Expedition Kolmården

  Expedition Kolmården

  Ta med klassen på ett spännande vildmarksäventyr ni sent kommer att glömma! Under två dagar får ni uppleva några av världens mest häftiga djur i Nordens största djurpark. Genom samarbete och tillsammans med Kolmårdens kunniga guider löser ni roliga och kluriga uppdrag i parken och lär er samtidigt mer om våra djur.

  Årskurs: 4 - 6
  Tidsåtgång: 2 dagar

  Expedition Kolmården är vårt mest populära val för klasser i årskurs 4-6. Innehållet bjuder på både spännande upplevelser, lärande och teambuilding vilket gör det till den perfekta klassresan!

  Under våren och hösten öppnar vi upp djurparken för besökande skolklasser som bokat Expedition Kolmården. Ni får den unika möjligheten att uppleva djuren när parken egentligen är stängd och utforska parken tillsammans med en personlig guide. Klassen hjälps tillsammans åt med utmanande uppdrag som "Savannquiz", "Hitta rymlingarna" och "Sälforskning". Ni går på djurvisningar och får se hur ett träningspass med delfinerna går till. Infaller en eller flera av era besöksdagar istället när djurparken är öppen för gäster ges er grupp möjlighet att ta del av parkens ordinarie utbud som delfinföreställningen HOPE och en tur i Safarilinbanan.

  Under era dagar på Kolmården får ni även möjlighet att komma in bakom kulisserna och hjälpa djurvårdarna med skötsel av djuren i "Djurvårdaruppdraget".

  Hur det exakta schemat ser ut för just er klass och i vilken ordning aktiviteterna utförs varierar utifrån dagens utbud.

  Pris

  Priser öppen park utan boende

  Per elev: 1005 kr
  Minsta pris per grupp: 15 075 kr

  Medföljande vuxen gäller enligt principen 1-20 st elever: två st fria vuxna
  21-30 st elever: tre st fria vuxna
  31-40 st elever: fyra st fria vuxna osv
  Vuxna utöver detta: 1020 kr/vuxen.

  Priser stängd park utan boende

  Per elev: 905 kr
  Minsta pris per grupp: 13 575 kr

  Medföljande vuxen gäller enligt principen 1-20 st elever: två st fria vuxna
  21-30 st elever: tre st fria vuxna
  31-40 st elever: fyra st fria vuxna osv.
  Vuxna utöver detta: 920 kr/vuxen.

  Boendealternativ

  Kolmårdens Vandrarhem

  I utkanten av parken finns ett boende som håller enklare vandrarhemsstandard. Här finns spis, kyl, frys och grundläggande köksutrustnig samt toaletter och duschar.

  Safari Camp

  I Safariparken vandrar de stora djuren fritt omkring, sida vid sida. På en liten höjd, mitt i parken och med utsikt över den vidsträckta savannen hittar du Safari Camp. Här sover klassen i äkta safaritält. Läs mer om Safari Camp här.

  First Camp Kolmården

  Invid Bråvikens strand, 4 km från djurparken ligger First Camp Kolmården. Campingens stugboende är öppen för bokningar året om och inom området finns servicehus, stora ytor för lek och aktiviteter och tillgång till bad. För mer information, vänligen kontakta oss på 010-708 70 00.

  Vid behov av transport till och från djurparken, vänligen kontakta oss på 010-708 70 00.

  Mat

  I Expedition Kolmården ingår:
  Lunch dag 2

  Övriga måltider bokas som tillval.

  Boka Expedition Kolmården

  För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

  Koppling till läroplan

  • Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanligt förekommande arter.
  • Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.

  Bokningsförfrågan

  Fyll i förfrågan så detaljerat du kan så återkommer vi till dig så fort vi kan.

  Utbildningsprogram
  Önskat datum
  • mån
  • tis
  • ons
  • tors
  • fre
  • lör
  • sön
  Antal elever/vuxna
  Skola och klass
  Telefonnummer
  Kontaktperson (för och efternamn)
  Din e-post

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.