Kolmården i klassrummet

  Kolmården i klassrummet

  På Kolmården finns erfarna djurexperter som arbetar varje dag med att undervisa kring djur och natur till besökande skolklasser. Nu finns också den helt unika möjligheten att ta del av utvalda utbildningsprogram på plats i ert klassrum! Kolmården i klassrummet är ett perfekt alternativ om er skola ligger långt bort från djurparken eller om ni vill ha ett lärorikt och spännande inslag i en biologilektion.

  Videosamtal med klassen

  Årskurs: F - 3, anpassade lektioner F - Gymnasiet
  Tidsåtgång: 30 minuter

  Boka in ett videosamtal mellan Kolmårdens djurpark och er skola! Samtalen hålls av våra duktiga zoopedagoger och programmen är utformade för att möta nationella kursplaner för den svenska förskolan och lågstadiet. Med hjälp av våra djur och materialet i djurparken skapar vi ett sammanhang och ger en extra dimension till elevernas lärande, utan att de behöver lämna klassrummet. Lektionssamtalen innehåller interaktiva moment där zoopedagogen och eleverna tillsammans tar reda på svaren på frågor genom olika övningar och lekar. Varje lektionssamtal avslutas med en frågestund där eleverna kan ställa sina frågor till oss i djurparken.

  ”Vad äter djuren?”
  Precis som vi människor behöver också djuren äta för att må bra! Kanske har du till och med ett husdjur hemma som du matar? Då vet du att djur äter olika saker och att de kan se väldigt olika ut. Tillsammans tar vi redo på vad djuren äter och hur de gör för att hitta maten i det vilda! Eleverna kommer få se exempel på olika foder och genom interaktiva moment få gissa och ställa frågor kring de olika djuren och vad de äter.

  ”Vad gör djuren på vintern?”
  Under vintern blir det mörkare och kallare i Sverige. Vi tillbringar mer tid inomhus och klär oss i tjockare kläder när vi går ut. Men hur gör de vilda djuren? Hur klarar de kylan och hur hittar de mat? Tillsammans tar ni i klassen reda på hur djuren gör för att klara vintern i den svenska naturen och under lektionssamtalet med Kolmårdens djurpark får eleverna sedan reda på vad några av djuren i djurparken gör på vintern.

  Anpassade lektioner:
  Har du eller eleverna önskemål om något särskilt innehåll till en digital lektion eller föreläsning? Hör av er till oss!

  Tips!
  Programmen kan med fördel också användas både som förberedelse och uppföljning inför eller efter ett besök på Kolmården.

  Pris

  Pris:
  1050 kr max 35 elever

  Boka Kolmården i klassrummet

  För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller info@kolmarden.com.

  Koppling till läroplan

  Biologi - året runt i naturen

  • Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstier. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
  • Enkla näringskedjor som beskriver mellan organismer i ekosystem.

  Bokningsförfrågan

  Fyll i förfrågan så detaljerat du kan så återkommer vi till dig så fort vi kan.

  Utbildningsprogram
  Önskat datum
  • mån
  • tis
  • ons
  • tors
  • fre
  • lör
  • sön
  Antal elever/vuxna
  Skola och klass
  Telefonnummer
  Kontaktperson (för och efternamn)
  Din e-post

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.