Sagojul på Kolmården

  Sagojul är tillbaka vintern 2023!

  Välkommen till en magisk upplevelse i en vintervärld fylld med juläventyr. I år bjuder Sagojul på flera spännande nyheter. Hälsa på hemma hos Tomten i Nordpolen, åk skridskor på Bamsesjön, besök Nissarnas Klappakademi, åk pulka i Vinterriket och mycket, mycket mer. Precis som vanligt kan du träffa Bamse och hans vänner i julpyntade Småköping.

  Ett juläventyr för hela familjen!

  Nyhet! Åk skridskor på Bamsesjön
  I Småköping är det mysigare än någonsin och i år förvandlas Bamsesjön till en häftig skridskobana. Ta med dina egna skridskor eller hyr på plats. Häng med på ett fartfyllt Bamsedisco! Som vanligt kan du träffa Bamse och hans vänner, åka skojiga attraktioner och äta Farmors goda köttbullar och pannkakor. Du kan också se en helt ny Bamseföreställning.

  Nyhet! Internationella Nisseakademin
  På Nissarnas Klappakademi samlas Tomtenissar från hela världen för att lära sig allt vad en nisse behöver veta. Slå in paket, skriva de bästa rimmen, ta hand om tomtens renar och mer därtill.

  Nyhet! Vinterriket
  Vinterriket är en frostig och sagolik plats. Här kan du susa nedför backen i en pulka och träffa massor av spännande snö- och iskaraktärer som underhåller med eldtricks och magi. Pulka lånar du på plats!

  Tomtens Flygskola
  Tomten har kraschat med sin släde! Kan du hjälpa honom att hitta slädens delar och de utspridda bokstäverna? Undersök stigen och leta reda på det gömda ordet.

  Nordpolen
  På Nordpolen bor jultomten och nu kan du hälsa på hemma hos honom. Stig in i hans mysiga stuga, känn doften av glögg som puttrar på spisen och träffa nissarna som har fullt upp inför jul! Här kan du också se föreställningen Den stora önskan med självaste jultomten i huvudrollen.

  Trollskogen! Succén är tillbaka!
  Hälsa på hos de charmiga trollen i fantasifulla Trollskogen och upplev ett riktigt spännande äventyr.

  Tomtestigen
  Djupt inne i skogen bor Kolmårdens gårdstomte. Följ stigen som slingrar sig fram mellan gran och tall och bekanta dig närmare med hans fascinerande och vänner i skogen och lär dig mer om hur de vilda djuren lever på vintern.

  Eldshowen - Den sista vinterdraken
  När mörkret sänker sig över parken bjuder vi på en magisk eldshow som garanterat lyser upp i skymningen.