Hållbara upplevelser

Med anledning av den rådande situationen med coronaviruset har vi skjutit upp vårt premiärdatum. Läs mer här.

Hållbara upplevelser

Kolmården arbetar världen över för att skydda både djur och miljö. Därför är det självklart för oss att även på plats i djurparken arbeta för att ständigt utveckla hållbara upplevelser för våra gäster och öka vår positiva påverkan på miljön. Vi vill skapa upplevelser som är både magiska och hållbara!

PRS hållbarhet illustration jordklot-redigerad-webb

Gröna resor till och från djurparken

Kolmården ingår i koncernen Parks and Resorts, tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuvik. I alla våra parker finns laddstolpar för elbilar och under 2017 laddades totalt 6525 mil i våra stolpar. Det motsvarar ett och ett halvt varv runt jorden, och sparade 9512 kg CO jämfört med om samma sträcka skulle ha körts med dieselbil.

PRS hållbarhet illustration bergochdalbana-redigerad-webb

Attraktioner som är snälla mot miljön

Våra attraktioner är både roliga och energismarta! Visste du till exempel att en tur i en berg-och-dalbana gör av med ungefär lika mycket energi som det går åt till att koka ett ägg?

PRS hållbarhet illustration grön sol-redigerad-webb

Grön el för hela slanten

Vi använder 100 procent grön el. Det innebär att all vår el kommer från sol, vind, vatten och biobränsle.

PRS hållbarhetssymbol 2018-redigerad-webb

Det finns mer!

Det här är bara en liten del av det arbete vi gör inom Parks and Resorts. Vill du läsa mer om allt vi gör för att minska vår miljöpåverkan och skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar verksamhet kan du läsa vår årliga hållbarhetsrapport här.