Hitta hit

Hitta hit

Att ta sig till Kolmården är lätt. Hit tar du dig enkelt med både bil, buss, tåg eller flyg. Välkommen!

Med bil

Det är enkelt att ta sig till Kolmården med bil, oavsett om man kommer norr- eller söderifrån. Parken ligger ungefär 10 km från E4:an och är skyltad till.

Ta elbilen till Kolmården!

Har du en elbil? Då går det utmärkt att ladda bilen medan du hälsar på djuren!

På Kolmårdens stora parkering finns fyra stycken uttag för elbilar, reserverade för djurparkens gäster. Även på Vildmarkshotellet finns fyra uttag. Uttagen är av typ 2, 11-22 kW.

Platser med uttag kan inte förbokas men här kan du se om det finns lediga uttag.

Med buss

Interbus kör två turer i veckan från cityterminalen i Stockholm direkt till Kolmården. Turerna går lördagar under juni, juli och augusti (med undantag för den 23/6) och tisdagar under juli månad. Läs mer om Interbus resor till Kolmården här.

Det är också möjligt att ta sig till Kolmården och Vildmarkshotellet med den lokala kollektivtrafiken. Av- och påstigning sker precis intill djurparkens huvudentré samt hotellets entré. Bussar avgår regelbundet till och från centrala Norrköping, Krokek samt Nyköping. Hållplatserna heter Djurparken samt Vildmarkshotellet. Läs mer om tidtabeller och förköp dina biljetter till kollektivtrafiken via Östgötatrafiken.

Med tåg

Med tåg tar du dig fram till Kolmården Station i Krokek, några kilometer från djurparken, eller Norrköping station varifrån det går bussar med lokaltrafiken ända fram till djurparkens huvudentré och Vildmarkshotellet För tidtabell och priser, läs mer på sj.se.

Med flyg

Det ligger tre flygplatser i nära anslutning till Kolmården. Arlanda är Sveriges största flygplats, och ligger norr om Stockholm. Från Arlanda går det både buss och Arlanda express, och från Stockholm går det tåg och buss mot Kolmården. Norrköpings flygplats ligger endast 30 km från Kolmården och härifrån kan man ta sig med buss via Östgötatrafiken. Den tredje flygplatsen är Skavsta som ligger knappt 50 km från Kolmården. Härifrån finns också både buss- och tågförbindelser.

Med båt

Sommaren 2019 kan du åka båt till Vildmarkshotellet. Bråvikslinjen åker från Norrköpings hamn, via Sandviken, med slutdestination Vildmarkshotellet, tur och retur. Observera att det inte är möjligt att köpa entrébiljetter till djurparken på plats vid hotellet, vi hänvisar till förköp av entrébiljetter på kolmarden.com. För tidtabell och priser, läs mer på bravikslinjen.se.

Om närområdet

Kolmården ligger i anslutning till flera orter såsom exempelvis Norrköping, Krokek och Nyköping.

Till Krokek kommer du om du åker till Kolmården Station, och därifrån är det bara en kort bit till djurparken och hotellet. I Krokek finns bensinstation, matbutik, pizzeria, vandrarhem och camping.

Norrköping ligger knappt 30 kilometer från Kolmårdens djurpark och är den närmaste staden. Hit kommer med både tåg, buss och flyg. I Norrköping finns både boende, mat och nöjen.

Från Nyköping tar det ungefär 40 minuter med bil till Kolmården och i stan finns matbutiker, bensinstationer, boende, restauranger och mer.

Vid frågor kontakta oss på 010-708 70 00. Vi ses på Kolmården!