Halloween på Kolmården - läskigare än någonsin!

Delar av djurparken är omsorgsfullt öppet för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

Gör dig redo för massor av nya skräckupplevelser!

Den 17 oktober slår vi upp portarna till Halloween på Kolmården som i år bjuder på fler skräcknyheter än någonsin! Är du modig nog att ta dig an Ondskans labyrint, Hämnden och Drakberget?

Vad gömmer sig i Ondskans labyrint?

Ingen vet vad som gömmer sig bland de höga majsfälten runt familjen Brooks ensligt belägna gård. Grannarna håller sig på avstånd, livrädda för vad som kan hända de som närmar sig den märkliga och aggressiva familjen. Historierna om vad som hänt de som vågat sig dit är många, men en sak är säker – du blir aldrig densamma efter ett besök i Ondskans labyrint, om du ens kommer ut… Vågar du dig in bland de höga majsfälten?

Se upp för demonerna!

Sedan urminnes tider är de djupa skogarna runt det gamla vandrarhemmet från 1700-talet hemsökt av demoner. Här finns de mest fruktansvärda, de mest gastkramande demonerna som någonsin existerat. Det räcker att komma i närheten av Hämnden för att känna hur kroppen tas i besittning av något främmande, av en demon som törstar efter just din människosjäl. Hämnden är en skräckfylld upplevelse för den allra modigaste som garanterat får blodet att frysa till is.

Upptäck de fördömda rikena

En gång var Pumpania ett stort rike där alla levde i lyckligt samförstånd. Men så en dag kom mörka krafter och slet sönder det en gång så enade riket. Vid Kråkborgen regerar idag den elaka Kråkdrottningen som är besatt av sin egen ungdomlighet och skönhet. Hon har jagat Kråkfolket på flykt och tillverkar livselixir av skogens älvor. Kråkfolket lever i armod och fattigdom på Hungergården i utkanten av riket, rädda för både Kråkdrottningen och jättarna som varje natt stövlar ut ur skogen och äter upp den lilla mat som finns.

Vid Drakberget har den mäktige draken Hengill tagit makten. Hans undersåtar lever i skräck, livrädda för vad den grymme draken kan göra. Han vaktar på oerhörda skatter, men ingen som tagit sig in i berget på jakt efter dyrbarheterna har någonsin kommit ut. Den skruvade Monsieur Dizzy har förvandlat Pumpanias vackra pumpadal till Dizzyland där allt är tokigt, färgglatt och heeelt galet.

Åk världens bästa berg- och dalbana i mörkret!

Det finns bara en sak som är häftigare än att åka världens bästa berg- och dalbana Wildfire – att åka den i mörkret! Wildfire har vunnit flera priser och betraktas som världens häftigaste berg- och dalbana i trä. Gör dig beredd på en hisnande adrenalinkick där du bland annat slungas ut i en backe med hela 83 graders lutning och hänger upp-och-ned i luften flera gånger.

Låter det för läskigt?

Ta det lugnt! Halloween på Kolmården är en rysmysig upplevelse för hela familjen med massor av aktiviteter för både små och stora.

Läs mer om Halloween på Kolmården här

Alla skräckupplevelser är utomhus!

I år har alla skräckaktiviteter flyttat utomhus och parken är självklart coronaanpassad på samma sätt som under sommarsäsongen - med begränsat antal besökare, köanvisningar och ökade hygienrutiner.

Läs mer

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.