Safaribanan på Kolmården

  Safaribanan

  Upplev vår världsunika Safari - en unik linbana som saknar motstycke bland världens alla djurparker. Håll utkik efter lejon, giraffer och andra fascinerande djur under den spännande färden i gondolen. I en gondol få ni plats upp till 8 personer. Här är det ni som är gäster hos de vilda djuren, på deras villkor.
  Förhöj upplevelsen!

  Förboka gondol – slipp de vanliga köerna

  Boka en gondol för upp till 8 personer (barn inräknat) om du inte vill vänta i de ordinarie köerna till Safari. Du väljer själv vilken tid ni vill åka och behöver inte vänta på äventyret! Gondolen kostar totalt 195 kronor och rymmer 8 personer.

  Välj dag

  • Mon
  • Tue
  • Wed
  • Thu
  • Fri
  • Sat
  • Sun
  Pris per gondol (upp till 8 personer):

  Av säkerhetsskäl får upp till 8 personer vistas i varje gondol, oavsett ålder. Safari är placerad inne i djurparken så kom ihåg ditt säsongskort eller entrébiljett till djurparken. För avbokningsvillkor se köpvillkoren.

  I linbanan Safari svävar du nästan viktlöst i en gondol ovanför marken. Det enda som hörs är vinden i trädkronorna. Nedanför breder savannen ut sig. Ni glider långsamt ner mot marken och kan känna doften av solvarm jord. Någonting morrar inne bland skogsbrynets skuggor! Ett lejon? En björn? Ni åker vidare med spetsade öron.

  I Safari finns såväl afrikanska, som nordiska och asiatiska djur. Det här är den enda platsen på Kolmården där du hittar bland annat lejon, giraffer, visenter och älgar. Välkommen!

  Banans gondoler är utrustade med högtalare som ger guidning på engelska, finska och svenska.

  Utforska Kolmården

  Äventyret väntar!

  Boka ditt besök och upplev äventyret i parken

  EntréÅrskort 2022

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.