Skolresor

  Skolresor

  För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller utbildning@kolmarden.com

  Skolresorna är våra mest populära utbildningsprogram där både lärare och elever förundras över den vilda världen. Två dagars fullspäckat program med massor av djur och övernattning i djurparken blir ett minne för livet. Under äventyret samlar klasserna också poäng för samarbete och sin klurighet, snabbhet och kunskap om djur och natur.

  Det finns två olika program, men oavsett vilket ni får uppleva blir besöket ett minne för livet. Under hela skolresan samlar klassen poäng, bland annat genom samarbete, klurighet, snabbhet och kunskap om djur och natur.

  Klok klassresa

  Välkommen till Sveriges roligaste klassrum! Under en klok klassresa inspireras och fascineras ni av djurens fantastiska värld, på ett spännande och lärorikt sätt. Ni besöker djuranläggningar, upplever lärorika djurvisningar och får lära er om morgonrutinerna i ett stall.

  På ett både roligt och spännande sätt får ni lära er massor om en mängd olika djur, alltifrån elefanter, tigrar och ormar till getter, sälar och surikater. Vi har också döskallelära där vi tittar på likheter och skillnader mellan gräsätare, allätare och köttätare med hjälp av kranier. Även horn från olika slags djur undersöks.

  Dessutom är ni med och ser på en träningsvisning med delfiner och en visning med andra tränade djur och ni får uppleva morgonrutinerna i någon av våra anläggningar tillsammans med zoopedagoger och djurvårdare.

  Det här programmet går att boka under perioden när djurparken är stängd för ordinarie besök.

  Lekfull lägerskola

  Välkommen till en vildare värld! Lekfull lägerskola är ett äventyr fullt av upplevelser. Här lär ni er mer om djur och natur på ett roligt och lekfullt sätt, varvat med skrattfyllda åk i karuseller och hänförande shower.

  På den här spännande klassresan tittar vi på Delfinshowen Life och Rovfågelshowen Wings, åker berg-och-dalbanan Delfinexpressen och besöker Bamses Värld. Från Safarilinbanan får ni också spana på såväl nordiska djur som våra häftiga savanndjur.

  Dag två inleds med morgonrutiner i ett av stallen tillsammans med zoolärare och djurvårdare. Vi har döskallelära där vi tittar på likheter och skillnader mellan gräsätare, allätare och köttätare med hjälp av kranier. Även horn från olika slags djur undersöks.

  Det här programmet går att boka under perioden när djurparken är öppen.

  Om programmet

  • Årskurs: 3 - 7
  • Tidsåtgång: 2 dagar
  • Lunch: Ingår dag 2, bokningsbart dag 1

  Bra att veta

  Hur schemat ser ut för just er klass och i vilken ordning vi besöker djuren varierar och aktiviteterna kan byta plats utifrån dagens utbud. Lunch under dag två samt övernattning ingår i båda programmen.

  Övriga måltider går att boka,se meny här.

  Koppling till läroplan

  • Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanligt förekommande arter.
  • Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.

  Priser

  Skolresor

  • Per elev: 1025 kr
  • Minsta pris per grupp: 12 300 kr
  • Fler vuxna: 1145 kr

  Två medföljande vuxna per 20:e elev, och tre per 30: elev, är kostnadsfritt, därefter tillkommer 1145 kronor för fler vuxna.

  Helgtillägg

  • Per dag: 90 kr
  • Per halvdag: 65 kr

  Tilläggsaktivitet: Tropicarium

  • Entré barn: 80 kr
  • Entré vuxen: 125 kr
  • Äventyrsguidning: 70 kr

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.