Hållbara upplevelser

Delar av djurparken är omsorgsfullt öppet för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

Hållbara upplevelser

Kolmården arbetar världen över för att skydda både djur och miljö. Därför är det självklart för oss att även på plats i djurparken arbeta för att ständigt utveckla hållbara upplevelser för våra gäster och öka vår positiva påverkan på miljön. Vi vill skapa upplevelser som är både magiska och hållbara!

Attraktioner som är snälla mot miljön

Våra attraktioner är både roliga och energismarta! Visste du till exempel att en tur i en berg-och-dalbana gör av med ungefär lika mycket energi som det går åt till att koka ett ägg?

Grön el för hela slanten

Vi använder 100 procent grön el. Det innebär att all vår el kommer från sol, vind, vatten och biobränsle.

Överbliven mat blir biogas

Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet - men all mat som blir över återvinns och blir till biogas, som i sin tur driver de ugnar som rostar vårt kaffe eller blir till drivmedel för Stockholms bussar.

Sugrör suger för miljön

Mer specifikt är det plast som suger för miljön och till 2021 ska alla engångsartiklar av plast, så som sugrör, plastpåsar och kaffelock, istället ersättas med miljövänliga material.

Laddstolpar för elbilen

Vi har 18st tillgängliga laddstolpar, så att du kan ta elbilen till oss. 6st stolpar finns vid parkeringen vid Vildmarkshotellet och 12st vid stora parkeringen utanför huvudentrén.

Mer om vårt hållbarhetsarbete

Det här är bara ett axplock av vad vi gör inom Parks and Resorts, koncernen där Kolmården ingår tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuvik, för att minska vår miljöpåverkan och skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar verksamhet.

Läs vår hållbarhetsrapport

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.