Utbildning

  Utbildning

  På Kolmården är vår vision en värld med balans mellan människa, djur och natur. Men för att nå dit krävs massor med kunskap. Därför är ett av våra uppdrag att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.

  Okunskapen om djur och natur växer ständigt. Det får konsekvensen att vi människor är dåliga på att ta hand om både djur och natur, och att många djurarter riskerar att dö ut.

  Kunskap om djur och natur är oerhört viktigt

  Kunskap är det enda som kan lära oss människor att sluta skövla skog, släppa ut gifter och växthusgaser, bespruta marker och förstöra naturen.

  Och djurparker är en av få platser där människor får möjlighet att lära sig att ta långsiktigt ta hand om den planet vi bor på och att bevara den biologiska mångfalden.

  Kolmården vill lära ut och inspirera i allt vi gör

  På Kolmården vill vi utbilda, lära, inspirera och engagera i allt vi gör. Vi bedriver utbildning för alla åldrar i form av skolresor och utbildningsprogram, och alla våra djurvisningar och föreställningar är både folkbildande och engagerande.

  Ett av många exempel är vår Delfinföreställning HOPE, som är en tankeväckande och engagerande föreställning som handlar om att vi måste lära oss att ta hand om vår natur och våra djur och leva hållbart.

  Vi arbetar för ett livslångt engagemang för djur och natur

  På Kolmården är vår förhoppning att arternas naturliga miljöer ska kunna återhämta sig, så att alla djur ska kunna leva i det vilda.

  Men för att det ska bli så behöver vi människor också bli bättre på att ta hand om jorden och våra gemensamma resurser. Att informera och utbilda om det är också en av de viktigaste delarna av djurparkernas arbete.

  Varje dag, året om, arbetar vi på Kolmården för att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.