Tigervisning

  Tigervisning

  Möt världens största kattdjur – den mäktiga tigern! På Tigervisning får du både höra om våra tigrar på Kolmården, de allvarliga hoten mot tigern i naturen och vad vi på Kolmården gör för att rädda tigern. Om du har tur kan du få se tigern öga mot öga – när den ställer sig på bakbenen med tassarna mot gallret rakt framför dig!

  Kommer tillbaka senare

  Den här upplevelsen förväntas bli tillgänglig igen när lättnader kring restriktioner om folksamlingar införs.

  Djurvisning

  Träffa våra mäktiga tigrar

  Kom närmare och lär dig mer om världens största kattdjur!

  Tiger World15 min

  Visningar idag October 20

  • Mon
  • Tue
  • Wed
  • Thu
  • Fri
  • Sat
  • Sun

  Laddar tider

  Amurtigern är världens största kattdjur! De kan väga 300 kg och ha en kroppslängd på mellan 2,5 till 3 meter. Att se en tiger på nära håll är en riktigt häftig syn!

  Under tigervisningen berättar en djurvårdare om detta mytomspunna och vackra djur! Tigrarna kommer också närmare dig än i vanliga fall – eftersom visningen sker i samband med matning eller annan aktivitet.

  Se tigern öga mot öga

  Våra kunniga djurvårdare berättar om hur och varför tigrarna tränas, och visar bland annat hur de kan ställa sig på bakbenen med framtassarna mot gallret – en mäktig syn!

  Precis som människor behöver våra djur på Kolmården utmanas och stimuleras både fysiskt och mentalt. Det arbete vi gör för att djuren ska må bra kallas för miljöberikning – och det får du också lära dig mer om.

  Tigern är allvarligt hotad

  Men visningen innehåller också ett mer allvarligt budskap! På grund av skogsskövling och illegal jakt är detta fascinerande djur på väg att utrotas helt i naturen.

  På bara 100 år har 97% av alla världens tigrar dött ut! Därför jobbar vi på Kolmården självklart med att bevara tigern.

  Välkommen på en visning där du får lära dig en massa – och själv bidrar till att hjälpa den mäktiga tigern att överleva!

  Tiger är världens största kattdjur

  Den jättelika amurtigern kan väga upp till 300 kg och är en starkt hotad art i naturen.

  Läs mer om tigern

  Äventyret väntar!

  Boka ditt besök och upplev äventyret i parken

  EntréÅrskort 2022

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.