Halloween på Kolmården är tillbaka hösten 2023!

  Buu! Plocka fram din rysligaste halloweenkostym och var med på årets häftigaste firande! Under Halloween förvandlas Kolmården till en rysmysig plats för hela familjen med massor av läskiga upplevelser, otäcka gastar och fartfyllda åkturer. I år är parken ruskigare än någonsin med massor av rysliga nyheter, men här finns också lagom läskiga och helt spökfria områden för de yngsta gästerna.

  Rysmys för hela familjen!

  Parken har förvandlats till en rysmysig plats och här finns massor att göra för hela familjen. Upptäck våra spännande världar, möt läskiga karaktärer, våga dig in i våra skräckhus, se den magiska eldshowen, träffa Bamse och hans vänner och känn kittlet i magen när du åker våra snurrande, studsande och flygande attraktioner. Du kan självklart också träffa djur från alla världens hörn och åka världsunika linbanan Safari.

  Populära Pumpania blir ännu större!

  Magiska Sagolandet Pumpania är tillbaka och i år är det större än någonsin. Här, bland tusentals pumpor, bor prinsessan Mirjam och drottning Ylva. Utforska den spännande labyrinten och se den helt nya Pumpania-föreställningen "Den förtrollade pumpaängen".
  Passar de allra yngsta.

  Nyhet: Räkna kråkor i Skattgömman

  Djupt inne i skogen förvarar drottning Ylva sina dyrbara skatter. Smyger du dig in bland träden kan du riktigt se hur det glimmar och glittrar av guld och ädelstenar. Men se upp! Kråkhärskarinnan är ute efter guldet och hon har skickat ut sina lakejer kråkorna. Kan du springa in i Pumpaniaskogen, räkna antalet kråkor och varna prinsessan Mirjam och drottning Ylva för Kråkhärskarinnans onda kraft? Passar de allra yngsta.

  Nyhet: Utforska den mystiska UV-tunneln!

  Dödsriket användes för tusentals år sedan som gravplats för härskarna av de fördömda rikena. Här, bland gravstenar och skelett, finns en tunnel full av överraskningar. Vandra i totalt mörker och se upp för de UV-lysande skeletten, fladdermössen och de andra självlysande varelserna som gömmer sig där, djupt inne i berget. Passar de allra yngsta

  Dizzyland

  Här är allt tokigt, färgglatt och heeelt knasigt! Monsieur Dizzy har startat detta färgsprakande land för att locka till sig gäster tillsammans med sina smått knasiga men underhållande undersåtar. De välkomnar alla till det förlovade landet med underhållning utöver det vanliga. Passar de allra yngsta.

  Spökfritt rysmys i Bamses Värld

  Bamses Värld är en spökfri zon och här är det lika mysigt som vanligt. I Bamseteatern Bamse och den stora maskeradtävlingen förbereder sig Bamse och hans vänner på att vara med i den årliga maskeradtävlingen där den med rysligast kostym vinner. Lille-Skutt vill väldigt gärna vinna, men hur ska han våga klä ut sig till något som är så rysligt? I Bamses Värld kan du precis som vanligt åka alla roliga attraktioner, besöka den stora godisbutiken och äta farmors goda köttbullar.

  Helt nya skräckupplevelser

  I år bjuder vi på inte mindre än FYRA upplevelser för dig som älskar skräck.

  Observera att skräckupplevelserna har en rekommenderad ålder på 11 år

  Nyhet - Ritualen

  Djupt inne i skogen ligger ett ödsligt samhälle där byborna lever helt utan moderna bekvämligheter. De är omgivna av en mörk kraft som ständigt kräver offer - mänskliga offer. Med list lockar byborna in jägare, vandrare och campare på en stig. De säger att den leder till en magisk vattenkälla, men i själva verket leder den till något helt annat - något fruktansvärt. Bakom träden hörs röster, du känner en sur andedräkt mot din hals och det enda du vill är att springa, men benen lyder inte. Du är tvingad att fortsätta längs den ödsliga stigen som leder dig djupare in i ondskans kärna. Kommer du någonsin att hitta tillbaka?

  Hospitalet 2.0 - succén från 2019 är tillbaka!

  En regnig oktoberkväll kom överläkaren Axel Ädeldahl till det stora nyinrättade Hospitalet. Han var en briljant läkare och vetenskapsman, känd i hela landet för sina banbrytande experiment och behandlingsmetoder. Men en dag gick någonting fel, fruktansvärt fel. Den medicin som skulle befria hela världen från plågor fungerade inte, och när överläkaren provade den på sig själv förändrades hans personlighet. Den förr så snälle läkaren blev nu ond, besatt av att plåga sina patienter. Genom åren har många skrivits in på Hospitalet, men ingen har någonsin kommit därifrån. Vågar du skriva in dig på Hospitalet?

  Barnhemmet

  Högt upp på en klippa med utsikt över det stormande havet låg för hundra år sedan ett barnhem. Inget barn som kom dit kom någonsin därifrån, istället plågades de av en elak föreståndarinna. Barnhemmet är för länge sedan övergivet, men barnens själar finns kvar. Nu vill de ha hämnd…

  Zonen

  Djupt inne i den mörka skogen finns en avstängd zon som absolut inte för beträdas. För många år sedan höll ett forskningsteam till här men under ett experiment gick något fel. Sedan dess vaktas zonen av myndigheterna. Ingen vet vad som hänt med forskarna, vad man däremot vet är att det är absolut livsfarligt att gå in i zonen. Går du in där, då kommer du aldrig mer tillbaka.

  1 Jetpass ingår

  I din entrébiljett ingår 1 Jetpass så att du kan ta vår expresskö till ditt favoritskräckhus🧟‍♀️🧛🏚️

  Är du skräckälskare?

  Då har vi den perfekta upplevelsen för dig. När mörkret sänker sig över Kolmården och vanliga Halloween på Kolmården har stängt öppnar vi portarna till Horror Nights, ett riktigt ruskigt koncept som passar skräckälskaren. Här väntar gastkramande upplevelser som garanterat får blodet att frysa till is. Vågar du kliva in i parken efter att mörkret fallit? Horror Nights har öppet 19:30 - 00:00 och kräver separat biljett.

  Halloweenpaketet

  Förläng äventyret på Vildmarkshotellet! I Halloweenpaketet ingår bland annat övernattning, frukost och tillgång till bad, spa och gym.

  Läs mer och boka