Sagojul på Kolmården

  Sagojul

  Sagojul

  Välkommen till en magisk upplevelse i en vintervärld fylld med juläventyr! I år bjuder Sagojul på massvis av nyheter. Tomten och hans renar har flyttat in i en helt ny Tomteby, i Vinterdalen finns en stor isbana och vid Tomteverkstan jobbar tomtenissarna för fullt med att få alla klappar färdiga inför jul. Den populära julmarknaden är tillbaka och precis som vanligt kan du träffa Bamse och hans vänner i julpyntade Småköping.

  Ett juläventyr för hela familjen!

  Nyhet! Åk skridskor i Vinterlandet
  Marine World har förvandlats till ett fantastiskt vinterland. Här kan du åka skridskor på den helt nya skridskobanan och träffa norrskensfolket som målat hela området i gnistrande frost. Åkturen är 20 minuter och skridskor finns att hyra på plats (begränsat antal per storlek), men ta gärna med dig dina egna!

  Nyhet! Julklappsjakten
  Tomten har tappat bort barnens leksaker! Kan du hjälpa honom att hitta dem? Undersök labyrinten och försök leta reda på de försvunna leksakerna som är inslagna bland massor av paket.

  Nyhet! Julmysteriet i Tomteverkstan
  Följ med in i verkstaden där nissarna jobbar för fullt med att få alla klappar färdiga inför jul. Det har dock uppsttått ett problem. Alla klappar är felmärkta! Kan du hjälpa nissarna och hitta anledningen till varför klapparna är felmärkta?

  Träffa jultomten i Tomtebyn
  Tomten har fått en helt egen by med små röda stugor och snötyngda granar. Här bor han tillsammans med Tomtemor och renarna Rudolf och Reina. Träffa tomten och lämna din önskelista!

  Bamses Värld
  Det är jul i Småköping och det stora sagogranen sprider ett mysigt ljus över stadens gator och tak. Här kan du åka roliga attraktioner, besöka den mysiga Godisbutiken, äta Farmors goda köttbullar och se den specialskrivna Bamseteatern ”Julen då alla glömde Vargen”.

  Godistjuven i Godislandet
  I Godislandet tillverkar Godispatrullen julkarameller, men någon är ständigt där och äter upp de färdiga karamellerna. Leta efter ledtrådar och ta reda på vem tjuven egentligen är...

  Nisseverkstaden
  Det närmar sig julafton och nissarna jobbar för fullt med att få alla klappar färdiga till jul. Det går dock inte som planerat, nissarna har nämligen stött på fem problem som de behöver barnens hjälp för att lösa.

  Trollskogen
  Hälsa på hos de snälla och busiga trollen i magiska Trollskogen.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.