Afrikanskt flodsvin

    Delar av djurparken är omsorgsfullt öppet för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

    Afrikanskt flodsvin

    Det afrikanska flodsvinet, eller penselsvinet som det också kallas, lever gärna i närheten av vatten i regnskog eller på skogsnära savanner. De minskar i antal och har utrotats helt i vissa områden. Det finns däremot gott om flodsvin i andra delar av Afrika och därför räknas de än så länge inte som utrotningshotade. En stor del av sin tid ägnar de åt att söka efter föda. I vissa områden följder flodsvinen efter schimpanser i jakten efter frukter som tappats från träden och de kan också äta elefantbajs för att få i sig fröer och annan osmält mat.

    Om det afrikanska flodsvinet

    • Klass
      Däggdjur
    • Ordning
      Partåiga hovdjur
    • Familj
      Svindjur
    • Livsmiljö
      Regnskog, savann
    • Levnadssätt
      Familjegrupp
    • Vikt
      40-120 kg
    • Föda
      Rötter, blad, insekter
    • Dräktighetstid
      4 månader
    • Antal ungar
      1-6/kull
    • Livslängd
      20 år

    Äventyret väntar!

    Boka ditt besök och upplev äventyret i parken

    EntréÅrskort

    Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.