Tips & råd

Nu öppnar vi omsorgsfullt upp delar av djurparken för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

Tips och råd

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Kolmårdens Djurpark.

Parkering

Vad kostar parkering och hur betalar jag?

Parkeringen kostar 120 kr för en heldag eller 30 kr/timma. Parkeringsavgiften betalas via våra biljettautomater på parkeringen, via appen "Apcoa Flow" med zonkod 6495 eller appen "Easy Park" med zonkod 649500. Serviceavgift tillkommer vid appbetalning.

Kan jag parkera över natten?

Parkeringen vid djurparken är endast öppen dagtid mellan 07 och 21. Överträdelser beivras.

Kan jag ladda min elbil hos er?

Ja, Kolmårdens Djurpark har 12 st laddplatser på stora parkeringen för parkens gäster. Uttagen är av typ 2, 11-22 kW och du laddar självklart med grön el.

Vid Vildmarkshotellet finns 6 st laddplatser för hotellets gäster med uttag av typ 2, 11-22 kW. Givetsvis laddar du bilen med grön el.

För att kunna starta laddning samt se ledig kapacitet, ladda ned denna app från Bee.

Biljetter & betalning

Var kan jag köpa entrébiljetter?

Entrébiljetter säljs endast här på webben tillsvidare. Biljetterna levereras via mail i PDF-format som kan visas direkt från en smartphone, eller genom att skriva ut dem. Du kan också välja att få biljetterna via sms.

Vilka regler gäller för ångerrätt och återköp av entréprodukter?

Läs mer om våra köpvillkor vid biljettköp här

Kan jag betala med kontanter?

För att minska smittspridningen av coronaviruset är parken i år helt kontantfri, du kan alltså inte betala med kontanter någonstans på området.

Kan jag betala med bank-/kreditkort?

I alla butiker, spel och restauranger i parken kan man betala med kort. Vi accepterar också kontaktlös betalning.

Kan jag betala med Rikskortet?

Rikskortet tas emot som betalning i restaurangerna inne i djurparken, dock ej på Vildmarkshotellet.

Säljer ni presentkort?

Ja, du kan beställa presentkort via vår webbshop eller köpa det i parkens Gästservice samt butiker.

Riktlinjer

Får jag ta med mig husdjur in i djurparken?

Husdjur är inte tillåtna inne i djurparken. Kolmården avråder från att lämna husdjur i bilen utan tillsyn. Vi hänvisar därför till att lämna husdjuret hemma eller på ett pensionat under vistelsen. Det finns flera hundpensionat i närheten av djurparken, bland annat: Timmergata Hundpensionat 0733-885782 Björnmossens hundpensionat 0730-788198

Är det okej att röka inne i djurparken?

Av hänsyn till övriga gäster strävar vi efter att vara en rökfri djurpark och hänvisar därför våra rökande gäster till våra rökrutor som finns placerade runt om i parken. Rökrutorna är markerade med en vit skylt med en svart tändare på och finns även utmärkta med samma symbol på parkkartan.

Är det tillåtet att grilla i djurparken?

På grund av brandrisken råder grill- och eldningsförbud i hela djurparken.

Är det tillåtet att åka barfota/utan tröja i era attraktioner?

Av säkerhetsskäl måste du ha både kläder och skor på dig i alla djurparkens attraktioner.

Får spädbarn åka Safaribanan?

Ja, spädbarn är välkomna att åka Safaribanan. Vagnar måste dock lämnas på barnvagsparkeringen under åktiden. Varje gondol har plats för 8 personer och alla gäster oavsett ålder räknas i vagnens maxkapacitet.

Får jag köra bil i parken om jag har funktionsvariation?

Med hänsyn till våra gäster, personal och djur är det inte möjligt att köra bil i parken. Vi erbjuder istället våra gäster med synliga eller dolda funktionsvariationer möjligheten att ha med en ledsagare/personlig assistent utan kostnad om det krävs för att kunna tillgodogöra sig parken på ett bra sätt. Kontakta Gästservice vid djurparkens entré så hjälper vi dig.

Hjälpmedel & Service

Finns det toaletter för gäster med rörelsehinder och skötbord i parken?

I alla områden förutom vid Kolosseum finns det skötbord. Anpassade toaletter för gäster med rörelsehinder finns i alla områden. Se mer om hur vår park är tillgänglig för gäster med funktionsvariation här.

Var kan jag se dagsprogrammet för parken?

Aktuellt dagsprogram där du bland annat hittar tider för våra föreställningar och visningar hittar du under fliken "Kalender". Dagsprogram finns även i vår app Kolmården idag som finns att ladda ner via App Store och Google Play.

Finns det kontaktband att sätta runt barnens handled?

Det finns kontaktband som du kan sätta runt barnens handled till höger innanför entrén till djurparken. På det kan du skriva dina kontaktuppgifter så att någon kan kontakta dig om du kommer bort från dina barn i parken.

Var hittar jag en karta över djurparken?

Parkkartan finns att hämta i entrén till djurparken och i receptionen till Vildmarkshotellet.

Finns det regnkläder och paraply att köpa i djurparken?

Vi säljer regnponchos och paraplyer i samtliga av våra butiker i djurparken.

Finns det barnvagnar och skrindor att hyra?

Skrindor finns att hyra innanför huvudentrén för 60 kronor/dag. På samma ställe finns även barnvagnar att hyra för 90 kronor/dag.

Finns det effektförvaring?

Ja, innanför parkens huvudentré finns effektförvaring. Ett litet skåp kostar 30 kronor för hela dagen och ett stort skåp 60 kronor för hela dagen.

Finns det sjukvårdare i parken?

Ja, du kan alltid kontakta vår sjukvårdare om du behöver hjälp med enklare omplåstring eller råd. Sjukvårdaren utgår från Kulmården men rör sig i parken under dagen. Om du behöver komma i kontakt med sjukvårdaren kan du be närmaste medarbetare om hjälp eller ringa vår växel 010-708 7500 så hjälper vi er.

Avstånd & färdmedel

Hur långa avstånd är det i djurparken?

Djurparken är stor och öppen. Terrängen är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna, djur och aktiviteter. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden.

Är det tillåtet att färdas med hjälpmedel som t.ex. cykel i djurparken?

Då djurparken är väldigt kuperad är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med hjälpmedel som cykel, skateboard, hooverboard, rollerblades eller kickboard in i djurparken.

Kan man ha med barnvagnen överallt i parken?

Av säkerhetsskäl (bl.a. för att kunna utrymma vid eventuell brand), så lämnas barnvagnarna utanför under Delfinföreställningen. Där finns en barnvagnparkering under tak. Under andra föreställningar ställs också barnvagnarna åt sidan, så att så många som möjligt kan få plats att se föreställningen. Vid Safari finns också en barnvagnsparkering under tak där barnvagnen lämnas under åkturen. Om det finns en insats till barnvagnen så går det bra att ta med sig den, det gäller såväl Safari som Delfinföreställningen och de andra föreställningarna.

Observera att vi för närvarande inte visar några föreställningar.

Mat & Dryck

Kan jag köpa mat från era restauranger via mobilen?

Ja! Just nu finns mobilköp tillgängligt i Farmors kök (Bamses Värld), Reef Burgers (Marine World), Sting Ray Kebab (Marine World) Mexican Corner (Kulmården/Marine World) och Fish and Chips (Marine World). Du väljer enkelt från vår meny, betalar i telefonen och hämtar din mat i vår matutlämning intill restaurangens kassa. Beställ din mat här: Länk till beställning.

Bortappat

Vad händer med borttappade föremål?

Om du tappat någonting ska du fråga efter föremålet i Gästservice utanför huvudentrén eller i Vildmarkshotellets reception. Där samlas alla upphittade föremål. Om föremålet ännu inte är hittat tar vår personal dina uppgifter och ditt telefonnummer, och hör av sig om föremålet hittats. Om du, efter ditt besök, vill anmäla ett bortappat föremål kan du kontakta oss via e-post.

Vad händer om jag tappar bort mitt barn?

Om du tappar bort ditt barn kan du alltid kontakta någon av parkens alla medarbetare som gärna hjälper dig att leta. Ange uppgifter så som ditt namn, telefonnummer och barnets uppgifter. Informationen sprids till parkens alla medarbetare så att vi alla kan hjälpas åt att leta. Ta gärna ett kontaktarmband och fäst på barnets arm i förebyggande syfte vid ankomst till parkens entré.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.