Bevarandeprojekt Gorilla

  Cross river-gorilla

  Den akut hotade Cross river-gorillan lever i Nigeria. Den hotas av miljöförstöring, illegal jakt och krig, precis som flera andra gorillaarter. Men med hjälp av parkvakter, eller Eco-guards, skyddas två viktiga områden för cross river-gorillan. Kolmården finansierar detta viktiga arbete.

  Den hotade gorilla bor bland annat i områdena Afi Mountain och Mbe Mountain i Nigeria. Där patrullerar parkvakter, så kallade Eco-guards, för att kontrollera populationen av gorillor och motverka illegal jakt.

  Parkvakterna utbildar lokalbefolkning

  Gorillan jagas bland annat som inkomstkälla för lokalbefolkningen. Därför tränar parkvakterna också lokala jägare i till exempel biodling, för att de ska kunna försörja sig på annat sätt än på jakt.

  Det är också viktigt att utbilda människor som lever i området om gorillans situation. Det gör man i de lokala skolorna där man sprider budskapet om bevarande med hjälp av radio och film.

  I området lever också den starkt hotade Nigeria-schimpansen som också skyddas under samma projekt.

  Kolmården finansierar utbildning och utrustning för parkvakterna

  Kolmården är med och finansierar parkvakternas utbildning, träning och lön, samt inköp av uniformer och förnödenheter. För att parkvakterna effektivare ska kunna skydda och hålla illegala jägare borta från dessa områden har Kolmården också finansierat inköp av motorcyklar.

  Kolmården Foundation är huvudsponsor till teamen i Mbe- och Afi Mountains.

  Hjälp oss att hjälpa djuren!

  Stöd vår kamp för att bevara djurarterna genom att swisha 50, 100, 500, eller valfri summa till 1233825114.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.