Hitta hit

  Parken har öppet omsorgsfullt för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

  Hitta hit

  Att ta sig till Kolmården är enkelt. Hit tar du dig lätt med bil, buss eller tåg. Djurparken ligger ungefär 30 minuter norr om Norrköping i hjärtat av Östergötland. Välkommen!

  Adressen är Kolmårdens Djurpark 618 92 Kolmården.

  Med bil

  Det är enkelt att ta sig till Kolmården med bil. Från E4:an kan du välja mellan avfarterna 125, 126 eller 129. Längs avfarterna är det skyltat till Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet.

  GPS-koordinater: 58.666353, 16.466261.

  Parkeringen kostar 120 kr för en dagsparkering eller 30 kr/påbörjad timma. Parkeringsavgiften betalas via

  • våra betalautomater på parkeringen
  • webbsidan betala.apcoa.se
  • appen "Apcoa Flow" - ange zonkod: 6495

  Om du parkerar på vår huvudparkering kan du betala din avgift via hemsidan inom 72 timmar från att du har lämnat parkeringen. Om betalning ej skett inom angiven tid skickas en faktura till fordonsägaren. Vid betalning via app eller faktura tillkommer serviceavgift. Förhöjd avgift debiteras på kvällar och nätter när parken är stängd. Om du nyttjar Apans parkering betalas avgiften vid ankomst.

  Ta elbilen till Kolmården!

  Har du en elbil? Då går det utmärkt att ladda bilen medan du hälsar på djuren!

  Kolmårdens Djurpark har 12 st laddplatser på stora parkeringen för parkens gäster. Uttagen är av typ 2, 11-22 kW och du laddar självklart med grön el.

  Vid Vildmarkshotellet finns 6 st laddplatser för hotellets gäster med uttag av typ 2, 11-22 kW. Givetsvis laddar du bilen med grön el.

  För att kunna starta laddning samt se ledig kapacitet, ladda ned denna app från Mer.

  Med buss

  Det är möjligt att ta sig till Kolmården och Vildmarkshotellet med den lokala kollektivtrafiken. Av- och påstigning sker precis intill djurparkens huvudentré samt hotellets entré. Bussar avgår regelbundet till och från centrala Norrköping och Krokek. Hållplatserna heter Djurparken samt Vildmarkshotellet. Läs mer om tidtabeller och förköp dina biljetter till kollektivtrafiken via Östgötatrafiken.

  Med tåg

  Med tåg tar du dig fram till Kolmården Station i Krokek, några kilometer från djurparken, eller Norrköping station varifrån det går bussar med lokaltrafiken ända fram till djurparkens huvudentré och Vildmarkshotellet För tidtabell och priser, läs mer på sj.se.

  Om närområdet

  Kolmården ligger i anslutning till flera orter så som exempelvis Krokek Norrköping och Nyköping.

  Till Krokek kommer du om du åker till Kolmården Station, och därifrån är det ungefär en mil till djurparken och Vildmarkshotellet. I Krokek finns drivmedelsstationer, livsmedelbutiker, apotek, restauranger, bilverkstad, vårdcentral, vandrarhem och camping.

  Norrköping ligger knappt 30 kilometer från Kolmårdens djurpark och är den närmaste staden. Hit kommer du enkelt med både tåg och buss. I Norrköping finns både boende, mat och nöjen.

  Från Nyköping tar det ungefär 40 minuter med bil till Kolmården och i stan finns livsmedelsbutiker, drivmedelsstationer, boende, restauranger och mer.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.