Hitta hit

  Att ta sig till Kolmården är enkelt. Hit tar du dig lätt med bil, buss eller tåg. Djurparken ligger ungefär 30 minuter norr om Norrköping i hjärtat av Östergötland. Välkommen!

  Adressen är Kolmårdens Djurpark 618 92 Kolmården.

  Med tåg

  Med tåg tar du dig fram till Kolmården Station i Krokek, ungefär en mil från djurparken, eller Norrköping station varifrån det går bussar med lokaltrafiken ända fram till djurparkens huvudentré och Vildmarkshotellet. För tidtabeller och priser rekommenderar vi Resrobot.

  Sommarkampanj – Medföljande barn
  Mellan 27 maj och 18 augusti kan du som betalande resenär ta med två barn till och med 11 år för 0 kr. Fler medföljande barn reser till rabatterat pris. Gäller endast köp i Mälartåg app och mälartåg.se

  Du kan också besöka sj.se och malartag.se

  Med buss

  Det är möjligt att ta sig till Kolmården och Vildmarkshotellet med den lokala kollektivtrafiken. Av- och påstigning sker precis intill djurparkens huvudentré samt hotellets entré. Bussar avgår regelbundet till och från centrala Norrköping och Krokek. Hållplatserna heter Djurparken samt Vildmarkshotellet. Läs mer om tidtabeller och förköp dina biljetter till kollektivtrafiken via Östgötatrafiken.

  Om du reser från angränsande län rekommenderar vi reseplanering i Resrobot.

  Med bil

  Det är enkelt att ta sig till Kolmården med bil. Från E4:an kan du välja mellan avfarterna 125, 126 eller 129. Längs avfarterna är det skyltat till Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet.

  GPS-koordinater: 58.666353, 16.466261.

  Parkeringen kostar 149 kr för en dagsparkering eller 40 kr/påbörjad timma. Läs mer om hur du betalar för parkeringen på denna sida

  Ta elbilen till Kolmården!

  Har du en elbil? Då går det utmärkt att ladda bilen med grön el under ert besök!

  Kolmårdens Djurpark har 24 st laddplatser på stora parkeringen för parkens gäster. Om du bor på Vildmarkshotellet finns 25 st laddplatser.

  Fler laddplatser under högsäsong! När vår extraparkering "Apans Parkering" håller öppet, kan du nyttja 8 st ladduttag även här.

  Samtliga uttag är av typ 2, 11-22 kW. Först till kvarn. Laddning debiteras enligt gällande taxa. För att kunna starta laddning samt se ledig kapacitet på djurparkens parkeringar: ladda ned appen från Mer och för Vildmarkshotellet ladda ner appen från Pair.

  Om närområdet

  Kolmården ligger i anslutning till flera orter så som exempelvis Krokek, Norrköping och Nyköping.

  Till Krokek kommer du om du åker kollektivtrafik till Kolmården Station, och därifrån är det ungefär en mil till djurparken och Vildmarkshotellet. I Krokek finns bland annat drivmedelsstationer, livsmedelsbutiker, apotek och vårdcentral, restauranger, bilverkstad, vandrarhem och camping.

  Från Norrköping tar det ca 25 minuter till parken. Hit kommer du enkelt med både tåg och buss. I Norrköping finns all service du kan tänkas behöva.

  Från Nyköping tar det ungefär 40 minuter med bil till Kolmården och i staden finns all service du kan tänkas behöva.