Attraktioner som är snälla mot miljön

  Våra attraktioner är både roliga och energismarta! Visste du till exempel att en tur i en berg-och-dalbana gör av med ungefär lika mycket energi som det går åt till att koka ett ägg?

  Grön el för hela slanten

  Vi använder 100 procent grön el. Det innebär att all vår el kommer från sol, vind, vatten och biobränsle.

  Överbliven mat blir biogas

  Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet - men all mat som blir över återvinns och blir till biogas, som i sin tur driver de ugnar som rostar vårt kaffe eller blir till drivmedel för Stockholms bussar.

  Sugrör suger för miljön

  Mer specifikt är det plast som suger för miljön och sedan 2021 har alla engångsartiklar av plast, så som sugrör, plastpåsar och kaffelock, istället ersatts med miljövänliga material.

  Laddstolpar för elbilen

  Kolmårdens Djurpark har just nu 26 st laddplatser fördelade över destinationen. Det finns 12 st permanenta laddplatser på stora parkeringen för parkens gäster och vi förstärker också med 9 st extra platser under högsäsong. Om du bor på Vildmarkshotellet finns också 6 st permanenta laddplatser. Vid Apans parkering finns 8 st laddplatser.

  Mer om vårt hållbarhetsarbete

  Det här är bara ett axplock av vad vi gör inom Parks and Resorts, koncernen där Kolmården ingår tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuvik, för att minska vår miljöpåverkan och skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar verksamhet.

  Läs vår hållbarhetsrapport