Frågor och svar om kompensation för Wild Card 2020

Delar av djurparken är omsorgsfullt öppet för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

Frågor och svar om kompensation för årskortsinnehavare 2020

Till följd av rådande restriktioner är utbudet på Kolmården begränsat, och vi erbjuder därför alla som köpt ett årskort kompensation i form av ett presentkort.

Ni med årskort är våra allra viktigaste besökare och vi är väldigt måna om att ni ska vara nöjda med både era årskort och era besök. Vi förstår att man kan bli besviken på att vi inte kan öppna allt i och med de coronarestriktioner som rådet. Därför kommer alla gäster med årskortet Wild Card 2020 att få ett presentkort per kort (200 kr för vuxenkort och 100 kr för barnkort) som man kan nyttja fram till 31/8 2021 inom alla koncernens verksamheter.

Även om attraktionerna i Bamses Värld inte kommer öppnas i år, finns det massor att upptäcka och uppleva på Kolmården för er med årskort:

  • Hela djurparken är öppen med fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar).
  • Bamses Värld – området är öppet med servering och butik och man får träffa Bamse och hans vänner som minglar runt bland gästerna.
  • Wildfire – en av världens bästa berg- och dalbanor är öppen.
  • Safaribanan är öppen där man svävar i luften över all världens fantastiska djur.
  • Testa vår nya käpphästbana med 30 käpphästar och 10 hinder för stora och små.

Har man köpt presentkort som går ut 2020, förlängs dessa till 31 aug 2021 – övriga presentkort är som vanligt giltiga i 2 år.

I år kommer även alla med årskort att få fri entré till koncernens övriga parker som har öppet.

Utforska Kolmården

Hur gör jag för att få presentkortet?

Alla våra årskortsinnehavare har fått ett mail skickat till sig med en länk till en sida där du fyller i ditt Wildcard-nummer och PIN-kod. Har man sedan tidigare registrerat sitt kort kommer man direkt till sidan där man kan beställer presentkortet.

Om man inte har registrerat sitt kort blir man först ombedd att göra detta. Därefter kommer man till sidan där du antingen kan välja om du vill ha ett presentkort, skänka värdet av presentkortet till Kolmården Foundation eller helt avstå kompensation. Om du väljer presentkort kommer detta att skickas till den mailadress du angav vid registreringen. Observera att detta kan ta upp till 14 arbetsdagar. Sista datum att ansöka om kompensation är 30 november 2020. Du kan inte hämta ut ditt presentkort i parken.

Hittar du inte mailet? Klicka här för att välja kompensation för ditt årskort.

Varför får inte årskortsinnehavare 2021 på köpet?

De som köpt årskort i våra systerparker Furuvik, Gröna Lund och Skara Sommarland har fått sina kort automatiskt förlängda till sommarsäsongen 2021. Anledningen till detta är att utbudet är kraftigt begränsat (Furuvik – konserterna och Halloween utgår) eller att parkerna är stängda för 2020 (Gröna Lund och Skara Sommarland). Då mycket eller allt av det som ingår i årskorten för de parkerna inte går att ta del av har korten förlängts.

När vi öppnade Kolmården den 10 april var det i ett första skede bara för er med årskort – ni är våra allra viktigaste gäster. På grund av att regeringen begränsat bland annat tivolinöjen för max 50 personer, behöver vi hålla vissa områden och attraktioner stängda, som ett led i att anpassa vår verksamhet till den rådande coronapandemin. Men det finns fortfarande massor att upptäcka och uppleva på Kolmården. Dessutom kommer vi att hålla öppet under Halloween och Sagojul, något som alla med säsongskort också har fri entré till. Det man under sommaren går miste om är vissa åkattraktioner och djurvisningar, vilket vi självklart beklagar. Därför erbjuder vi presentkort som kompensation. Läs mer ovan om hur du tar del av kompensationen.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.