Safari Camp ⛺️🐅

  Det här är något mycket större än bara ett boendepaket. Safari Camp på Kolmården är ett riktigt äventyr - närmare en äkta safari kommer man inte.

  Safari Camp är en svårslagen upplevelse!

  Det här ingår:

  • 1 natt i Safari Camps tältby (tält eller glamping-tält)
  • 2 dagar i Kolmårdens djurpark *
  • Någon av våra delfinvisnignar (se tider i vårt dagsprogram)
  • Exklusivt lejon- eller björnmöte
  • Barbeque-middag vid lägerelden
  • Marsmallowgrillning
  • Frukostbuffé med utsikt över savannen
  • Aktiviteter i tältbyn (spel, tipspromenad, gissa hornen)
  • Tillgång till dusch i häftiga Lagunen
  • Fri parkering

  *Om djurparken är stängd på er ankomstdag ingår givetvis entré till parken dag två

  Du med ankomstdag på någon av följande datum nedan, har entré till parken på din avresedag:

  • April: 26, 30
  • Maj: 3, 8, 17, 24, 31
  • Augusti: 23, 30
  Detta är Safari Camp:

  17.00 möter våra Safari Camp-guider upp er för att åka bilkaravan in på slingriga bakvägar upp mot området – bortom Kolmårdens allmänna ytor. Sen är det dags att ställa bilarna och vandra med packningen till fots sista biten.

  Väl inne på området tilldelas ni ert boende i vår mysiga tältby; granne med savannens alla vilda djur. Våra safaritält har plats för 2-4 personer och är utrustade med sängar, element och lampor. Sovsäck och kudde har ni med i er egen packning.

  Vi har dessutom två glampingtält placerade på bästa läge intill savannen med egen veranda – kikar du ut under nattetid; bli inte förvånad om du står öga mot öga med något av våra nattvakna hovdjur. Glampingtälten är anpassade för 5 personer och fullt utrustade med bäddade sängar, läshörna, lampor och utemöbler, allt du behöver för en bekväm vistelse.

  I Safari Camp ingår ett exklusivt lejon- eller björnmöte. Följ med våra guider in i lejonkulan där lejonen är fria och ni bakom galler. Det brukar bli tyst när våra lejon majestätiskt tassar mot lejonkulan för att njuta av en godbit som våra djurvårdare delar med sig av. Hos björnarna får ni lära er mer om hur och var de lever i det vilda. Våra djurvårdare gör för att göra varje dag rolig och unik för dem!

  På vägen tillbaka mot tältbyn brukar vi svänga förbi vårt giraffstall eller våra visenter. Antingen får vi se hur girafferna har det inomhus - högt i tak utlovas här! Eller så får vi se Europas största landlevande däggdjur och lära oss mer om dem.

  När mörkret faller är vi tillbaka i tältbyn igen. Kl.19.30 är det dags för middag – en fantastisk grillbuffé tillagas över öppen eld av våra guider (vegetariska alternativ finns det gott om). Tillsammans avnjuts mat och dryck i vårt lite större basecamp-tält. Vi har även en liten bar tillgänglig för den som önskar att köpa vin eller öl till. Buffén toppas med smaskig efterrätt!

  Efter middagen brukar lugnet sänka sig. Man njuter av stillheten, av varandras sällskap – eller stiftar nya bekantskaper (barnen brukar snabbt hitta nya kompisar i tältbyn, och testar gärna sina färdigheter i vår tipspromenad). Innan läggning grillar vi marshmallows över kvällens sista glöd. Därefter somnar man gott efter en händelserik dag. Den ljudkänsliga kanske vill packa med ett par öronproppar - lejon och andra djur ryter och låter även under nattetid!

  På morgonen väcks alla av våra guider som dukat upp en gedigen frukostbuffé i basecamp. Morgonljuset över savannen är något alldeles extra, ofta blir man stående i tystnad med en kopp kaffe i handen blickandes ut över området.

  Ca 9.15 på avresedagen åker vi gemensamt till hotellet för att tillsammans gå upp till Delfincenter och vår Lagun där ni kan duscha och basta innan parken öppnar för dagen. Handdukar finns att låna på plats. Observera att bastun är gemensam. Vi rekommenderar att packa en liten duschväska separat så att ni slipper ta med hela packningen upp. Mindre skåp med kodlås finns att låna utanför Delfincenter.

  Efter besöket i Delfincenter/Lagunen är ni välkomna att gå direkt ut i parken. Vill du inte duscha/basta vänligen meddela campvärden innan avfärd från campen – då är ni välkomna in till djurparken från huvudentrén.

  Tips:

  Safari Camp rekommenderas inte för yngre barn. Skolålder och uppåt är mer passande.

  Du behöver ha eget fordon med för att kunna besöka Safari Camp. I tältbyn finns riktiga toaletter i separat byggnad. Här finns handfat med rinnande vatten, men duschmöjligheter saknas. Ni är välkomna att fräscha upp er nästa dag med dusch och bastu i Lagunen.

  Ta gärna med eget snacks men egen medhavd alkoholhaltiga drycker är inte tillåtet i tältbyn. Om så önskas kan vin och/eller öl köpas i vår bar i det gemensamma stora tältet. Det finns givetvis även möjlighet att köpa snacks/godis på campen.

  Middagen serveras cirka kl 19:30, så det är bra att ha mat i magen eller lite snacks i ryggsäcken fram till dess.

  Ange kostavvikelser vid bokningstillfället (vegetarisk, lakto-glutenfri kost behöver inte föranmälas). Bokar du online går det bra att kontakta vår bokningsavdelning på 010 708 70 00 med denna info.

  Tryggare bokning med avbeställningsskydd

  Med vårt populära avbeställningsskydd kan du känna dig helt trygg. Du kan då, mot uppvisande av läkarintyg, av- eller omboka din vistelse fram till kl. 17:00 dagen innan ankomst om du eller nära anhörig drabbas av sjukdom eller olycksfall.

  Avbeställningsskyddet lägger du till i samband med din bokning för endast 345 kr per tält. Av- och ombokning för er vistelse kan alltid göras kostnadsfritt fram till 7 dagar innan ankomst. Vid avbokning närmare än 7 dagar innan ankomst återbetalas hela beloppet exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet.