Sagojul på Kolmården

  Parken har öppet omsorgsfullt för ett begränsat antal gäster Läs mer här.

  Sagojul

  Välkommen till en magisk utomhusupplevelse i en vintervärld fylld med juläventyr! I år bjuder Sagojul på fler nyheter än någonsin. Tomten och hans renar har flyttat in i nya Tomtebyn, på Barnens Lantgård firas det jul på gammaldags sätt och uppe vid Tomteverkstan jobbar tomtenissarna för fullt med att få alla klappar färdiga inför jul. På julmarknaden hittar du massor av goda delikatesser och precis som vanligt kan du träffa Bamse och hans vänner i julpyntade Småköping.

  Viktig information gällande coronaviruset

  Vår högsta prioritet är att du ska känna dig trygg med ditt besök hos oss, både på Vildmarkshotellet och i Kolmårdens Djurpark. Sagojul är en upplevelse som hålls utomhus i parken. Vi vidtar försiktighetsåtgärder för att förhindra smittspridningen och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Läs mer om hur vi anpassar verksamheten här.

  Biljetter till äventyret

  • Sagojul 1 dag 0-2 år

   En heldag i parken för barn 0-2 år. Gratis men behöver förbokas!
   0 krLäs mer
  • Sagojul 1 dag 3-12 år

   En heldag i parken under Sagojul för barn 3-12 år.
   Läs mer
  • Sagojul 1 dag fr. 13 år

   En heldag i parken under Sagojul för dig som är 13 år eller äldre.
   Läs mer

  Läs mer och vad du kan se och uppleva

  NYHET! Nisseverkstaden
  Det närmar sig julafton och nissarna jobbar för fullt med att få alla klappar färdiga till jul. Det går dock inte som planerat, nissarna har nämligen stött på fem problem som de behöver barnens hjälp för att lösa.

  NYHET! Vinterpalatset
  Vid det storslagna Vinterpalatset bor Norrskensfolket, skapare av norrsken OCH beskyddare av vintern. Här kan du träffa Fader Frost, Isprinsessan och Jack Frost.

  NYHET! Äppelmans gård
  På Äppelmans gård firas det jul som förr i tiden. Här lever den sångglada familjen Äppelman som varje jul brygger sin omtycka och välsmakande äppelmust. Det finns dock ett problem! Den enda som känner till det hemliga äppelmustreceptet är gamle Far Äppelman, och han har glömt bort det. Kan du hitta receptet så att familjen Äppelman kan brygga sin äppelmust?

  NYHET! Tomtebyn
  Tomten har fått en helt egen by med små röda stugor och snötyngda granar. Här bor han tillsammans med Tomtemor och renarna Rudolf och Reina. Skriv din önskelista hemma, ta med den till parken och lämna den till självaste Jultomten.

  Bamses Värld
  I Bamses Värld sprider den stora sagogranen ett gnistrande skimmer över Småköpings tak och gator. Träffa Bamse och hans vänner, besök leksaksaffären där Brummelisa julpyntat och fyllt på med massor av hårda och mjuka Bamseklappar, och välj bland godsakerna i Godisbutiken.

  NYHET! Godistjuven i Godislandet
  I Godislandet tillverkar Godispatrullen julkarameller, men någon är ständigt där och äter upp de färdiga karamellerna. Leta efter ledtrådar och ta reda på vem tjuven egentligen är...

  Trollskogen
  Hälsa på hos de snälla och busiga trollen i magiska Trollskogen. Här kan du också gå Trollens labyrint – En lång, klurig och spännande labyrint mitt i Trollskogen där din uppgift är att hitta de fem små trollungarna som gömt sig här.

  Djurens tipspromenadslinga
  Gå en mysig tipspromenad med kluriga och lärorika djurfrågor.

  Grötjakten
  Hitta de rätta ingredienserna och hjälp Tomten att koka sin julgröt.

  Viktig information gällande coronaviruset

  Vår högsta prioritet är att du ska känna dig trygg med ditt besök hos oss, både på Vildmarkshotellet och i Kolmårdens Djurpark. Vildmarkshotellet och Kolmårdens utbud och aktiviteter kan därför komma att variera med hänsyn till rådande lagstiftning, rekommendationer och smittskyddsläge. Läs mer om hur vi anpassar verksamheten här.

  Sagojulspaketet

  Julen har flyttat in på Vildmarkshotellet. Här möts du av gnistrande ljus, stämningsfull julmusik och en härlig brasa som sprakar och värmer.

  Läs mer och boka

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.