Bevarandeprojekt Afrikansk Vildhund

  Afrikansk vildhund

  Den afrikanska vildhunden behöver inte bara vinna kampen mot leoparder, hyenor och lejon, utan även den mot människans framfart. Idag finns färre än 7000 vildhundar kvar i Afrika, men vi människor som skapat hoten kan också se till att ändra på situationen. Det gör organisationen Painted Dog Conservation.

  Painted Dog Conservation (PDC) i Zimbabwe arbetar med att bevara vildhunden genom utbildningsprogram för lokala skolor, rehabiliteringscenter för skadade vildhundar och förebyggande åtgärder mot illegal jakt.

  Kolmården har sedan 2005 bidragit till PDC:s rehabiliteringscenter, som tar hand om de vildhundar som hittas skadade då de till exempel fastnat i snaror som illegala jägare lagt ut.

  Ofta upptäcks djuren i tid tack vare att PDC också har team som är ute och patrullerar i terrängen och bevakar vildhundarna med hjälp av GSP-sändare som placerats på hundarna.

  Skadade vildhundar tas in till centret för att rehabiliteras och när de mår tillräckligt bra så släppt de ut igen. Ofta gör man detta så snabbt som det bara går då det är viktigt för hela flocken att de kommer tillbaka.

  Kolmårdens har under många år bidragit starkt till att många vildhundar har kunnat återgå till sin flock i stället för att dö i snarorna.

  Hjälp oss att hjälpa djuren!

  Stöd vår kamp för att bevara djurarterna genom att swisha 50, 100, 500, eller valfri summa till 1233825114.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.