: 24/6-3/7 and 15-21/8 rates valid Sunday–Friday nights.
Peak season: 5-8/5 and 4/7-14/8

Close

Period 1

Kolmården har endast öppet för specialbesök.

1/1-28/4, 2-4/5, 9-12/5, 1-19/5, 23-26/5,
22-25/8, 29/8-1/9, 5-8/9, 12-15/9, 19-22/9, 26-29/9,
3/10-1/11, 7/11-31/12

Close

Period 2

Kolmården har öppet för ordinarie besök (attraktioner är öppna och shower och visningar körs enligt dagsprogram).

29/4-1/5, 5-8/5, 13-15/5, 20-22/5,
27/5-21/8, 26-28/8,
2-4/9, 9-11/9, 16-18/9, 23-25/9, 30/9-2/10,
2/11-6/11

Varaukset ja tiedustelut numerosta +46 10 708 70 00.