Tips & råd

Med anledning av den rådande situationen med coronaviruset har vi skjutit upp vårt premiärdatum. Läs mer här.

Tips och råd

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Kolmårdens Djurpark.

Hjälpmedel

Finns det toaletter för gäster med rörelsehinder och skötbord i parken?

I alla områden förutom vid Kolosseum finns det skötbord. Anpassade toaletter för gäster med rörelsehinder finns i alla områden. Se mer om hur vår park är tillgänglig för gäster med funktionsvariation här.

Var kan jag se dagsprogrammet för parken?

Aktuellt dagsprogram där du bland annat hittar tider för våra shower och visningar hittar du under fliken "Kalender". Dagsprogram finns även i vår app Kolmården idag som finns att ladda ner via iTunes och Google Play.

Finns det kontaktband att sätta runt barnens handled?

Det finns kontaktband som du kan sätta runt barnens handled till höger innanför entrén till djurparken. På det kan du skriva dina kontaktuppgifter så att någon kan kontakta dig om du kommer bort från dina barn i parken.

Var hittar jag en karta över djurparken?

Parkkartan finns att hämta i entrén till djurparken och i receptionen till Vildmarkshotellet.

Finns det regnkläder och paraply att köpa i djurparken?

Vi säljer regnponchos och paraplyer i samtliga av våra butiker i djurparken.

Finns det barnvagnar och skrindor att hyra?

Skrindor finns att hyra innanför huvudentrén för 60 kronor/dag. På samma ställe finns även barnvagnar att hyra för 90 kronor/dag.

Avstånd & färdmedel

Hur långa avstånd är det i djurparken?

Terrängen i djurparken är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden.

Är det tillåtet att färdas med hjälpmedel som t.ex. cykel i djurparken?

Då djurparken är väldigt kuperad och många personer vistas på samma plats samtidigt, är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med hjälpmedel som cykel, skateboard, hooverboard, rollerblades eller kickboard in i djurparken.

Kan jag ladda min elbil hos er?

Ja, Kolmården har fyra stycken uttag på stora parkeringen för djurparkens gäster och ytterligare fyra finns på Vildmarkshotellet parkering. Uttagen är av typ 2, 11-22 kW. Här kan du se om det finns lediga uttag.

Kan man ha med barnvagnen överallt i parken?

Av säkerhetsskäl (bl.a. för att kunna utrymma vid eventuell brand), så lämnas barnvagnarna utanför under Delfinshowen Life. Där finns en barnvagnparkering under tak. Under andra föreställningar ställs också barnvagnarna åt sidan, så att så många som möjligt kan få plats att se showen. Vid Safari finns också en barnvagnsparkering under tak där barnvagnen lämnas under åkturen. Om det finns en insats till barnvagnen så går det bra att ta med sig den, det gäller såväl Safari som Delfinshowen och de andra föreställningarna.

Bortappat

Vad händer med borttappade föremål?

Om du tappat någonting ska du fråga efter föremålet i Gästservice utanför huvudentrén eller i Vildmarkshotellets reception. Där samlas alla upphittade föremål. Om föremålet ännu inte är hittat tar vår personal dina uppgifter och ditt telefonnummer, och hör av sig om föremålet hittats. Om du, efter ditt besök, vill anmäla ett bortappat föremål kan du kontakta oss via e-post.

Vad händer om jag tappar bort mitt barn?

Om du tappar bort ditt barn kan du alltid kontakta någon av parkens alla medarbetare som gärna hjälper dig att leta. Ange uppgifter så som ditt namn, telefonnummer och barnets uppgifter. Informationen sprids till parkens alla medarbetare så att vi alla kan hjälpas åt att leta.

Biljetter och betalning

Var kan jag köpa entrébiljetter?

Entrébiljetter köper du enklast här på vår hemsida. Med förköp får du gå direkt in i djurparken och slipper köa till biljettkassorna. Biljetter levereras som sms eller utskriftsbara biljetter. Du kan också köpa dina biljetter på plats i våra biljettkassor.

Kan jag betala med Euro i parken?

Man kan betala med Euro i alla kassor i parken, men till en sämre kurs än hos banker och växlingskontor. Vi rekommenderar kortbetalning.

Kan man ta ut kontanter någonstans?

Kontantuttag kan göras i våra biljettkassor och butiker (maxbelopp är 500 kr). Uttag kan inte göras med kontokort från American Express och Diners. Tänk på att du kan betala med kort i parkens samtliga kassor och vissa kassor accepterar inte kontanter.

Kan jag betala med bank-/kreditkort?

I alla biljettkassor, butiker, spel och restauranger i parken kan man betala med kort. Vi accepterar också kontaktlös betalning.

Kan jag betala med Rikskortet?

Rikskortet tas emot som betalning i restaurangerna inne i djurparken, dock ej på Vildmarkshotellet.

Parkering

Vad kostar parkering och hur betalar jag?

Parkeringen kostar 120 kr för en heldag eller 30 kr/timma. Parkeringsavgiften betalas via våra biljettautomater på parkeringen, via app eller faktura. Se anslag på parkeringen.

Kan jag parkera över natten?

Parkeringen vid djurparken är endast öppen dagtid mellan 07 och 21.

Riktlinjer

Får jag ta med mig husdjur in i djurparken?

Husdjur är inte tillåtna inne i djurparken. Kolmården avråder från att lämna husdjur i bilen utan tillsyn. Vi hänvisar därför till att lämna husdjuret hemma eller på ett pensionat under vistelsen. Det finns flera hundpensionat i närheten av djurparken, bland annat: Timmergata Hundpensionat 0733-885782 Björnmossens hundpensionat 0730-788198

Är det okej att röka inne i djurparken?

Av hänsyn till övriga gäster strävar vi efter att vara en rökfri djurpark och hänvisar därför våra rökande gäster till våra rökrutor som finns placerade runt om i parken. Rökrutorna är markerade med en vit skylt med en svart tändare på och finns även utmärkta med samma symbol på parkkartan.

Är det tillåtet att grilla i djurparken?

På grund av brandrisken råder grill- och eldningsförbud i hela djurparken.

Är det okej att åka barfota/utan tröja i era attraktioner?

Av säkerhetsskäl måste du ha både kläder och skor på dig i alla djurparkens attraktioner.

Får spädbarn åka Safaribanan?

Ja, spädbarn är välkomna att åka Safaribanan. Vagnar och måste dock lämnas på barnvagsparkeringen under åktiden. Varje gondol har plats för 8 personer. Ett spädbarn räknas som 1 person.

Får jag köra bil i parken om jag har en funktionsnedsättning?

Med hänsyn till våra gäster, personal och djur är det inte möjligt att köra bil i parken. Vi erbjuder istället våra gäster med synliga eller dolda funktionsvariationer möjligheten att ha med en ledsagare/personlig assistent utan kostnad om det krävs för att kunna tillgodogöra sig parken på ett bra sätt. Kontakta biljettkassorna eller Gästservice så hjälper vi dig.