Bevarandeprojekt Tiger

  Amurtiger

  Idag skjuts en tiger varannan dag i världen och det finns bara omkring 500 amurtigrar kvar i det vilda. Kolmårdens stödjer därför den ryska naturvårdsorganisationen Phoenix Fund som arbetar mot illegal jakt och illegal skogsavverkning.

  Östra Ryssland och angränsande delar av Kina är det enda områden i världen där amurtigern fortfarande finns kvar i det vilda. Trots att tigern skyddas enligt ryska och internationella lagar hotas den fortfarande av illegal jakt och förstörelse av sina livsmiljöer. Idag finns det bara omkring 500 amurtigrar kvar i det vilda!

  Phoenix Fund utbildar och motverkar illegal jakt

  Phoenix Fund har i många år kämpat för att skydda tigern och dess livsmiljöer. Organisationen utvecklar metoder för att minska illegal jakt på tigrar och på deras bytesdjur och öka skyddet i områden där de lever.

  De arbetar också med att öka medvetenheten och kunskapen om tigrar hos lokalbefolkningen. Därför har man startat fyra så kallade eco-centers, där barn och ungdomar utbildas om tigrar och dess koppling till ekosystemet.

  Phoenix Funds arbete följer den globala planen för att rädda tigern (Global Tiger Recovery Program) och stärker och assisterar Rysslands nationella arbete med att rädda amurtigern.

  Bevarandearbete sker i fem nationalparker i Ryssland

  Bevarandearbetet sker i regionerna Khabarovsky och Primorsky i östra Ryssland där amurtigern lever. Genom åren, och med Kolmårdens stöd, har anti illegal jakts-arbetet effektiviserats i olika naturskyddsområden.

  Numera sker arbetet det i fem olika nationalparker: Land of the Leopard National Park, United Directorate of Lazovsky Nature Reserve and Zov Tigra National Park, Ussuriisky Nature Reserve och Sikhote-Alin Biosphere Nature Reserve.

  Där implementerade man ett verktyg för brottsbekämpning som parkvakterna använder sig av i kampen mot illegala jägare. Parkvakternas arbete kan nu mätas effektivare och insatserna kan prioriteras efter det.

  En ökning av tigrar har skett i områdena där arbetet sker

  Några av resultaten som setts hittills är att antalet arresterade illegala jägare och antalet beslagtagna vapen har fördubblats. I flera av de områden som systemet införts har man också sett en ökning av antalet tigrar och minskning av illegal jakt.

  Phoenix Funds arbete gynnar inte bara tigrar utan riktar sig mot att skydda alla arter mot illegal jakt och även hindra illegal skövling av skog. Kolmården har stöttat Phoenix Fund sen 2005 och hade till och med 2016 bidragit med 1,2 miljoner kronor.

  Hjälp oss att hjälpa djuren!

  Stöd vår kamp för att bevara djurarterna genom att swisha 50, 100, 500, eller valfri summa till 1233825114.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.