Kolmården Foundation

  Kolmården Foundation

  I en värld med miljöförstöring, krig och klimatförändringar hotas många djurarter av utrotning och djurparkernas bevarandearbete är viktigare än någonsin. På Kolmården ingår många av djuren i långsiktiga bevarandeprogram med målet att rädda arterna för framtiden, men vi jobbar även intensivt med att beskydda djurens naturliga livsmiljöer.

  Vad är Kolmården Foundation?

  Kolmården deltar aktivt i 19 bevarandeprogram för utrotningshotade djurarter inom den Europeiska djurparksföreningen EAZA. Djuren som hålls i europeiska djurparker inom programmen fungerar som en reserv om de vilda djuren skulle dö ut.

  Ytterligare 11 av djurparkens arter finns representerade i de internationella stamböckerna om läget för dessa arter skulle förvärras. Kolmården Foundation stödjer 8 bevarandeprojekt i det vilda för utrotningshotade djur.

  Tumlaren i Östersjön är hotad av utrotning och Kolmården har stöttat ett forskningsprojekt med cirka 5 miljoner kronor. Forskningen har bidragit till instiftandet av ett stort naturskyddsområde. Över 1,3 miljoner kronor har skänkts till arbetet med att rädda tigrarna i östra Asien. 1,6 miljoner kronor har skänkts till arbetet att utveckla parkvakternas möjligheter att skydda noshörningarna i Kenya.

  Kolmårdens bevarandearbete är möjligt tack vare våra gäster och donationer från privatpersoner och organisationer. Tack!

  Hjälp oss att hjälpa djuren!

  Stöd vår kamp för att bevara djurarterna genom att swisha 50, 100, 500, eller valfri summa till 1233825114.

  djurenshjalte

  Nu kan alla barn bli Djurens hjälte!

  Äventyret på Kolmården fortsätter med en helt ny aktivitet för alla barn. Hjälp våra parkvakter att hålla koll på utrotningshotade djur och bli Djurens hjälte. Lös uppdragen i uppdragsboken och samla stämplar. En rolig och lärorik aktivitet för hela familjen! Uppdragsbok och diplom hämtar du innanför entrén.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.