Utforska Kolmården

  Kolmården är en värld fylld av upplevelser för alla åldrar. Stå öga mot öga med en tiger, skvätts ner av en delfin eller sväva ljudlöst över lejonen. Höj adrenalinnivån i Sveriges mäktigaste berg- och dalbana Wildfire och hälsa på världens starkaste björn, Bamse och hans vänner i Bamses värld. Vildmarkshotellet, som ligger ett stenkast från djurparken, har öppet året runt!

  Läs mer om allt spännande som finns att uppleva på Kolmårdens Djurpark! 🐅

  Här hittar du allt från lejon till älg och kan möta spännande djur på riktigt nära håll.

  Alla djur på Kolmården bor i en miljö som är anpassad för att likna deras verkliga levnadsmiljö. Det gör att djuren mår bättre och att du får en bild av hur det skulle vara att möta dem ute i det fria.

  Lär dig mer om djuren

  Bamses Värld - världens starka björn!

  Följ med in i en färgsprakande och helt unik värld där du kan träffa Bamse och hans vänner!

  Kliv in i Bamses magiska, färgsprakande värld! Här kan du åka snurriga och hisnande karuseller, bland annat Skalmans bilar och dunderhonungsburkarna, äta Farmors goda pannkakor och köttbullar, handla leksaker hos BrummeLisa och se Bamse och vännerna bjuda på teater.

  Läs mer om Bamses Värld

  Djurvisningar du inte vill missa!

  Överallt i djurparken kan du träffa djurvårdare och se visningar där de matar, tränar eller tar hand om djuren.

  På djurvisningar får du veta mer om våra charmiga djur och hur vi arbetar för att bevara djurarterna för framtiden. Många av visningarna ingår i entrén till parken, men du kan även ta del av våra exklusiva visningar där du kommer ännu närmare djuren.

  Läs mer om våra visningar

  Bo över på härliga Vildmarkshotellet!

  Bo på Vildmarkshotellet eller möt äventyret på savannen i Safari Camp!

  Vildmarkshotellet är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell. Här kan barnen springa av sig i lekrummet, roa sig på barnbion, spela pingis och mycker mer. Är ni istället ute efter äventyr ska ni satsa på Safari Camp - och bo granne med savannens vilda djur! Hotellet ligger vägg i vägg med Kolmårdens Djurpark.

  Läs mer om våra boendepaket

  Hissnande åkattraktioner! 🎢

  Håll i dig - nu bär det av på en resa som får det att pirra i hela kroppen!

  På Kolmården kan du inte bara träffa tigrar, apor och delfiner. Här kan du också åka berg-och dalbanor, gunga i sjörövarskepp och virvla runt i Bamses dunderhonungsburkar. Berg-och dalbanan Wildfire är till för den modige, den har nämligen blivit utnämnd till världens bästa berg- och dalbana i trä och till Europas bästa i alla kategorier!

  Läs mer om våra åkattraktioner