Kolmården i klassrummet

  Kolmården i klassrummet

  På Kolmården finns erfarna djurexperter som arbetar varje dag med att undervisa kring djur och natur till besökande skolklasser. Nu finns också den helt unika möjligheten att ta del av utvalda utbildningsprogram på plats i ert klassrum! Kolmården i klassrummet är ett perfekt alternativ om er skola ligger långt bort från djurparken eller om ni vill ha ett lärorikt och spännande inslag i en biologilektion. Ni kan välja undervisning via videosamtal eller besök i klassrummet.

  Videosamtal med klassen

  Årskurs: F - Gymnasiet
  Tidsåtgång: 45 minuter (inklusive 15 minuter frågestund)

  Boka in ett videosamtal mellan Kolmårdens djurpark och er skola! Samtalen hålls av våra duktiga zoopedagoger och programmen är utformade för att möta nationella kursplaner för den svenska förskolan och lågstadiet. Med hjälp av våra djur och materialet i djurparken skapar vi ett sammanhang och ger en extra dimension till elevernas lärande, utan att de behöver lämna klassrummet. Lektionssamtalen innehåller interaktiva moment där zoopedagogen och eleverna tillsammans tar reda på svaren på frågor genom olika övningar och lekar. Varje lektionssamtal avslutas med en frågestund där eleverna kan ställa sina frågor till oss i djurparken.

  Två teman

  Det finns två teman att välja på i ert videosamtal:

  ”Vad äter djuren?” Precis som vi människor behöver också djuren äta för att må bra! Kanske har du till och med ett husdjur hemma som du matar? Då vet du att djur äter olika saker och att de kan se väldigt olika ut. Tillsammans tar vi redo på vad djuren äter och hur de gör för att hitta maten i det vilda! Eleverna kommer få se exempel på olika foder och genom interaktiva moment få gissa och ställa frågor kring de olika djuren och vad de äter.

  ”Vad gör djuren på vintern?” Under vintern blir det mörkare och kallare i Sverige. Vi tillbringar mer tid inomhus och klär oss i tjockare kläder när vi går ut. Men hur gör de vilda djuren? Hur klarar de kylan och hur hittar de mat? Tillsammans tar ni i klassen reda på hur djuren gör för att klara vintern i den svenska naturen och under lektionssamtalet med Kolmårdens djurpark får eleverna sedan reda på vad några av djuren i djurparken gör på vintern.

  Tips! Programmen kan med fördel också användas både som förberedelse och uppföljning inför eller efter ett besök på Kolmården.

  Koppling till läroplan

  Biologi - året runt i naturen

  • Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstier. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
  • Enkla näringskedjor som beskriver mellan organismer i ekosystem.

  Boka Kolmården i klassrummet

  För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller info@kolmarden.com.

  Pris: 950 kronor (max 35 elever)

  Bokningsförfrågan

  Fyll i förfrågan så detaljerat du kan så återkommer vi till dig så fort vi kan.

  Önskat datum
  • Mon
  • Tue
  • Wed
  • Thu
  • Fri
  • Sat
  • Sun
  Utbildningsprogram
  Antal elever
  Skola och klass
  Telefonnummer
  Din e-post

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.