Omsorgsfull öppning av Kolmårdens djurpark

  Delar av djurparken är omsorgsfullt öppet för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

  Omsorgsfullt öppet på Kolmårdens djurpark

  Viktig information gällande utbud och aktiviteter

  Vår högsta prioritet är att du ska känna dig trygg med ditt besök hos oss, både på Vildmarkshotellet och i Kolmårdens Djurpark. Vildmarkshotellet och Kolmårdens utbud och aktiviteter kan därför komma att variera med hänsyn till rådande lagstiftning, rekommendationer och smittskyddsläge.

  Viktig information (uppdaterad 17 november)

  Säkerheten kommer alltid att komma i första hand för oss och att begränsa smittspridningen är något vi tar på största allvar, både för våra medarbetare och våra gäster. Vi har ända sedan corona slog till varit noga med att vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra smittspridningen och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

  Vår högsta prioritet är att alla ska känna sig trygga med att både besöka Kolmården och att komma och bo hos oss på Vildmarkshotellet. Vi skulle inte hålla öppet om vi inte kunde göra det på ett säkert sätt.

  Kolmården är en stor utomhuspark med gott om plats och faller inte under regelverket med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, där regeringen nu satt ett maxtak på 8 personer. Men även om vi regelmässigt får öppna parken, är det av högsta vikt att vi gör det på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt. Ända sedan i våras har vi anpassat parken till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. 8-personersregeln innebär därför inga större förändringar för djurparken, då vi redan vidtagit rigorösa säkerhetsåtgärder i hela parken och följer Folkhälsomyndighetens regler och riktlinjer får vår typ av verksamhet. Vi är därför trygga i att kunna genomföra Sagojul på ett säkert sätt för både gäster och medarbetare.

  Vi fortsätter med alla våra coronaanpassningar så som tidsbokning för entréer, uppmaningar till distanshållning, trängselvärdar, distansmarkörer vid kötillfällen, möjlighet att beställa mat digitalt och inga djurvisningar inomhus eller i stora grupper.

  På Vildmarkshotellet råder fortfarande de säkerhetsanpassningar vi infört, så som avstånd mellan borden på restaurangerna, distansmarkörer på golvet, utökade städrutiner och begränsat antal bokningsbara rum. I och med de allmänna råden för Östergötland samt regeringens uppmaningar den 16 november har vi även beslutat följande:

  • Alla spabehandlingar ställs för tillfället in.
  • I gymmet får endast 5 personer vistas samtidigt och det finns möjlighet att sprita händer, maskiner och tyngder.
  • Utökade städrutiner har införts överallt.
  • WHO har konstaterat att coronaviruset inte överlever den klormängd vi har i våra pooler. Därför tolkar vi det som att det är framförallt trängsel på badhus och i omklädningsrum som Folkhälsomyndigheten vill begränsa. Badet kommer därför att hålla öppet för de gäster som vill, men vi har infört slottider så att det endast blir ett begränsat antal gäster i badet samtidigt. Vi stänger även våra gemensamma omklädningsrum, så att gästerna istället byter om och duschar på sina hotellrum.
  • I våra bubbelpooler får man endast bada i sällskap av andra familjemedlemmar (eller ensam så klart).
  • Infört digitalt kösystem för beställningar i restaurangbaren.

  Vad är en omsorgsfull öppning?

  Djurparken omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, men även om vi har tillstånd att öppna ligger stort fokus på att göra det på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt. Bland annat kommer åkattraktioner i Bamses Värld och Marine World hållas stängda, antalet gäster per dag begränsas, distanshållning i köer införs och nya städrutiner har utformats.

  Kolmården är med sina 150 hektar Nordens största djurpark och här finns stora härliga ytor att röra sig på. Upplev våra fina djur, åk världsunika Safari och prova Europas häftigaste berg- och dalbana Wildfire. Åkattraktionerna i Marine World och Bamses Värld är stängda, men du är varmt välkomna att vandra omkring i mysiga Småköping, äta Farmors goda köttbullar och givetvis träffa Bamse och hans vänner. Bamses Farmor följer myndigheternas råd och håller sig hemma på Höga Berget.

  Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer att säkerställas genom bland annat köanvisningar på marken vid våra matkiosker och personal som finns tillgänglig i parken. Läs gärna mer på kolmarden.com/information

  Boka plats

  För att minimera risken för smittspridning begränsar vi antalet gäster per dag. Om du vill besöka parken måste du därför boka plats i förväg.

  Förbokning med entrébiljett

  Biljetter kommer endast att gå att köpa på webben, och inte på plats i parken, och i samband med att du köper din biljett bokar du också ett datum och en tid för att besöka oss. Biljetter köper du här.

  Förbokning med årskort

  Har du årskort och vill besöka parken måste du också boka plats i förväg, men detta är naturligtvis helt kostnadsfritt. För att boka plats måste du först registrera ditt kort.

  Biljetter till senare datum släpps kontinuerligt. Alla som har registrerat sitt årskort kommer få ett mail med instruktioner om hur det går till att boka plats. Vill du boka din plats redan innan mejlet kommit fram, klicka här.

  Kompensation för dig med årskort

  Vi erbjuder alla som köpt årskort kompensation i form av ett presentkort. Läs mer här.

  Notera att parken är helt kontantfri.

  Letar du efter öppettider?

  Alla öppettider för attraktioner, mat och upplevelser i parken hittar du i kalendern.

  Till kalendern

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.