Press

  Pressrum

  Ta del av de senaste nyheterna, pressmeddelanden och hitta presskontakt för Destination Kolmården i vårt pressrum.

  Till pressrummet i Mynewsdesk

  Destination Kolmården består av Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. En av de bärande idéerna på Kolmården är att vara en upplevelsepark med en mängd upplevelser för en bred målgrupp. På Kolmården står djuren i centrum i syfte att öka engagemang och kännedom om djurens liv och förutsättningar. Kolmården stödjer även projekt för utrotningshotade djur, bedriver egen forskning och är en utbildningsresurs för Sveriges skolor.

  Vildmarkshotellet är ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Hotellet har 213 rum, en restaurang, bad-, spa- & relaxavdelning, konferensavdelning, nattklubb samt en barnavdelning med lekrum.

  Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.