Sagojul

Köp biljetter

Här hittar du entrébiljetter till mysiga Sagojul!

  • Sagojul 1 dag 3-12 år.

    En heldag i parken under Sagojul för barn som är 3-12 år. Billigare online!

  • Sagojul 1 dag fr. 13 år

    En heldag i parken under Sagojul för dig som är 13 år eller äldre. Billigare online!

Kliv in i en värld där julsagan får liv och vinterskogen glittrar av tusentals ljus. Välkommen till Sagojul på Kolmården lördagar och söndagar 30 november till 15 december!

Kom och mys i Bamses Värld där det bjuds på spännande julteater och härliga åk, se den nya magiska ljusshowen, hälsa på hos nissarna som förbereder årets klappar i Tomteverkstan och överlämna barnens önskelistor till självaste Jultomten. Efter besöket har ni möjlighet att förlänga julsagan på Vildmarkshotellet. Här välkomnas ni av gnistrande ljus, stämningsfull julmusik och en öppen brasa som sprakar och värmer.

Ny mysig Bamseteater!

I Bamses Värld sprider den stora sagogranen ett gnistrande skimmer över Småköpings tak och gator. På teaterscenen spelas en nyskriven teater om Bamse och hans vänner. Bamse, Lille-Skutt, Skalman och de andra har fullt upp med sina julförberedelser, men stackars Vargen har ingen att spendera julhelgen med. Hur ska det gå för honom? I leksaksaffären har Brummelisa julpyntat och fyllt butiken med mjuka och hårda Bamseklappar, och i godisaffären finns massor av gott. Passa också på att skutta upp och ner i säsongens stora nyhet Mini-Hopp, åk skojiga Godiståget och sväva högt över marken med Bamses flygande matta.

Hälsa på hos Tomten på Nordpolen

I Nordpolen öppnar Tomten upp sin verkstad för alla nyfikna! Kliv in i värmen och se hur nissarna jobbar hårt för att få alla klapparna klara inför julafton. Utanför verkstan är marken täckt av snö och här väntar Tomten på att få träffa både stora som små. Med sitt vita skägg, röda mössa och varma leende tar han emot alla barns önskelistor. Värm dig med en mugg varm glögg eller grilla dina egna marshmallows över den öppna elden.

Magisk ljusshow i vinterdalen

Rovfågelarenan har förvandlats till en gnistrande vinterdal. Där kan du se den nya förtrollande ljus- och dansshowen om den elaka isälvan med fruset hjärta som en dag träffar två goda skogsväsen.

Från marknadsbodarna alldeles intill sprider sig ett varmt ljus. Här hittar du allt från ekologiska delikatesser som passar perfekt på julbordet till härliga bakverk, julgodis och hantverk. Marknadsgatan sträcker sig ända fram till Barnens Lantgård. Där kan ni träffa både stora och små djur som hör julen till. Fullborda julsagan med en mysig tur med häst och vagn.

Förläng julupplevelsen på Vildmarkshotellet!

Julen har flyttat in på nyrenoverade Vildmarkshotellet och förvandlat det till en fantastisk julupplevelse för hela familjen. Här möts ni av gnistrande ljus, stämningsfull julmusik och en brasa som sprakar och värmer. När ni bokar Sagojulspaketet bor ni i nyrenoverade rum med magisk utsikt över hav och urskog, och har tillgång till vår härliga avdelning med bad, spa och gym.

Boka Sagojulspaketet här