Afrikansk vildhund

  Den afrikanska vildhunden behöver inte bara vinna kampen mot leoparder, hyenor och lejon, utan även den mot människans framfart. Idag finns färre än 7000 vildhundar kvar i Afrika, men vi människor som skapat hoten kan också se till att ändra på situationen. Det gör organisationen Painted Dog Conservation.

  Painted Dog Conservation (PDC) i Zimbabwe arbetar med att bevara vildhunden genom utbildningsprogram för lokala skolor, rehabiliteringscenter för skadade vildhundar och förebyggande åtgärder mot illegal jakt.

  PDC:s rehabiliteringscenter tar hand om de vildhundar som hittas skadade då de till exempel fastnat i snaror som illegala jägare lagt ut.

  Ofta upptäcks djuren i tid tack vare att PDC också har team som är ute och patrullerar i terrängen och bevakar vildhundarna med hjälp av GPS-sändare som placerats på hundarna.

  Skadade vildhundar tas in till centret för att rehabiliteras och när de mår tillräckligt bra så släpps de ut igen då det är viktigt för hela flocken att de snabbt kommer tillbaka.

  Kolmårdens insamlingsstiftelse bidrog under åren 2005-2018 till PDC:s rehabiliteringscenter, så att vildhundar har kunnat återgå till sin flock i stället för att dö i snarorna.

  Hjälp oss att hjälpa djuren!

  Stöd vår kamp för att bevara djurarterna genom att swisha 50, 100, 500, eller valfri summa till 1233825114.