Frågor & svar

Delar av djurparken är omsorgsfullt öppet för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Kolmårdens Djurpark.

Parkering

Vad kostar parkering och hur betalar jag?

Parkeringen kostar 120 kr för en heldag eller 30 kr/timma. Parkeringsavgiften betalas via våra biljettautomater på parkeringen, via appen "Apcoa Flow" med zonkod 6495 eller appen "Easy Park" med zonkod 649500. Serviceavgift tillkommer vid appbetalning.

Kan jag parkera över natten?

Parkeringen vid djurparken är endast öppen dagtid mellan 07 och 21. Överträdelser beivras.

Kan jag ladda min elbil hos er?

Ja, Kolmårdens Djurpark har 12 st laddplatser på stora parkeringen för parkens gäster. Uttagen är av typ 2, 11-22 kW och du laddar självklart med grön el.

Vid Vildmarkshotellet finns 6 st laddplatser för hotellets gäster med uttag av typ 2, 11-22 kW. Givetvis laddar du bilen med grön el.

För att kunna starta laddning samt se ledig kapacitet, ladda ned denna app från Bee.

Mina sidor

Var finns Mina sidor där jag hittar mina biljetter och kan administrera mitt årskort m.m?

Du loggar enkelt in till Mina sidor här>>

Biljetter & betalning

Kan jag byta dag på min entrébiljett?

Det är inte möjligt att byta dag eller omboka sin biljett, men du har 14 dagars ångerrätt på entrébiljetter och kan inom den tiden boka av och göra ett nytt köp för den dagen ni önskar besöka oss. Ring eller maila oss så hjälper vi dig med ångerrätten, var redo med ditt ordernummer! Vänligen observera att särskilda regler gäller vid köp av Halloweenbiljetter. Där gäller ångerrätt i 14 dagar från köp, dock längst till och med 9 oktober. Därefter gäller ej ångerrätt på dessa biljetter.

Kan jag avboka min biljett?

Ja, du har 14 dagars ångerrätt från dagen du köper dina biljetter och kan inom den perioden avboka ert köp. Vänligen observera att särskilda regler gäller vid köp av Halloweenbiljetter. Där gäller ångerrätt i 14 dagar från köpet, dock längst till och med 9 oktober. Därefter gäller ej ångerrätt på dessa biljetter. Läs mer om våra köpvillkor vid biljettköp här.

Jag har bokat biljetter med entré en tid för inpassering - kan jag komma tidigare eller senare?

Tidsbokningen av entrébiljetterna är en åtgärd för att minska köbildningen i entréerna. Det är inte möjligt att använda biljetterna tidigare men du kan alltid komma senare samma dag om du önskar.

Var kan jag köpa entrébiljetter?

Entrébiljetter säljs endast här på hemsidan. Biljetterna levereras direkt till Mina Sidor, via sms samt via mail. Spara gärna på miljön och visa biljetten direkt från telefonen.

Kan jag betala med kontanter hos er?

För att minska smittspridningen av coronaviruset är parken i år helt kontantfri, du kan alltså inte betala med kontanter någonstans på området eller på Vildmarkshotellet.

Kan jag betala med bank-/kreditkort?

I alla butiker, spel och restauranger i parken kan man betala med kort. Vi accepterar också kontaktlös betalning.

Kan jag betala med Rikskortet?

Rikskortet tas emot som betalning i restaurangerna inne i djurparken, dock ej på Vildmarkshotellet.

Kan jag betala med Swish?

Vid beställning av mat från våra restauranger via app eller hemsida gäller betalning via Swish. Övriga kassor accepterar endast kortbetalning.

Kan jag köpa presentkort?

Ja, du kan beställa presentkort via vår webbshop eller köpa det i parkens Gästservice samt butiker.

Riktlinjer

Får jag ta med mig husdjur in i djurparken?

Husdjur är inte tillåtna inne i djurparken. Kolmården avråder bestämt från att lämna husdjur i bilen utan tillsyn av omsorg för ert djurs bästa. Vi hänvisar till att lämna husdjuret hemma eller på ett pensionat under vistelsen. Det finns flera hundpensionat i närheten av djurparken, bland annat: Timmergata Hundpensionat 0733-885782 Björnmossens hundpensionat 0730-788198

Är det okej att röka inne i djurparken?

Av hänsyn till övriga gäster strävar vi efter att vara en rökfri djurpark och hänvisar därför våra rökande gäster till våra rökrutor som finns placerade runt om i parken. Rökrutorna är markerade med en vit skylt med en svart tändare på och finns även utmärkta med samma symbol på parkkartan.

Är det tillåtet att grilla i djurparken?

På grund av brandrisken råder grill- och eldningsförbud i hela djurparken.

Är det tillåtet att åka barfota/utan tröja i era attraktioner?

Av säkerhetsskäl måste du ha både kläder och skor på dig i alla djurparkens attraktioner.

Får spädbarn åka Safaribanan?

Ja, spädbarn är välkomna att åka Safaribanan. Vagnar måste dock lämnas på barnvagsparkeringen under åktiden. Varje gondol har plats för 8 personer och alla gäster oavsett ålder räknas i vagnens maxkapacitet.

Hur lång tid får jag vara i parken?

När parken stänger har man 30 minuter på sig att röra sig mot utgången.

Säkerhet & trygghet

Finns det kontaktband att sätta runt barnens handled?

Det finns kontaktband som du kan sätta runt barnens handled till höger innanför entrén till djurparken. På det kan du skriva dina kontaktuppgifter så att någon kan kontakta dig om du kommer bort från dina barn i parken.

Finns det sjukvårdare i parken?

Ja, du kan alltid kontakta vår sjukvårdare om du behöver hjälp med enklare omplåstring eller råd. Sjukvårdaren utgår från Kulmården men rör sig i parken under dagen. Om du behöver komma i kontakt med sjukvårdaren kan du be närmaste medarbetare om hjälp eller ringa vår växel 010-708 7500 så hjälper vi er.

Finns det hjärtstartare på Kolmården?

Ja, vi har hjärtstartare här:

  • Huvudentrén
  • Restaurang Hyllan
  • Kolosseum
  • Cola Store
  • Hos sjukvårdaren
  • Vildmarkshotellets reception
  • Vildmarkshotellets bad

Hjälpmedel & service

Finns det toaletter för gäster med rörelsehinder och skötbord i parken?

I alla områden förutom vid Kolosseum finns det skötbord. Anpassade toaletter för gäster med rörelsehinder finns i alla områden. Se mer om hur vår park är tillgänglig för gäster med funktionsvariation här.

Var kan jag se dagsprogrammet för parken?

Aktuellt dagsprogram där du bland annat hittar tider för våra föreställningar och visningar hittar du under fliken "Kalender". Dagsprogram finns även i vår app Kolmården idag som finns att ladda ner via App Store och Google Play.

Var hittar jag en karta över djurparken?

Parkkartan finns att hämta i entrén till djurparken och i receptionen till Vildmarkshotellet.

Finns det regnkläder och paraply att köpa i djurparken?

Vi säljer regnponchos och paraplyer i samtliga av våra butiker i djurparken.

Finns det barnvagnar och skrindor att hyra?

Skrindor finns att hyra innanför huvudentrén för 60 kronor/dag. På samma ställe finns även barnvagnar att hyra för 90 kronor/dag.

Finns det effektförvaring?

Ja, innanför parkens huvudentré finns effektförvaring. Ett litet skåp kostar 30 kronor för hela dagen och ett stort skåp 60 kronor för hela dagen.

Finns det amningsrum?

Ja, amningsrum finns i Bamses Värld och i Barnens lantgård.

Kan jag köpa receptfria läkemedel någonstans hos er?

Ja, Gästservice och Vildmarkshotellets reception har ett mindre utbud av värktabletter, tuggummi mot illamående, allergimedicin samt andra egenvårdsprodukter som exempelvis bindor, blöjor, skavsårsplåster och tamponger.

Kan jag skicka brev till Bamse och hans vänner?

Ja, skicka ditt brev till Kolmårdens Djurpark, Att: Bamse, 61892 Kolmården. Kom ihåg att bifoga ett förfrankerat svartkuvert så får man alltid ett tackbrev.

Avstånd & färdmedel

Hur långa avstånd är det i djurparken?

Djurparken är stor och öppen. Terrängen är kuperad med många backar och ganska stora avstånd mellan attraktionerna, djur och aktiviteter. Det är cirka 3 000 meter runt hela parken om man följer huvudleden.

Är det tillåtet att färdas med hjälpmedel som t.ex. cykel i djurparken?

Då djurparken är väldigt kuperad är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med hjälpmedel som cykel, skateboard, hooverboard, rollerblades eller kickboard in i djurparken.

Får jag köra bil i parken om jag har funktionsvariation?

Med hänsyn till våra gäster, personal och djur är det inte möjligt att köra bil i parken. Vi erbjuder istället våra gäster med synliga eller dolda funktionsvariationer möjligheten att ha med en ledsagare/personlig assistent utan kostnad om det krävs för att kunna tillgodogöra sig parken på ett bra sätt. Kontakta Gästservice vid djurparkens entré så hjälper vi dig.

Kan man låna rullstol?

Ja, Gästservice vid parkens entré erbjuder ett begränsat antal rullstolar för lån.

Kan man ha med barnvagnen överallt i parken?

Av säkerhetsskäl (bl.a. för att kunna utrymma vid eventuell brand), så lämnas barnvagnarna utanför under Delfinföreställningen. Där finns en barnvagnparkering under tak. Under andra föreställningar ställs också barnvagnarna åt sidan, så att så många som möjligt kan få plats att se föreställningen. Vid Safari finns också en barnvagnsparkering under tak där barnvagnen lämnas under åkturen. Om det finns en insats till barnvagnen så går det bra att ta med sig den, det gäller såväl Safari som Delfinföreställningen och de andra föreställningarna.

Observera att vi för närvarande inte visar några föreställningar.

Mat & Dryck

Kan jag köpa mat från era restauranger via mobilen?

Ja! Just nu finns mobilköp tillgängligt i Farmors kök (Bamses Värld), Reef Burgers (Marine World), Sting Ray Kebab (Marine World) Mexican Corner (Kulmården, Lekparken) och Fish and Chips (Marine World). Du väljer enkelt från vår meny, betalar i telefonen och hämtar din mat i vår matutlämning intill restaurangens kassa. Beställ din mat här: Länk till beställning.

Vilket utbud finns för mig som önskar vegetarisk/vegansk mat eller för mig som har en allergi?

I alla restauranger erbjuds laktos- och glutenfria samt vegetariska rätter. Har du andra allergier eller önskemål om specialkost - prata med vår personal på plats så hjälper vi dig. Läs gärna mer om vårt utbud av restauranger på denna sida.

Bortappat

Vad händer med borttappade föremål?

Om du tappat någonting ska du fråga efter föremålet i Gästservice utanför huvudentrén eller i Vildmarkshotellets reception. Där samlas alla upphittade föremål. Om föremålet ännu inte är hittat tar vår personal dina uppgifter och ditt telefonnummer, och hör av sig om föremålet hittats. Om du, efter ditt besök, vill anmäla ett bortappat föremål kan du kontakta oss via e-post.

Vad händer om jag tappar bort mitt barn?

Om du tappar bort ditt barn kan du alltid kontakta någon av parkens medarbetare som gärna hjälper dig. Ta gärna ett kontaktarmband och fäst på barnets arm i förebyggande syfte vid ankomst till parkens entré.

Jag har tappat bort mitt säsongskort - vad gör jag?

Om kortet är registrerat med dina personuppgifter kan vi enkelt spärra ditt kort och flytta över uppgifterna till ett ersättningskort. Detta genomförs i parkens Gästservice och avgiften för ett ersättningskort är 150 kr/st.

Vildmarkshotellet

Hur hittar jag till Vildmarkshotellet?

Vildmarkshotellet ligger vackert beläget bara ett stenkast från djurparken med en enastående utsikt över Bråviken.

Är det möjligt att boka ett rum utan paket?

Vildmarkshotellet erbjuder endast boendepaket. Här kan du läsa mer om vilka boendepaket som finns just nu: Läs mer här.

Vilka avbokningsregler gäller för boendepaket på Vildmarkshotellet?

Du har möjlighet att fritt av- eller omboka ditt besök tidigare än 21 dagar innan ankomst. Avbeställningsskyddet återbetalas ej.

Ett avbeställningsskydd ger dig möjlighet att avboka eller omboka ditt hotellrum fram till kl 17:00 dagen innan ankomst, om du eller en nära anhörig drabbas av akut sjukdom eller dödsfall. Du ersätts då för hela beloppet av din bokning, förutom kostnaden av avbeställningsskyddet på 295 kr. Avbokning ska alltid ske via telefon till telefonnummer 010-708 70 00.

Om du inte har en giltig anledning för av- eller ombokning så gäller följande villkor: Mellan 21 och 11 dagar innan ankomst debiteras du 50%. Från 10 dagar innan ankomst debiteras 100%. Ombokning är ej möjlig från 21 dagar fram till ankomst om du inte har skäl som täcks av avbokningsskyddet.

Finns bad, spa, gym och bastu på hotellet?

Ja, i vår stora spa-avdelning kan barn roas och vuxna koppla av – den bästa typ av umgänge! Våra tre pooler (samt ytterligare en ute under sommarsäsong), två bubbelpooler och tre bastur är utspridda över två våningar, så det finns mycket att utforska. Tänk på att entré till badet endast medges för Vildmarkshotellets och Safari Camps gäster. Förboka er tid i badet innan ankomst via denna länk.

Vilka in- och utcheckningstider gäller?

De allra flesta paket har incheckning kl. 16 samt utcheckning kl. 11. Tidig incheckning samt sen utcheckning kan köpas till i mån av plats. Om ditt boendepaket har andra in- eller utcheckningstider anges detta i samband med bokning.

Ingår parkering vid boende på Vildmarkshotellet?

Självklart! Som hotellgäst parkerar ni fritt vid hotellets egna parkering samt djurparkens parkering.

Vilket mat- och dryckesutbud finns på Vildmarkshotellet?

Vi erbjuder ett brett utbud av mat och dryck för både barn och vuxna. Läs gärna mer och boka bord här.

Finns det någon butik på Vildmarkshotellet?

Ja, vi erbjuder vårt unika sortiment av våra egna produkter, det populäraste sortimentet från djurparkens butiker samt de vanligaste egenvårdsprodukterna som du kan tänkas behöva under din vistelse.

Kan jag boka spabehandlingar på Vildmarkshotellet?

Ja, ring oss via 010-708 7000 för bokning och information.

Är det tillåtet med husdjur på hotellet?

Vi erbjuder ett antal rum där husdjur är tillåtna. Kontakta oss så berättar vi gärna mer! Notera att husdjur inte är tillåtna i djurparken.

Safari Camp

Vad finns i tälten?

Ni övernattar våra tält inredda med två sängar med bäddmadrasser, element, sängbord, eluttag och sänglampa. Ta med en egen kudde och sovsäck.

Hur hittar jag till Safari Camp?

Campen ligger i hjärtat av Safariparken, inne i djurparken. Mötesplatsen är placerad vid Forsknings- och utbildningscenter längs med vägen mellan Vildmarkshotellet och djurparkens huvudentré. Där möts ni upp av era safariguider som eskorterar er in i parken till tältbyn.

Ingår middag och frukost i Safari Camp?

Ja, när kvällssolen sänker sig över tältbyn tänder vi den stora lägerelden och lagar till en härlig BBQ-middag. Efter en god natts sömn dukar era guider upp en magnifik frukost i tältbyn. Meddela oss om eventuell specialkost innan ankomst.

Finns tillgång till toalett och dusch?

Ja, gemensamma toaletter finns i tältbyn och du har tillgång till Vildmarkshotellets bad och spa avresedagen.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.