Kolmården Foundation

  Kolmårdens bevarandearbete

  I en värld med miljöförstöring, krig och klimatförändringar hotas många djurarter av utrotning och djurparkernas bevarandearbete är viktigare än någonsin. På Kolmården ingår många av djuren i långsiktiga bevarandeprogram med målet att rädda arterna för framtiden.

  Djurparken deltar aktivt i 26 bevarandeprogram för utrotningshotade arter inom den Europeiska djurparksföreningen EAZA. Djuren som hålls i europeiska djurparker fungerar som en reserv om de vilda djuren skulle dö ut. Ytterligare 7 av parkens arter finns representerade i de internationella stamböckerna om läget för dessa arter skulle förvärras. Vi arbetar också intensivt med att beskydda djurens naturliga livsmiljöer.

  Vad är Kolmården Foundation?

  Kolmården Foundation är en insamlingsstiftelse som stödjer bevarandeprojekt i det vilda för utrotningshotade djur.

  Över 1,8 miljoner kronor har skänkts till arbetet med att rädda tigrarna i östra Asien. 2,3 miljoner kronor har skänkts till arbetet med att utveckla parkvakternas möjligheter att skydda spetsnoshörningar i Kenya. Genom att stötta ett projekt för den hotade tumlaren i Östersjön har ett stort naturskyddsområde kunnat instiftas i deras utbredningsområde.

  För närvarande stödjer Kolmården Foundation 15 bevarandeprojekt för olika hotade djurarter och deras livsmiljöer runt om i världen. Kolmårdens bevarandearbete är möjligt tack vare våra gäster och donationer från privatpersoner och organisationer. Tack! Ditt bidrag gör skillnad!

  Så leds stiftelsens arbete

  Styrelsen består av: Christine Karmfalk, Christer Fogelmarck, Jan-Ingvar Jönsson, Emil Colldin (ledamöter) samt Thomas Lind och John Rosberg (suppleanter) samt ordförande Anders Eslander.

  • Läs våra stadgar här
  • Läs vår årsredovisning här

  Kontakt

  Insamlingsstiftelsen Kolmården Foundation
  618 92 Kolmården
  info@kolmardenfoundation.com
  Org. Nr: 802481 2094

  Hjälp oss att hjälpa djuren!

  Stöd vår kamp för att bevara djurarterna genom att swisha 50, 100, 500, eller valfri summa till 1233825114.

  djurenshjalte

  Nu kan alla barn bli Djurens hjälte!

  Äventyret på Kolmården fortsätter med en helt ny aktivitet för alla barn. Hjälp våra parkvakter att hålla koll på utrotningshotade djur och bli Djurens hjälte. Lös uppdragen i uppdragsboken och lär dig mer om djuren. En rolig aktivitet för hela familjen! Uppdragsbok hämtar du innanför entrén.