Utforska Kolmården

Utforska Kolmården

Välkommen till en värld fylld av upplevelser för alla åldrar! I år presenterar vi inte bara en, utan två spännande nyheter till en djurpark som redan är fullproppad med äventyr. Dessutom har vi slagit upp portarna till helt nyrenoverade Vildmarkshotellet.

Läs mer om allt som finns att uppleva

Djuren

Här hittar du allt från lejon till älg och kan möta spännande djur på riktigt nära håll.

Alla djur på Kolmården bor i en miljö som är anpassad för att likna deras verkliga levnadsmiljö. Det gör att djuren mår bättre och att du får en bild av hur det skulle vara att möte dem ute i det fria.

Lär dig mer om djuren

Bamses Värld

Följ med in i en färgsprakande och helt unik värld och träffa Bamse och hans vänner!

Här kan du bland annat se den populära Bamseteatern, äta pannkakor i Farmors kök, köra Skalmans bilar, åka Dunderhonungsburkarna och testa årets nyhet Mini-Hopp - parkens första höjdattraktion!

Läs mer om Bamses Värld

Djurvisningar

Överallt i djurparken kan du träffa djurvårdare och se visningar där de matar, tränar eller tar hand om djuren.

På djurvisningar får du veta mer om våra charmiga djur och hur vi arbetar för att bevara djurarterna för framtiden. Många av visningarna ingår i entrén till parken, men du kan även ta del av våra exklusiva visningar där du kommer ännu närmare djuren.

Läs mer om våra visningar

Boende

Bo på nyrenoverade Vildmarkshotellet eller möt äventyret på savannen i Safari Camp!

Nu har vi slagit upp portarna till Vildmarkshotellet, ett av Sveriges mest barnvänliga hotell. Här kan barnen springa av sig i lekrummet, roa sig på barnbion eller plaska runt i poolen på bad- och spa-avdelningen. Är ni istället ute efter äventyr ska ni satsa på Safari Camp - och bo granne med savannens vilda djur!

Läs mer om våra boendepaket

Åkattraktioner

Håll i dig - nu bär det av på en resa som får det att pirra i hela kroppen!

På Kolmården kan du inte bara träffa tigrar, apor och delfiner. Här kan du också åka berg-och dalbanor, gunga i sjörövarskepp och virvla runt i Bamses dunderhonungsburkar. Dessutom kan du åka Safaribanan - en unik linbana där det är du som är gäst hos de vilda djuren.

Läs mer om våra åkattraktioner