Sveriges häftigaste klassrum

  Sveriges häftigaste klassrum

  Är du lärare eller elev Norrköpings kommun i årskurs 2, 5 eller 8? Då har du möjlighet att ta del av ett av våra samarbetsprogram. Programmet utgår från läroplanen och gör undervisningen både enklare och mycket roligare.

  I samarbete med Norrköpings kommun kan vi erbjuda helt nya möjligheter för skolelever i kommunen att besöka Kolmårdens djurpark!

  Genom skräddarsydda program för alla elever i årskurs 2, 5 och 8 vill vi ge eleverna:

  • ökad förståelse och nyfikenhet för naturvetenskap
  • ökad respekt för djur och natur

  Programmen som erbjuds har en tydlig koppling till läroplanen och sker i projektform med både för- och efterarbete. Genom att skapa ett intresse och engagemang hos eleverna redan innan djurparksbesöket, ges möjlighet till ett mer aktivt lärande hos eleverna.

  Skolprogram för årskurs 2, 5 och 8

  Vi öppnar parken exklusivt för de utvalda årskurserna i Norrköpings kommun under vissa dagar i april och maj.

  Bokningsbara datum för Norrköpings skolor
  Vecka 14: 1/4 - 3/4
  Vecka 16: 14/4-16/4
  Vecka 17: 20/4 - 23/4
  Vecka 18: 27/4 - 29/4
  Vecka 19: 4/5 - 7/5
  Vecka 20: 11/5 - 13/5

  Årskurs 2: Året runt i naturen

  Lärarhandledning årskurs 2 (PDF)
  Lärarinformation årskurs 2 (film)

  Årskurs 5: Från havets djup till trädtopparna

  Lärarhandelning årskurs 5 (PDF)
  Lärarinformation årskurs 5 (film)

  Årskurs 8: Ditt alternativa jag

  Lärarhandledning årskurs 8 (PDF)
  Lärarinformation årskurs 8 (film)

  Anmälan

  Anmälan sker via Utbildningskontorets intranät ”Sveriges häftigaste klassrum”. För friskolor sker anmälan via mail till alma.pettersson@norrkoping.se.

  Transport

  Varje skola bokar sin egen resa till djurparken. Utbildningskontoret rekommenderar att resorna samordnas så att två klasser kan dela på busskostnaden.

  Mat

  Avbeställ er mat i skolan senast tre veckor innan besöket och byt ut den till mat som ni kan ta med er. Ni har rätt till så kallad utflyktsmat som ersättning för den vanliga maten. För utflykterna till Kolmården tar Kostenheten inte ut någon packavgift.

  Förskola, fritidshem och fritidsgårdar

  Förskolor, fritidshem, fritidsgårdar och grundsärskolor får fritt inträde vissa utvalda vardagar under parkens ordinarie öppettider. Fri entré gäller för ett besök per år, från klockan 10 till dess parken stänger för dagen. Anmälan sker vid entrén när ni anländer till djurparken.

  Föranmälan

  För snabbare hantering på plats vid djurparken – föranmäl din grupp senast 2 timmar innan ert besök, men gärna tidigare. Maila uppgifterna i detta formulär (kommer snart) till gastservice@kolmarden.com. OBS! Tänk på att ditt mail ska skickas från en kommun-mail.

  Bra att veta

  Med detta erbjudande kommer vissa krav på gruppen och vi ber er respektera att läraren/pedagogen är själv ansvarig för sin grupp. Se till att gruppen håller ihop och att barnen inte lämnas ensamma. Barnen får på inga villkor klättra på staket eller på annat sätt utsätta sig själva eller andra för risker. Läraren/pedagogen är även ansvarig för att varje elev respekterar parkens regler samt visar respekt för djuren. Detta innebär t.ex. att inte knacka på rutor eller mata djuren.

  Övriga årskurser

  För övriga årskurser och/eller dagar gäller ordinarie entréavgifter för ett besök i parken.

  Bokningsförfrågan

  Fyll i förfrågan så detaljerat du kan så återkommer vi till dig så fort vi kan.

  Önskat datum
  • Mon
  • Tue
  • Wed
  • Thu
  • Fri
  • Sat
  • Sun
  • 25Stängt
  • 26Stängt
  • 27Stängt
  • 28Stängt
  Utbildningsprogram
  Antal elever
  Skola och klass
  Telefonnummer
  Din e-post

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.